kayhan.ir

کد خبر: ۳۴۱۹۴
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۸
وزارت راه و شهرسازی:

ضعف مالی باعث سلب امتیاز متقاضیان مسکن مهر نمی‌شود

قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: متقاضیان مسکن مهر به علت تاخیر در پرداختی و آورده، سلب امتیاز نمی‌شوند.


احمد اصغری‌مهرآبادی گفت: کسی حق سلب امتیاز متقاضی را ندارد و نهایتا به دلیل ضعف مالی متقاضیان باید به آنها وقت داده شود یا به صورت اقساطی مبلغ دریافت گردد البته هر چقدر هم پرداختی به تاخیر بیفتد به ضرر متقاضی است.
وی با رد غیرقانونی بودن افزایش قیمت مسکن مهر گفت: با افزایش قیمت مصالح و دستمزدها دولت ناگزیر به افزایش قیمت است و هر جایی که پیمانکار مقصر افزایش قیمت باشد از سوی دولت ملزم به پرداخت جریمه این افزایش خواهد بود.
اصغری در یک برنامه تلویزیونی و پاسخ به یک طرفه بودن قرارداد مسکن مهر به متقاضیان، با اشاره به نقش هدایتی، هماهنگی و نظارتی دولت در مسکن مهر، تلاش دولت برای کمک به متقاضیان را اینگونه برشمرد: دولت علی‌رغم نقش نظارتی خود و تامین تسهیلات و واگذاری زمین از سوی تعاونی‌ها، به چند طریق به متقاضیان کمک کرده است.  اول قیمت زمین را که تاثیر 35 درصدی بر قیمت کل مسکن دارد، صفر در نظر گرفته است. دوم، نیمی از قیمت پروانه ساختمانی را دولت تقبل کرده است. سوم، دولت وام 4 و 7 درصدی به متقاضیان پرداخت می‌کند و علاوه بر این در سایر موارد مانند بیمه نیز کمک حال مردم بوده است.
وی با رد کندی پیشرفت مسکن مهر در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چه تضمینی هست که مردم با پرداخت افزایش قیمت فعلی دوباره تحت فشار افزایش‌های بعدی قرار نگیرند؟ گفت: اینکه دولت سال 94 را برای اتمام پروژه در نظر گرفته است به معنای سرعت کار در اتمام طرح است و از طرفی کمک 5 میلیونی دولت باعث ایجاد انگیزه در متقاضی برای پرداخت مابه‌التفاوت افزایش قیمت می‌شود.
وی درباره نحوه برخورد با برخی پیمانکاران که کار را رها کرده‌اند توضیح داد: طبق توافقات با آنها برخورد خواهد شد و کار به پیمانکار دیگری سپره می‌شود و اگر پیمانکاری از وظایف خود عدول کند وارد فهرست سیاه شده و در هیچ جای کشور پروژه‌ای به وی محول نمی‌شود.
اصغری با اشاره به آماده تحویل بودن 20 هزار مسکن در پردیس و چرایی عدم تحویل آن ادامه داد: این واحدها آماده تحویل‌اند اما به دلیل نبود اعتبار، وزارت نیرو هنوز نتوانسته زیرساخت‌های لازم آن را به اتمام برساند.
وی با اشاره به روند کند ساخت در برخی شهرها گفت: علت آن افزایش قیمت‌ها بوده است اما به طور میانگین کار ساخت حدود 330 هزار واحد در دولت یازدهم به اتمام رسیده که حدود 250 هزار واحد هم افتتاح شده و 200هزار واحد هم در آستانه افتتاح است.
قائم‌مقام وزارت راه درباره نقصان برخی خانه‌های مسکن مهر گفت: ما دستور داده‌ایم تا وقتی خانه‌ها از هر نظر تکمیل نشده‌اند تحویل نشوند اما در برخی مناطق تعاونی‌های مسکن خصوصا تعاونی‌های مشاغل آزاد توجه نمی‌کنند یا حتی در برخی مناطق مردم با زور واحدها را تصرف می‌کنند و بعد از نقصان خانه‌ها گلایه می‌کنند! لذا ما گفته‌ایم که کسی تا خانه‌اش تکمیل نشده تحویل نگیرد.
وی با اشاره به عدم تحویل برخی پروژه‌های آماده به مردم گفت: پروژه‌ای آماده است که مشکل آب و برق و گاز نداشته باشد به همین دلیل هم‌اکنون 300 هزار واحد آماده افتتاح داریم که به دلیل عدم اتمام خدمات زیربنایی نمی‌توانیم به مردم تحویل دهیم. این مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی گفت: طبق قانون تامین این زیرساخت‌ها وظیفه وزارت راه و شهرسازی نیست و خدمات زیربنایی در حوزه وظایف وزارت نیرو و وزارت نفت، خدمات روبنایی در حوزه مسئولیت وزارت آموزش و پرورش و خدمات تامینی در حیطه وظایف وزارت کشور تعریف شده‌اند.
وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با معاون اول رئیس جمهور در این خصوص افزود: پس از برگزاری جلسات متعدد با پیشنهاد وزیر راه تصمیم بر این شد تا کارگروهی مرکب از نماینده سازمان مدیریت، نماینده وزارت نیرو و وزارت راه، میزان اعتبار مورد نیاز برای خدمات زیربنایی برآورد شده و به معاون اول ارائه شود. لذا طبق برآوردهای صورت گرفته 5 هزار و 600 میلیارد تومان اعتبار جهت تکمیل خدمات زیربنایی برآورد شده است.