kayhan.ir

کد خبر: ۳۵۵۲۹
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۴

ایران به جمع 4 کشور دارنده فناوری ساخت پمپ های «کرایوجنیک» پیوست

ایران با افتتاح خط تولید پمپ کرایوجنیک، پس از کشورهای ژاپن، آمریکا و آلمان چهارمین تولیدکننده این نوع پمپ شد.


مهدی فرج پوروند رئیس هیئت مدیره شرکت پمپ‌های صنعتی ایران  در مراسم رونمایی از پمپ کرایوجنیک گفت: پمپهای کرایوجنیک برای پمپاژ گاز پروپان مایع در دمای منفی 48 درجه سانتیگراد و به منظور انتقال ال پی جی از پالایشگاه به کشتی‌های حمل‌کننده برای صادرات این محصول به دیگر کشورها طراحی و در ایران ساخته شده است.
وی با تاکید بر این‌که کیفیت پمپهای ساخت داخل هم طراز با پمپهای مشابه اروپایی است و در مقایسه با محصولات مشابه کشورهای آسیایی (چین)  کیفیت بالاتری دارد، افزود: قیمت پمپهای تولید داخل یک سوم مشابه اروپایی خود است.
رئیس هیئت مدیره شرکت پمپهای صنعتی ایران با اشاره به این‌که طراحی و ساخت پمپهای کرایوجنیک بیش از سه سال طول کشید، تصریح کرد: براساس بررسی‌های انجام شده، تولید پمپهای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و پمپهای بزرگ آبرسانی و نیروگاهی در داخل کشور بیش از 400 میلیون دلار صرفه جویی ارزی به همراه دارد.
پوروند ادامه داد: این پمپها به صورت کامل غوطه‌ور در عمق 40 متری مخازن ال پی جی فازهای پارس جنوبی نصب می‌شود؛ همچنین به دلیل حساسیت محصولی که پمپاژ می‌کند و در دمای بسیار پایین محصول و نیز غوطه‌ور بودن پمپ و الکترو موتور در داخل پروپان و بوتان مایع، از طراحی پیچیده‌ای برخوردار است.
به گفته وی، ایران هم‌اکنون چهارمین کشور تولید‌کننده این نوع پمپها بعد از کشورهای ژاپن، آمریکا و آلمان است.پوروند، در مورد تست این نوع پمپها تصریح کرد: با توجه به دمای بسیار پایین پروپان مایع، پمپهای کرایوجنیک که برای پمپاژ این نوع محصول طراحی شده است با نیتروژن مایع و در دمای منفی 196 درجه سانتیگراد تست می‌شود که طراحی و ساخت این خط آزمایشی بیش از دوسال طول کشیده و حدود 20 میلیارد ریال هزینه در بر داشته است.وی یادآور شد: هم اکنون به 96 دستگاه پمپ کرایوجنیک در کشور نیاز داریم که 32 دستگاه آن در شرکت پمپهای صنعتی ایران ساخته می‌شود؛ ضمن اینکه سال گذشته در مجموع هزار و 200 دستگاه پمپ در مدلهای مختلف در این شرکت تولید شده است.
ممنوعیت واردات اجناس خارجی دارای مشابه داخلی
معاون امور مهندسی وزیر نفت گفت: براساس شیوه نامه‌ای که وزیر نفت ابلاغ کرده برای حمایت از تولید داخل واردات کالاها و اجناس خارجی دارای مشابه داخلی ممنوع می‌شود.
سیدعماد حسینی در مراسم رونمایی از پمپ‌های کرایوجنیک، اظهار داشت: توانایی سازندگان داخلی امروز به حدی رسیده که ما را از واردات پمپ‌های نفتی بی‌نیاز کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در گذشته ساخت یک پمپ ساده در حد آرزو بود اما امروزه قادر شده‌ایم به برکت پیروزی انقلاب اسلامی پیچیده‌ترین پمپ‌ها و تجهیزات را بسازیم.وی با بیان اینکه ساخت پمپ‌های کرایوجنیک با حمایت وزارت نفت و مشارکت سازندگان داخلی انجام شده است، افزود: همه مسئولان کشور از لزوم حمایت از ساخت داخل سخن می‌گویند اما متاسفانه زیرساخت‌های حمایت از ساخت داخل به خوبی فراهم نشده است.معاون امور مهندسی وزیر نفت خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم وزارت نفت توجه بیشتری به حمایت از ساخت داخل معطوف کرده و نامه حمایت از ساخت داخل را نیز ابلاغ کرده است.
حسینی اضافه کرد: براساس این شیوه نامه شرایط حضور شرکت‌های داخلی و خارجی در مناقصات یکسان می‌شود در حالی که در گذشته اینگونه نبود.
وی گفت: نگرانی عمده سازندگان و تولیدکنندگان داخلی در خصوص نحوه اجرای این شیوه نامه است که برای رفع این دغدغه نیز کارگروهی در معاونت امور مهندسی تشکیل شده است.معاون امور مهندسی وزیر نفت اضافه کرد: طرح دیگر این وزارتخانه راه اندازی سامانه الکترونیکی کالاست که با راه اندازی آن ورود اجناس خارجی که در داخل کشور کالای مشابهی برای آنها وجود دارد، ممنوع می‌شود.
وی ادامه داد: قرار است وندور لیست‌های پراکنده در صنعت نفت جمع آوری شده و یک وندور لیست واحد (فهرست) ایجاد شود.