معاون انجمن تولیدکنندگان پودر ماهی گیلان:
نسل ماهی کیلکا در دریای خزر منقرض شد
معاون انجمن تولیدکنندگان پودر ماهی گیلان نسل ماهی کیلکا در دریای خزر را منقرض شده عنوان کرد و گفت: به دلیل حضور مهاجم شانهدار، ماهی کیلکا در دریای خزر وجود ندارد.
محمدعلی شجاعپور در نشست اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق گیلان با رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در این شهر از وجود شانهدار دریای خزر و انقراض نسل کیلکا ماهیان ابراز نگرانی کرد.
وی با بیان اینکه مبارزه با ژلهماهی شانهدار نتیجهای دربر نداشته است، ادامه داد: از سال 75 نامهای از طریق سرپرستی کارشناسان آبزیان جهان برای شیلات کشور ارسال و ورود شانهدار به دریای خزر اعلام شده بود که تصمیم گرفتند در این راستا با شانهدار دریای خزر مبارزه کنند اما تاکنون مبارزه قاطعی با شانهدار دریای خزر صورت نگرفته. از ابتدای سال80 بر اثر وجود ژلهماهی انقراض ماهی کیلکا آغاز شد.
وی نسل ماهی کیلکا در دریای خزر را به صورت کامل منقرض شده عنوان کرد و گفت: ماهی کیلکا در دریای خزر وجود ندارد و ماهی که امروز به نام کیلکا وارد بازار میشود کیلکا نیست بلکه «آلبانکه یا پارچ کلاس» است درحالی که کیلکا دارای 74 درصد پروتئین است و این ماهی 64 درصد پروتئین دارد.
شجاعپور با اشاره به اینکه صید این ماهی کفاف پودر ماهی کارخانه را نمیدهد، خاطرنشان کرد: این ماهی بر خلاف کیلکا در اعماق دریا زندگی میکند و زمانی که روی آب میآید، صید میشود.
وی از شیلات ایران خواست تا پاسخگوی وضعیت کنونی صید کیلکا باشد و یادآور شد: با وجود پولی که برای مبارزه با شانهدار دریای خزر دریافت شد اما هیچ دردی برای درمان این ماهی دوا نشد و وجود آن همچنان در دریای خزر نسل کیلکا را به انقراض رسانده است.
به گفته معاون انجمن تولیدکنندگان پودر ماهی گیلان، دریای خزر به دلیل بسته بودن و تلفیق آب شیرین قزاقستان و آب شور جنوب ایران بهترین وضعیت برای رشد و تولید این جانور مزاحم است.
وی هماهنگی پنج کشور حاشیه خزر برای مبارزه جدی با شانهدار دریای خزر را در از بین رفتن آن تأثیرگذار دانست و متذکر شد: مهاجم شانهدار «پلانکتونها» غذای اصلی ماهی کیلکا و تمام بچه ماهیها را میخورد و موجب انقراض این ماهی شده است.