بانک مرکزی اعلام کرد
آمادگی بانکها برای انجام 100 میلیون تراکنش در شب عید
دبیرکل بانک مرکزی گفت: سیستم بانکی برای انجام 100 میلیون تراکنش در روزهای پایانی سال آمادگی دارد.
سیدمحمود احمدی در حاشیه چهارمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت، افزود: بانک مرکزی برنامهای 10 ساله را برای انجام راهبردهای جدید خود در دستور کار دارد که براساس آن تدوین چندین برنامه الزامآور بود.
وی با بیان آنکه تحول در فنآوریها در دنیا و شرایط بینالمللی باعث شده بانک مرکزی نیازمند نقشه راه جدیدی باشد، گفت: براساس این نقشه راه بانک مرکزی طی 10 سال باید به جایی برسد که در داخل و بیرون کشور بتواند به جایگاه مناسبی دست یابد.
دبیرکل بانک مرکزی تحول نظام بانکی و بانک مرکزی را دو بال اصلی این نقشه راه دانست و افزود: بانک مرکزی برای دستیابی به اهداف خود با حوزههای مرتبط همانند وزارت اقتصاد و زیرمجموعههای این وزارتخانه و اپراتورها مذاکراتی را انجام داده است.
وی با بیان اینکه موضوع پرداخت سیار از پروژههای دارای اولویت بانک مرکزی است، گفت: در حوزه پرداخت همراه بیش از 93 درصد پوشش داریم، البته بانک مرکزی مباحث حقوقی و سایر حوزههای مرتبط را در کنار این مسائل دیده است، ضمن آنکه رویایی به این موضوع نگاه نکردهایم.
احمدی با تاکید بر اینکه استقرار حاکمیت مطلوب را نقشه راه بانک مرکزی دنبال میکند، افزود: تمهیدات تصمیمسازی، روابط کاری با سایر قوا، منابع بانک مرکزی، پاسخگویی و شفافیت، ریسک و مدیریت انتصابها از مواردی است که در نقشه راه دیده شده است.
دبیرکل بانک مرکزی به ضرورت توجه به مدیریت ریسک در این بانک اشاره و تصریح کرد: سیاستهای پولی و ارزی در نقشه راه جدید با تغییراتی نسبت به قبل انجام شده است، در ثبات مالی و نظارت هم باید نظارت مبتنی بر ریسک باشد، همچنین قوانین یکپارچهسازی شوند.
وی با بیان اینکه در حوزه نظامهای پرداخت در منطقه حرف برای گفتن داریم، افزود: سیستم بانکی 12 میلیارد تراکنش را در سال جاری مدیریت کرده و به سمت و سویی میرود که در پایان سال 100 میلیون تراکنش را فقط از طریق دو سامانه انجام دهد ولی باز باید به استانداردهای بینالمللی بیشتر نزدیک شویم.
به گفته وی، بانک مرکزی طی 10 سال باید به سمتی حرکت کند که از ارائه خدمات بانکی احتراز کند.
احمدی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی قبلا در حوزه نقد بانکها هم دخالت میکرد، گفت: اما از دو سال قبل، دیگر بانک مرکزی در حوزه نقد بانکها دخالتی نکرد و توزیع نقدینگی به عهده خود بانکها گذاشته شد.