kayhan.ir

کد خبر: ۳۵۲۰۴
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۵
مهلت 3 روزه دادستانی به غذا و دارو

نام برندهای لبنی محتوی پالم را اعلام کنید

شعبه ۱۵ دادسرای کارکنان دولت به سازمان غذا و دارو دستور داد اسامی کارخانجات متخلف که در محصولات خود از روغن غیرمجاز پالم استفاده می‌کردند را منتشر کند.
 سرویس اجتماعی-

با گذشت قریب به 9 ماه از زمان رسانه‌ای شدن استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی و با پیگیری بازپرس پرونده و حساسیت دادستان تهران در امور بهداشتی مردم، شعبه 15 بازپرسی دادسرای کارکنان دولت دستور انتشار اسامی کارخانجات متخلف که در تولید محصولات خود از روغن پالم استفاده می‌کردند را به سازمان غذا و دارو صادر کرد.
به گفته ترک همدانی، سازمان غذا و دارو موظف است ظرف مدت سه روز پس از دریافت این دستور، اسامی کارخانه‌‌های متخلف را منتشر و نتیجه را به دادستانی تهران گزارش کند.ورود دادستانی به پرونده ادعایی وزارت بهداشت درخصوص مخاطرات استفاده از پالم در فرآورد‌ های لبنی توام با «صنعتی» و «غیرخوراکی» خواندن این روغن گیاهی در شرایطی صورت گرفت که همه شرکت‌های لبنی کشور به واسطه این فضاسازی متضرر شدند. به نحوی که محصولات پرچرب کارخانه‌های تولید کننده محصولات لبنی نه تنها در ایران بلکه در کشورهای همسایه نیز تا چند هفته با بحران عدم اقبال مصرف‌کنندگان روبرو شد و رقبای برندهای صادرکننده محصولات لبنی به کشورهای همسایه از این بحران مشروعیت به شدت بهره بردند!
این در حالی است که پالم یک روغن گیاهی جامد است و در صورت مصرف بیش از اندازه و در حجم قابل توجه می‌تواند در دراز مدت احتمال بروز عوارض قلبی و عروقی را بالا برد. پالم در صنعت بیسکویت‌سازی و تهیه پنیرهای فرآوری شده و صنایع آرایشی از شهرت جهانی برخوردار است و به علت تقاضای روزافزون، منابع زیستی آن با مخاطرات جدی روبرو هستند به نحوی که زمزمه‌هایی مبنی بر در شرف حفاظت قرار گرفتن جنگل‌های نخل مالزی که روغن پالم از آن بدست می‌آید؛ شنیده می‌شود.
گفتنی است پس از شکایت شرکت‌های تولیدکننده محصولات لبنی از سازمان غذا و دارو، برخی زمزمه‌ها درخصوص ارتباط فضاسازی رسانه‌ای پیرامون «بزرگ‌نمایی در خصوص خطرات مصرف روغن پالم» و برخی وارد کنندگان این محصول از مالزی و کشورهای شرق آسیا به کشور مطرح شد. بر اساس گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای منتشر شده، سود برخی از واردکنندگان روغن پالم به واسطه افزایش تعداد متقاضیان مجوز واردات کاهش یافته بود. اما پس از فضاسازی اخیر، میزان واردات و تقاضا برای دریافت مجوز واردات روغن پالم به شدت کاهش یافته است. به این ترتیب این احتمال می‌رود که سازمان غذا و دارو احیانا به صورت ناخواسته در دام واردکنندگان انحصاری و قدیمی روغن پالم شرق آسیا به ایران افتاده باشد.
شایان ذکر است در برخی کشورها همچون آمریکا استفاده از روغن پالم در «شیر» ممنوع است اما در صنایع غذایی همچون شکلات‌سازی و بیسکویت‌سازی کماکان به صورت گسترده مصرف می‌شود. همچنین قابل ذکر است که از منظر سلامتی هیچ تفاوتی میان روغن پالم و سایر روغن‌های جامد گیاهی وجود ندارد چرا که این روغن‌ها فاقد کلسترول هستند، هر چند می‌توانند موجب بالا رفتن چربی بد LDL و چربی خوب HDL شوند.
با احتساب همه گمانه‌ها شمارش معکوس برای پایان این پرونده و افشای زوایای پنهانی آن آغاز شده است.