ساخت پالایشگر ناهنجاریهای قلبی در دانشگاه تربیت مدرس
محققان ایرانی در دانشگاه تربیت مدرس ابزاری طراحی کردهاند که صدای قلب و صدای ناشی از ناهنجاریهای دریچههای قلبی را دقیق پالایش میکند.
محمدحسن قاسمیان محقق طرح «ترکیب ویژگیهای زمان- فرکانسی به منظور طبقهبندی سیگنالهای قلبی» در دانشگاه تربیت مدرس، به مهر گفت: سیگنالهای صدای قلب دارای اطلاعات مفید و ارزشمندی هستند که از نحوه عملکرد قلب خبر میدهند و پزشک میتواند از روی آنها، سالم و بیمار بودن قلب را تشخیص دهد.
وی با اشاره به اینکه در این طرح قصد داریم با ارائه روشی خودکار، ناهنجاریهای قلبی را با تحلیل صدای قلب ضبط شده از طریق گوشی پزشک بررسی کنیم، عنوان کرد: به دلیل محتوای تشخیصی بالا و متفاوت صدای قلب در حوزههای مختلف، سعی داریم با استفاده از سه تکنیک تخمین طیف توان، تبدیل موجک و آنالیز کپستروم فرکانس مل، اطلاعات مفیدی را از صدای قلب استخراج کنیم.
قاسمیان اظهار داشت: این ویژگیها برای تشخیص صدای سالم و ناسالم قلب راهگشا هستند و به منظور بهبود صحت تشخیص، تلفیق بررسی این ویژگیها بهترین روش به شمار میرود. از این رو درپی ساخت دستگاهی هستیم تا بتوانیم صدای ناهنجاریهای قلبی هر فرد را بهطور دقیق و بدون اشتباه پالایش کنیم.
وی افزود: این طرح تاکنون برروی 40 سیگنال قلبی سالم و 52 سیگنال صدای قلب دارای اختلالات دریچهای قلبی مورد ارزیابی قرار گرفته است.