kayhan.ir

کد خبر: ۳۸۴۴۳
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۷
با حضور رئیس‌جمهور

کنفرانس وزرای علوم جنبش عدم تعهد برگزار شد

رئیس‌جمهور در اولین کنفرانس وزرای علوم جنبش عدم تعهد تاکید کرد: دسترسی به علوم از حقوق اولیه افراد و کشورها بوده و دولت و شهروندان هیچ کشوری را نباید به بهانه‌های واهی از دسترسی به دانش محروم کرد.


حجت‌الاسلام حسن روحانی در کنفرانس وزرای علوم، فناوری و نوآوری جنبش عدم تعهد که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با بیان اینکه این اجلاس از اعتبار بالایی برخوردار است زیرا علوم میراث مشترک بشریت است، گفت: همچنان که برای پیشرفت علم و فناوری نمی‌توان مرزی قائل شد گسترش و توسعه آن هم جدای از مبدا جغرافیایی، مرزهای سیاسی را به رسمیت نمی‌شناسد.
وی با بیان اینکه برای فراگیری و بسط علم هیچ مرزی وجود ندارد، افزود: ‌دسترسی به علوم و فناوری یک حق از حقوق اساسی بشر به شمار می‌رود و در کنار اینها می‌توان گفت که منافع ناشی از توسعه علوم و فناوری مرز نمی‌شناسد.
روحانی با اشاره به اینکه یکی از اصول جنبش عدم تعهد، ارتقای منافع و همکاری‌های متقابل است، اظهار داشت: تحولات بنیادین چند دهه گذشته، تجدیدنظر در نقش و آینده جنبش عدم تعهد را برای همخوان ساختن آن با نیازهای دنیای جدید الزامی کرده است.
وی با بیان اینکه بسیاری از کشورهای عضو جنبش عدم تعهد متاسفانه علیرغم در اختیار داشتن بنیه‌ علمی قابل قبول، فاقد حلقه ارتباطی میان صنعت و علوم هستند و هزینه‌های زیادی صرف تربیت نیروهای انسانی می‌شود که به نحو مطلوب به ثروت تبدیل نمی‌شود، گفت: بنابراین کشورهای صنعتی زمینه‌های جذب نیروهای علمی و تربیت شده کشورهای در حال توسعه را فراهم می‌آورند پس تا هنگامی که سیاستگذاران کشورهای در حال توسعه قادر به اصلاح وضع و برقراری حلقه مفقوده میان علوم و صنایع نباشند فرار مغزها ادامه خواهد داشت.
روحانی با بیان اینکه مردم کشورمان در طی دوازده سال اخیر تنها به دلیل پیگیری حق مسلم خود برای دستیابی به دانش فناوری نوین انرژی هسته‌ای تحت شدیدترین فشارها هستند، ابراز داشت: مجریان تحریم‌ها و کسانی که مدیریت امنیتی کردن بحث هسته‌ای ایران را بر عهده دارند به خوبی از نیات و اهداف مردم و دولت ایران آگاهند و امروز کسی در جهان نمی‌تواند مدعی شود برنامه هسته‌ای ایران ماهیت غیرصلح‌آمیز داشته است. این رفتارهای سلطه‌جویانه مصداق بارز تحمیل تبعیض علمی است.
وی به ضرورت ایجاد شبکه علمی میان دانشگاه‌های کشورهای عضو جنبش برای تبادل اطلاعات اشاره  و خاطرنشان کرد: پیشنهاد می‌کنم مرکز همکاری‌های علمی، فناوری و نوآوری به میزبانی ایران شکل بگیرد تا این مرکز ساختار مناسبی برای همکاری اعضای غیرمتعهد با هم و همزمان با سایر کشورهای توسعه یافته داشته باشد.
به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور در پایان با بیان اینکه سال 2015 برای همه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد سال بااهمیت است، تاکید کرد: در حالی که مذاکرات جهانی برای تبیین دستور کار بین‌المللی توسعه در دهه‌های آینده در جریان است، نشست بین‌المللی تامین منابع مالی توسعه برگزار می‌شود و همزمان مذاکرات مربوط به سند جدید تغییرات اقلیمی ادامه دارد پس برگزاری اولین نشست علوم و فناوری جنبش عدم تعهد فرصت مغتنمی برای هم‌اندیشی بیشتر کشورهای عضو است.
گفتنی است اولین اجلاس وزرای علوم عضو جنبش عدم تعهد از روز یکشنبه به مدت 3 روز در تهران آغاز به کار کرده است.
ایران از بزرگ‌ترین قربانیان تبعیض علمی
در جهان است
جمهوری اسلامی از جمله بزرگ‌ترین قربانیان تبعیض توسعه علم و فناوری در جهان است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ فرهادی با بیان اینکه ایران قربانی تبعیض علمی در جهان است،‌گفت‌: کشورهای غربی به مسئله رشد و توسعه در دیگر کشورها نگاه سیاسی دارند اما جمهوری اسلامی ایران نمونه بارزی در شکستن این حصارها است.
وزیر علوم با اشاره به اینکه همکاری میان کشورهای جنبش عدم تعهد بهترین راه حل برای دور زدن محدودیت‌های علمی ایجاد شده توسط غرب است، افرود: ایران با این جهت‌گیری از همه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد درخواست همکاری متقابل دارد.