رئیس انجمن پزشکان عمومی کشور مطرح کرد
قراردادهای شرمآور پزشکان در مراکز درمانی خصوصی
رئيس انجمن پزشکان عمومی ایران با شرمآور خواندن قراردادهای پزشکان در بیمارستانها و مؤسسات خصوصی، از انزوا و مهاجرت شغلی در جامعه پزشکان خبر داد.
به گزارش تسنیم، عباس کامیابی در دومین همایش علمی جامع انجمن پزشکان عمومی ایران اظهار داشت: تشخص و جایگاه طب عمومی در کشور تبیین شده نیست و ما در این زمینه دچار مشکل هستیم.
کامیابی با اشاره به وجود بحران هویت طب عمومی در کشور گفت: در صورتی که به هویت طب عمومی خدشه وارد شود، پزشکان از نقش خودشان بازخواهند ماند.
وی از انزوا و مهاجرت شغلی در جامعه پزشکان خبر داد و افزود: متاسفانه تعدادی از پزشکان عمومی ازکشور خارج میشوند یا برخی حرفههای غیرمرتبط را انتخاب میکنند.
رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران گفت: با اجرای طرح نظام ارجاع و برنامه پزشک خانواده بخشی از هویت طب عمومی بازآفرینی میشود، در حالی که اکنون شاهد بالاترین فرسودگی شغلی و براساس آمار 94 درصد مسخ شخصیت و 54 درصد فقدان موفقیت فردی در بین پزشکان عمومی هستیم.
کامیابی با اشاره به وجود حداقل 70 هزار پزشک عمومی در کشور تصریح کرد: با اجرای طرح پزشک خانواده که اکنون در دو استان در حال انجام است میتوان با مشارکت پزشکان عمومی، بخش عمدهای از مشکلات این قشر را حل کرد.
وی متکثرترین پزشکان را در بخش پزشکان عمومی عنوان کرد و افزود: سختی کار نیز از همین جا هویدا است و بیشترین پراکندگی جغرافیایی مربوط به پزشکان عمومی است.
رئيس انجمن پزشکان عمومی کشور افزود: عمده تراکم پزشکان عمومی در مرکز یا شهرهای بزرگ کشور است و متاسفانه سرنوشت شغلی پزشکان عمومی و دانشآموختگان آن نیز به طور دقیق مشخص نیست. نرخ بیکاری در میان این قشر از سه تا 33 درصد است و حتی هفت درصد نیز مشاغل غیرمرتبط با حوزه سلامت دارند.
کامیابی با بیان اینکه جذب پزشکان باید در جایگاه اصلی خودش باشد، گفت: در همه دنیا بهگونهای است که بیشترین تعداد بیمار مربوط به طب عمومی است اما در کشور ما این موضوع برعکس است و تعداد بیماران پزشکان متخصص بیشتر از بیماران پزشکان عمومی است و این با عرف دنیا منافات دارد.
وی همچنین قراردادهای پزشکان شاغل در بیمارستانها و مؤسسات خصوصی را شرمآور دانست و گفت: در صورتی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وارد این قضیه شود میتوان بخشی از مشکلات پزشکان عمومی را حل کرد.کامیابی خاطرنشان کرد: از آنجا که موضوع پزشک خانواده دارای استانداردها و معیارهای قابل قبولی از نظر علمی و شرایط عمومی است، باید در این بخش اصلاحاتی در نظام پرداخت صورت گیرد و ضرایب محرومیت نیز اصلاح شود.
وزیر بهداشت: پزشکان عمومی
مطالبات توهمزا نکنند
همچنین در این همایش وزیر بهداشت با انتقاد از کسانی که علاقهمند هستند تا جامعه پزشکی را مقابل هم قرار دهند گفت: پزشکان عمومی اگر میخواهند سر تیم سلامت کشور باشند با عقلانیت پیش روند و از مطالبات توهمزا پرهیز کنند و سعی نمایند اشکالات طب عمومی خود را برطرف کنند زیرا معتقدم طب عمومی کنونی ناقص است.
سیدحسن هاشمی گفت: ما امروز در طرح اعتیاد دچار مشکل هستیم، طب کار تعریف مشخصی ندارد، در بخش خصوصی نیز طبیبان عمومی وارد عرصههایی میشوند که نباید وارد شوند، بنابراین باید این موارد بازنگری شود ضمن آنکه آموزش طب عمومی نیز به تحول نیاز دارد.
هاشمی با اشاره به تلاش در جهت پوشش کامل شبکه بهداشت روستاها و شهرهای50 تا500 هزار جمعیت و کلانشهرها براساس نظام ارجاع گفت: برای این کار گروههای 12 هزار و پانصد نفری در قالب یک پایگاه و هر 4 یا 5 پایگاه در قالب یک مرکز سلامت تشکیل میشود که این اقدامات به اعتبار و پزشک نیاز دارد و استقرار کامل نظام ارجاع به 10 تا 15 سال زمان نیاز دارد ولی مهم ریلگذاری صحیح آن است.