یک کارشناس:
سیاستهای دولت مانع رونق بازار مسکن است
یک کارشناس بازار مسکن، با اشاره به اظهارات اخیر معاون وزیر راه و شهرسازی درخصوص رونق بازار و افزایش قیمت مسکن از اردیبهشت سال آینده اعلام کرد: در صورت رونق بازار مسکن طی سال آینده شاهد افزایش شدید قیمت مسکن خواهیم بود.
بیتالله ستاریان در گفتوگو با میزان، با اشاره به کسری 5/5 میلیون واحد مسکونی در کشور عنوان کرد: در صورتی رونق مسکن مانع از افزایش قیمتها در بازار مسکن خواهد شد که در روند عرضه و تقاضای مسکن تعادل ایجاد شود.
این کارشناس بازار مسکن در ادامه با اشاره به اعمال سیاستهای انقباضی از سوی دولت ادامه داد: در صورت تداوم سیاستهای انقباضی دولت رونقی در بازار مسکن ایجاد نخواهد شد.
وی با بیان این که نگه داشتن تعمدی رکود مسکن موجب خروج سرمایه از بخش مسکن خواهد شد اضافه کرد: در صورتی که رکود در بازار مسکن رخ میدهد سرمایههای خرد و تولیدکنندگان کوچک از این بازار فرار کرده و کوچ میکنند و همین میشود که میبینیم مرکز آمار اعلام میکند ساخت و ساز 50 درصد کاهش یافته است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه نیازمند حداقل سالانه تولید یک میلیون واحد مسکونی هستیم، اضافه کرد: وقتی که سرمایهها از بازار مسکن خارج میشوند و آمار ساخت و ساز کاهش مییابد نیاز و تقاضای انباشت مسکن افزایش مییابد.
ستاریان، در ادامه با اشاره به این که دولت نباید فریب رکود بازار مسکن را بخورد ادامه داد: با توجه به نیاز انباشت مسکن طی دو سال در صورتی که تولید مسکن کاهش یابد بازار مسکن از رکود خارج و خرید و فروش رونق میگیرد، همانند سال 91 در سال 94 هم باید شاهد جهش قیمت مسکن باشیم.
کاهش 62 درصدی صدور پروانههای ساختمانی
در پایتخت
به گزارش تسنیم مرکز آمار ایران اعلام کرد: تابستان امسال دو هزار و 339 پروانه ساختمانی توسط شهرداری تهران صادر شد که نسبت به بهار 93 حدود 33/6 درصد و نسبت به تابستان سال 92 حدود 62/1 درصد کاهش داشت، این تعداد پروانه حدد 7/8 درصد از کل پروانههای ساختمانی کشور را تشکیل میدهد.
از کل پروانههای صادر شده 16 پروانه (0/7 درصد) مربوط به افزایش بنا و 2 هزار و 333 پروانه (99/3 درصد) مربوط به احداث ساختمان بوده که پروانههای صادر شده برای احداث ساختمان نسبت به فصل گذشته حدود 33/7 درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود 62/2 درصد کاهش داشته است.
مجموع مساحت زیربنای تعیین شده در پروانههای صادر شده برای احداث ساختمان از سوی شهرداری تهران در تابستان امسال حدود 4424/4 هزار مترمربع بود که نسبت به فصل گذشته حدود 5/7 درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود 46/6 درصد کاهش داشته است.
حدود 28/1 درصد از مجموع کل زیربنای تعیین شده در پروانههای صادر شده برای احداث ساختمان از سوی شهرداریهای کشور را تشکیل میدهد.
همچنین متوسط مساحت زیربنایی در پروانههای احداث ساختمان حدود 1905 مترمربع و در پروانههای احداث ساختمان مسکونی حدود 1493 مترمربع بوده است.
تعداد واحدهای مسکونی پیشبینی شده در پروانههای صادر شده برای احداث ساختمان از سوی شهرداری تهران در تابستان 92 بالغ بر 22334 واحد بود که نسبت به فصل گذشته حدود 15/7 درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود 54/7 درصد کاهش داشته است.
این تعداد واحد مسکونی، 26/1 درصد از واحدهای مسکونی پیشبینی شده در پروانههای احداث ساختمان صادر شده از سوی شهرداریهای کشور را تشکیل میدهد.
با توجه به تعداد پروانههای صادر شده برای احداث ساختمان در شهر تهران، متوسط تعداد واحد مسکونی در پروانههای احداث ساختمان 9/6 واحد و در پروانههای احداث ساختمان مسکونی نیز 9/6 واحد بوده است.
مجموع مساحت زمین پروانههای صادر شده برای احداث ساختمان در تابستان امسال حدود 895/7 هزار متر مربع بوده که نسبت به بهار 93 حدود 11/4 درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته 50/8 درصد کاهش یافت، متوسط مساحت زمین در پروانههای احداث ساختمان 386 مترمربع و در پروانههای احداث ساختمان مسکونی حدود 314 مترمربع بود.
همچنین در تابستان امسال 29 هزار و 949 پروانه ساختمانی توسط شهرداریهای کشور صادر شده است که نسبت به فصل گذشته حدود 12/5 درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود 52/4 درصد کاهش داشته است.
از کل پروانههای صادر شده 3 هزار و 520 پروانه (11/8 درصد) مربوط به افزایش بنا و 26 هزار و 429 پروانه (18/2 درصد) مربوط به احداث ساختمان بوده است که پروانههای صادر شده برای احداث ساختمان نسبت به فصل گذشته حدود 14/6 درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود 54/6 درصد کاهش یافته است.
مجموع مساحت زیربنای پروانههای صادر شده برای احداث ساختمان حدود 15729/2 هزار متر مربع بوئده که نسبت به فصل گذشته 18/8 درصد و نسبت به تابستان سال گذشته حدود 60/4 درصد کاهش داشته است.
متوسط مساحت زیربنا در پروانههای احداث ساختمان 595 متر مربع و در پروانههای احداث ساختمان مسکونی 521 متر مربع بوده است.
تعداد واحد مسکونی پیشبینی شده در پروانههای صادر شده برای احداث ساختمان در تابستان امسال 85543 واحد بود که نسبت به فصل گذشته حدود 14/6 درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود 65/4 درصد کاهش داشته است. با توجه به تعداد پروانههای صادر شده برای احداث ساختمان متوسط تعداد واحد مسکونی در پروانههای احداث ساختمان 3/2 واحد و در پروانههای احداث ساختمان مسکونی 3/3 واحد بوده است.
مجموع مساحت زمین پروانههای صادر شده برای احداث ساختمان حدود 9759/7 هزار متر مربع بوده است که نسبت به فصل گذشته حدود 11/6 درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل 56/6 درصد کاهش داشته است. متوسط مساحت زمین در پروانههای احداث ساختمان 369 متر مربع و در پروانههای احداث ساختمان مسکونی 305 متر مربع بوده است.