kayhan.ir

کد خبر: ۳۶۹۱۸
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۸
مدیرکل محیط زیست خوزستان:

خشک شدن تالاب هورالعظیم نتیجه فعالیت مخرب چند وزارتخانه است

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با انتقاد از عملکرد وزارتخانه‌های نفت، نیرو و جهاد کشاورزی گفت: در نتیجه عملکرد این وزارتخانه‌ها امروز شاهد خشک شدن بخش‌های زیادی از تالاب هورالعظیم هستیم.


«احمدرضا لاهیجان‌زاده» در نشست علمی بررسی ظرفیت‌ها و چالش‌های تالاب‌های خوزستان که در اداره کل محیطی زیست این استان برگزار شد، افزود: با وجود فعالیت چندین وزارتخانه درتالاب هور‌العظیم و تخریب‌های انجام شده، همواره سازمان محیط‌زیست در رفع مشکلات این تالاب تنها بوده است.
وی ادامه داد: وزارت نیرو با ساخت سد کرخه با هدف آبیاری و کشاورزی، موجب شد این تالاب، از حق‌آبه این رودخانه محروم باشد.
لاهیجان‌زاده گفت: در سال 82 به دلیل کاهش ورودی آب به تالاب هور‌العظیم بر اثر آبگیری سد کرخه و خشک‌شدن این تالاب، 20 تا 30 هزار هکتار از این اراضی آتش گرفت، که تاثیری مخرب در این تالاب برجای گذاشت.
وی بیان کرد: فعالیت‌های وزارتخانه‌های نیرو، نفت و جهاد کشاورزی، برخی ارگان‌های نظامی و حتی شیلات موجب از بین رفتن حیات در بخش‌های زیادی از این تالاب بین‌المللی شده است.لاهیجان‌زاده با اشاره به این که خشک‌شدن تالاب هورالعظیم تاثیر زیادی در تشدید پدیده گرد و غبار دارد افزود: تالاب هورالعظیم به دلیل تامین نشدن حق آبه مورد انتظار، با کم‌آبی روبه‌رو است و فعالیت شرکت ملی نفت ایران در این منطقه نیز به تخریب گسترده زیست بوم آن منجر شده است.
خشک شدن هورالعظیم چه در ایران و چه در عراق میزان وقوع توفان‌های شن و گردوغبار را افزایش داده و باعث شده خوزستان با گرد و غبارهایی چندین برابر حد مجاز روبه‌رو شود.
لاهیجان‌زاده با اشاره به اجرای طرح انتقال آب از رودخانه کارون به تالاب شادگان اظهار کرد: در این طرح مقرر شده سالانه 150 میلیون متر مکتب آب به تالاب شادگان منتقل شود که تاکنون برای اجرای این پروژه 50 میلیارد ریال هزینه شده است.