kayhan.ir

کد خبر: ۳۸۶۱۲
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۷
رئیس مجمع واردات :

شاهد واردات لجام گسیخته به کشور هستیم

رئیس مجمع واردات گفت: هم‌اکنون شاهد واردات لجام گسیخته برخی کالاها به کشور هستیم.

محمدحسین برخوردار در نشست خبری مجمع واردات با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص کنترل واردات گفت: مقام معظم رهبری در خصوص مسائل تجارت خارجی به مسئولان تذکر داده‌اند که واردات را کنترل کنند، ضمن اینکه به نظر می‌رسد اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و اقتصاد بدون نفت می‌تواند زمینه‌ساز اجرای سیاست‌های منویات مقام معظم رهبری باشد.
رئیس مجمع واردات افزود: هم اکنون شاهد واردات لجام گسیخته برخی کالاها از جمله واردات میوه از آمریکای لاتین هستیم و این در شرایطی است که در سال‌های گذشته به دلیل کمبود کالاهای اساسی هر فردی چمدان به دست دلارهای مملکت را برای واردات کالا از کشور خارج می‌کرد.
وی تصریح کرد: هم اکنون حجم قاچاق کالا ۲۵ میلیارد دلار است که با افزایش و کاهش تورم نیز سال‌ها است که تغییر نکرده است در حالی که به نظر می‌رسد باید در این آمار شک کرد.
برخوردار تصریح کرد: از ۲۵ میلیارد دلار کالای قاچاق ۵ میلیارد دلار قاچاق سوخت است، ضمن اینکه ۲۰ میلیارد دلار دیگر در واردات لوازم خانگی، محصولات بهداشتی و غذایی، پوشاک و نساجی خلاصه می‌شود.
به گفته رئیس مجمع واردات، زمانی که تعرفه موبایل ۴۰ درصد بود، به تدریج فرهنگ استفاده از کالاهای قاچاق در کشور نهادینه شد و اگرچه هم اکنون این تعرفه به ۶ درصد رسیده است، اما دریافت مالیات بر ارزش افزوده از واردکنندگان رسمی کالا باعث افزایش هزینه‌ها می‌شود در حالی که قاچاقچیان این مالیات بر ارزش افزوده را نمی‌پردازند.
وی گفت: به نظر می‌رسد تعرفه گذاری واردات کالا باید به درستی صورت گیرد تا زمینه‌های واردات کالاهای قاچاق به حداقل برسد و این در شرایطی است که اعتقاد داریم تعرفه‌گذاری باید با نظرخواهی کامل از فعالان اقتصادی و واردکنندگان رسمی صورت گیرد تا بتوان از قاچاق کالا جلوگیری کرد.
برخوردار در خصوص آخرین وضعیت پرونده واردکنندگانی که در زمان تحریم ارزهای دولتی دریافت و کالاهای وارداتی را به نرخ ارز آزاد در بازار فروختند؟ خاطرنشان کرد: اگرچه مقامات مسئول اعلام کردند که فهرست واردکنندگانی که چنین تخلفی انجام داده و کالاهای مشمول دریافت ارز ۱۲۲۶ تومانی را به نرخ دلار ۳ هزار تومانی در بازار فروختند، در اختیار دارند، اما هیچگاه اسامی این افراد اعلام نشد در حالی که به نظر می‌رسد مردم انتظار دارند اگر عده‌ای در مباحث ارزی تخلف کردند با آنها به شدت برخورد شود.
رئیس مجمع واردات خاطرنشان کرد: حتی در مقاطعی از زمان برخی ۵ هزار دلار برای هر سفر خارجی از دولت دریافت می‌کردند و در مقابل علاوه بر اینکه از هواپیماهایی با سوخت دولتی، سفر خارجی و تفریحی انجام می‌دادند، چمدان‌های خود را پر از کالاهای خارجی می‌کردند و به تولیدکنندگان لطمه می‌زدند، اما با آنها هیچ برخوردی صورت نگرفت.
وی در ادامه در خصوص دریافت عوارض ۴ درصدی از واردات محصولات فرهنگی، گفت: متاسفانه برای سال ۹۴ اخذ عوارض ۴ درصدی از محصولات فرهنگی مصوب شده است که به نظر می‌رسد قاچاق این محصولات را افزایش خواهد داد.