واکنش سازمان اقتصاد اسلامی به اظهارات یک نماینده مجلس
صندوقهای قرضالحسنه در خدمت نیازمندان جامعه هستند
مدیرعامل سازمان اقتصاد اسلامی ایران گفت: فعالیت صندوقهای قرضالحسنه غیرانتفاعی است و نقشی در افزایش تورم، خلق پول و... ندارند.
عبدالله فرجی دیروز در جمع خبرنگاران و در واکنش به مصاحبه هادی قوامی عضو ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار که گفته بود سازمان اقتصاد اسلامی به شکل غیرقانونی مبلغ 3 هزار میلیارد تومان از منابع صندوقهای قرضالحسنه را برداشت کرده است، گفت: سازمان اقتصاد اسلامی پس از طی مراحل ثبتی از بهمن ماه سال 1358 شروع به فعالیت کرده و هدف آن توسعه و ترویج قرضالحسنه در جامعه است. وی افزود: سازمان دیناری سود از کسی دریافت نمیکند. بیش از 500 صندوق سهامدار سازمان هستند، 62 درصد سهام سازمان متعلق به صندوقهای قرضالحسنه است، 30 درصد مربوط به موسسات خیریه و 8 درصد متعلق به اشخاص حقیقی است. فرجی یادآور شد: سال 83 قانون بازار غیرمتشکل پولی تصویب شد و سال 88 آییننامه آن که مربوط به صندوقهای قرضالحسنه بود ابلاغ گردید.
مدیرعامل سازمان اقتصاد اسلامی گفت: بر اساس تفاهمنامهای که با بانک مرکزی داشتهایم، مقرر گردیده 80 درصد منابع صندوق وام داده شود، 10 درصد به عنوان موجودی نزد سازمان نگهداری شود و 10 درصد نیز به عنوان سپرده قانونی نزد بانک مرکزی گذاشته شود. وی افزود: فعالیتهای سازمان هر ساله از سوی سازمان حسابرسی بررسی و تاکنون هیچگونه مشکلی عنوان نشده است. وی در پاسخ به سخنان قوامی که در جلسه حضور داشت، گفت: صندوقهای قرضالحسنه هیچ نقشی در افزایش تورم، خلق پول و... ندارند و فعالیت آنها صرفا رفع نیاز محرومان و نیازمندان جامعه است و این کار را با قدرت و قوت ادامه خواهیم داد.
اظهارات قوامی
هادی قوامی که در این جلسه حضور داشت، طی سخنانی ضمن تکذیب خبر اعلام شده به نقل از وی گفت: بنده خبر خبرگزاری مهر را تکذیب میکنم زیرا هیچگاه این مطالب را عنوان نکردهام. فقط موضوعی که در شورای پول و اعتبار مطرح بوده آن است که سپرده قانونی که باید به بانک مرکزی داده شود هیچگاه نزد بانک گذاشته نشده است.وی با ارائه توضیحاتی، اضافه کرد: یکسری از صندوقهای قرضالحسنه در خصوص میزان پنج تا ده درصدی سپردهگذاری نزد سازمان اقتصاد اسلامی سوالاتی داشتند و بنده به عنوان وظیفه این مسئله را پیگیر بودم.قوامی افزود: پس از پیگیری از بانک مرکزی مشخص شد که میزان پنج تا ده درصدی سپردهگذاری صندوقهای قرضالحسنه نزد سازمان اقتصاد اسلامی در راستای تفاهمنامه سال 1388 این سازمان با بانک مرکزی نزد سازمان اقتصاد اسلامی حبس شده است.
عضو ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار ضمن مقایسه عملکرد موسسات مالی و اعتباری کشور با صندوقهای قرضالحسنه در رفع مشکلات مردم، تصریح کرد: صندوقهای قرضالحسنه به طور حتم تحت نظارت سازمان اقتصاد اسلامی همواره در مسیر اصول اسلامی معنوی و بر مبنای اصول اقتصاد اسلامی گام برداشتهاند.
وی با اشاره به اعطای وام از سوی صندوقهای قرضالحسنه به مردم با کارمزد حداقل چهار درصد، خاطرنشان کرد: این صندوقها تاکنون در جهت رفع مشکلات مردم گامهای مناسبی برداشتهاند.نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از رشد قارچگونه موسسات مالی و اعتباری در کشور، گفت: این موسسات تنها باعث رشد نقدینگی و تورم در کشور شدهاند.