kayhan.ir

کد خبر: ۳۵۹۷۸
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۸
سازمان محیط زیست بالاخره از خواب بیدار شد

هشدار ابتکار درباره توطئه ژنتیکی علیه ایرانیان

پس از پیگیری‌های کیهان درباره‌توطئه ژنتیکی علیه کشورمان از سوی مراکزی مستقر در خارج از کشور و انعکاس گسترده آن در رسانه‌ها، سرانجام ریاست سازمان محیط زیست به این موضوع پرداخت.

سرویس اجتماعی-

کیهان در بررسی‌های خود در باره  سرقت ذخایر ژنتیکی ایرانیان، در مرداد امسال مصاحبه‌ای با دکتر گورابی، رئیس پژوهشکده رویان ترتیب داد و با پیگیری این موضوع، سرانجام در دی ماه طی مصاحبه‌ای با دکتر فاضلی، رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی، بطور مفصل به موضوع بیوتروریسم و افشای نقشه بیگانگان در این زمینه پرداخت. پس از آن بود که انجمن بیوتکنولوژی ایران نیز از مخاطرات امنیتی این پروژه اعلام نگرانی کرد.
اما روز گذشته رئیس سازمان محیط زیست در همایش سرطان و پیشگیری، درباره ورود مواد دستکاری شده ژنتیکی در بخش کشاورزی و فرآورده‌های دارویی به کشور، گفت: این مواد باید دو نوع تاییدیه پزشکی و زیست‌محیطی قبل از ورود به بازار داشته باشند.
ابتکار هشدار داد: واردات این کالاها در حال حاضر اتفاق افتاده است. در زمینه بذرها کمتر اما فرآورده‌های روغنی حاصل از مواد دست‌کاری شده به کشور وارد شده که می‌تواند از موارد توسعه‌ای کشاورزی باشد ولی تهدیدی نیز برای محیط زیست و سلامت است.
ابتکار درمورد نظارت بر واردات این مواد دارویی و غذایی افزود: قانون ملی آن در کشور وجود دارد اما هنوز اجرایی نشده است.
اما رئیس سازمان محیط زیست با فرار رو به جلو، بیان نکرد که نقش سازمان محیط زیست در رابطه با تأیید زیست‌محیطی این محصولات چیست و این سازمان تاکنون چه تدابیری برای مقابله با این توطئه‌ها اندیشیده است؟
تکرار ادعاهای رد شده
وی طبق روال ماه‌های گذشته به تکرار ادعای آلوده بودن بنزین‌های پتروشیمی پرداخت و تصریح کرد: در دولت جدید توزیع بنزین پتروشیمی در شهرهای بزرگ متوقف شد چرا که مقادیر بالایی از دیزل و بنزن را داشتند و در مقابل بنزین یورو 4 در 6 شهر بزرگ اجرا شد که دستاورد خوبی است.
این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که نهادهای قانونی و نظارتی از جمله مرکز پژوهش‌ها و کمیسیون‌های بهداشت و اصل 90 مجلس در پی بررسی‌های کارشناسی خود به این نتیجه رسیده‌اند که نه تنها بنزین تولید داخل آنچنان که برخی مسئولان دولتی ادعا کرده‌اند آلوده نبوده است، که بنزین وارداتی که ادعا می‌شود دارای استاندارد یورو 4 است، حتی دارای استاندارد یورو 2 نیز نبوده است!
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به سموم آفت‌کش در فرآورده‌های غذایی اشاره کرد و گفت: استفاده از سموم آفت‌کش و کود شیمیایی که دارای قوانینی بود ولی عملیاتی نشده بود و در بررسی‌ها از نظر بقایای حد مجاز سم و نیترات مشخص شد که به طور قطعی نیترات از عوامل سرطان‌زا است که در دورانی مصرف بی‌رویه آن را داشته‌ایم.رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت: کیفیت آب نیز موضوع کلیدی است و دغدغه زیادی را متوجه خود کرده است. با توجه به کاهش بارندگی در تهران و افزایش بی‌رویه جمعیت شهر و حاشیه شهر و ساخت و ساز بی‌رویه‌ای که رخ داده جمعیت 14 میلیونی را در شهر تهران در شرایطی داریم که کمترین میزان بارندگی را در دو سال اخیر داشته‌ایم. ابتکار گفت: 28 درصد سد‌های بزرگ نسبت به سال گذشته ذخایر کمتری دارند که این امر برداشت از آب زیرزمینی و نیترات را سبب می‌شود. همچنین روش استفاده از کلر در آلودگی‌زدایی آب نگرانی ایجاد کرده است که می‌تواند سرطان زا باشد.