کد خبر: ۳۴۱۲۴۸
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۴۰۵ - ۲۱:۰۱
پزشکیان:

توطئه دشمن برای بستن مرزها را خنثی می‌کنیم

رئیس‌جمهور با اشاره به عزم جدی دولت برای خنثی‌سازی تحریم‌ها گفت: دشمن برای ایجاد مانع در تبادلات تجاری و بستن مرزهای ایران با همسایگان برنامه‌ریزی کرده است، اما با همبستگی ملی و تلاش شبانه‌روزی مسئولان و مردم، قطعا این توطئه شوم را خنثی خواهیم کرد.
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، روز دوشنبه (۱۱آبان) در نشست با استانداران و شهرداران کلان‌شهرها و مراکز استان‌های کشور که با موضوع محوری «تقویت معیشت مردم» برگزار شد، با تأکید بر لزوم ریشه‌کنی فقر و محرومیت، تصریح کرد: نباید بپذیریم عده‌ای از شهروندان در تأمین نیازهای اولیه و ضروری زندگی خود با بن‌بست و ناتوانی مواجه باشند.
وی با اشاره به اهمیت مدیریت صحیح منابع و امکانات کشور افزود: باید کمک به کسانی که در امورات زندگی و اداره معیشت خود با مشکل مواجه هستند را در صدر اولویت‌های کاری قرار دهیم و تمام تلاش خود را به کار ببندیم تا حداقل استانداردهای معیشتی برای این اقشار فراهم شود.
رئیس‌جمهور در ادامه بر ضرورت شناسایی دقیق و هدفمند نیازمندان و محرومان جامعه تأکید کرد و گفت: در این مسیر، همه‌جانبه‌نگری و تلاش جمعی ضرورت دارد. در وهله نخست، تمام مدیران کشور، ائمه جمعه، خیرین، نهادهای مردمی همچون بسیج، اصناف و اقشار مختلف باید نیازمندان واقعی جامعه را در سطح استان‌ها، شهرستان‌ها، شهرها و محلات به درستی شناسایی و رصد کنند.
ضرورت توجه به عدالت‌محوری 
و توجه ویژه به افراد آسیب‌پذیر
پزشکیان با بیان اینکه رویکرد اصلی دولت، عدالت‌محوری و توجه ویژه به افراد آسیب‌پذیر است، یادآور شد: باید به کسانی که در دهک‌های پایین‌تر و نیازمندتر قرار دارند، رسیدگی بیشتری صورت گیرد. محرومان و ساکنان استان‌های مرزی نباید در معیشت خود دچار مشکل و مضیقه شوند و دولت مصمم است این نابرابری‌ها را ترمیم کند. هدف ما در دولت و استانداری‌ها این است که کالاها در استان‌های مرزی و محروم، ارزان‌تر یا با شرایط مناسب‌تر نسبت به تهران و استان‌های مرکزی در اختیار مردم قرار گیرد و اگر برای تحقق این هدف نیازمند اختصاص یارانه‌های حمایتی هدفمند باشیم، دریغ نخواهیم کرد.
وی حذف یارانه افراد دارای تمکن مالی بالا را گامی ضروری برای صیانت از حقوق محرومان و ارائه کمک‌های بیشتر به دهک‌های پایین دانست و افزود: علاوه‌بر معیشت، مقوله آموزش فرزندان و توسعه فضاهای آموزشی از دیگر اولویت‌های کلیدی دولت است. در موضوع مدرسه‌سازی و فعالیت‌های آموزشی در استان‌ها، تربیت درست نسل آینده و ارتقای کیفیت آموزش در مدارس اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: باید فضائی ایجاد کنیم که تجهیزات آموزشی، روش‌های تدریس و کیفیت یادگیری در مدارس کشور ارتقا یابد. در این زمینه، مشارکت و کمک‌های خیرین و آحاد مردم در کنار اعتبارات دولتی، نقشی بی‌بدیل و اثربخش در موفقیت طرح‌های آموزشی دارد.
پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به چالش‌ها و شرایط خطیر منطقه‌ای، خاطرنشان کرد: باید از بحران‌ها و توطئه‌هایی که امروز دشمنان علیه کشورمان تدارک دیده ‌برده‌اند، با همدلی، همراهی و مشارکت حداکثری مردم عبور کنیم. تلاش دولت بر این است که مشکلات را از طریق تعامل و گفت‌وگو حل‌وفصل کند و در این زمینه، رهبر معظم انقلاب نیز اختیارات ویژه‌ای را به دولت تفویض کرده‌اند تا امور با سرعت و دقت بیشتری پیش برود.
باید برای افزایش تاب‌آوری مردم تلاش کنیم
رئیس‌جمهور با بیان اینکه در جنگ و تنش، هیچ‌کس از منافع پایدار بهره‌مند نمی‌شود، تصریح کرد: دشمنان هرگز نمی‌توانند با زبان جنگ و تهدید، ملت ایران را به تسلیم وادارند. ما در برابر دروغ‌گویی، زیاده‌خواهی و تحریم‌های ظالمانه آن‌ها با تمام قدرت می‌ایستیم و در این مسیر، مهم‌ترین وظیفه ما تلاش برای افزایش تاب‌آوری جامعه و رفع دغدغه‌ها و نگرانی‌های روزمره مردم است.
وی ادامه داد: اگر می‌خواهیم تاب‌آوری عمومی را ارتقا دهیم و با کمترین تنش و آسیب از این شرایط عبور کنیم، باید فرهنگ صرفه‌جویی و مدیریت علمی مصرف انرژی را در کشور نهادینه سازیم تا چرخ‌های تولید به هیچ عنوان متوقف نشود. استانداران در سراسر کشور موظفند با تشکیل تیم‌های کارشناسی و تخصصی، پیشنهادات اجرائی درخصوص بهینه‌سازی مصرف و ارتقای تولید را از مدیران زیرمجموعه دریافت کرده و در تصمیم‌گیری‌های کلان اجرائی لحاظ کنند.
پزشکیان با اشاره به لزوم توسعه نیروگاه‌های خورشیدی برای جبران کمبود برق کشور، گفت: تولیدکنندگان باید برق مورد نیاز خود را به قیمت واقعی و بدون مانع دریافت کنند. ما باید مدیریت منطقی بر مصرف انرژی داشته باشیم، چرا که قیمت‌گذاری دستوری در اقتصاد تاکنون هیچ‌گاه پاسخ نداده و کارآمد نبوده است.
وی افزود: مدیریت مصرف انرژی و سوخت نقش تعیین‌کننده‌ای در جلوگیری از قطعی برق و گاز بخش صنعت و تولید خواهد داشت. در این زمینه، رویکرد شخص من این است که حتی حاضرم برق اتاق کار خودم را قطع کنم تا جریان انرژی در بخش تولید کشور و کارخانه‌های بدون وقفه ادامه یابد.
رئیس‌جمهور تأکید کرد: اگر این فرهنگ مدیریتی در جامعه نهادینه شود که با صرفه‌جویی، تولید متوقف نشده و کارگری بیکار نخواهد شد، به‌راحتی می‌توانیم در برابر نقشه‌های شوم دشمنان ایستادگی کنیم. برای تحقق این هدف، تمام بخش‌های مدیریتی در رده‌های مختلف باید پای کار بیایند؛ سالن‌های همایش پرمصرف، استخرهای سرپوشیده و مراکز بی‌بازده و پرمصرف باید تعطیل شوند و انرژی آن‌ها به بخش تولید و صنعت اختصاص یابد.
پزشکیان همچنین بر لزوم برنامه‌ریزی دقیق برای بازاریابی، عرضه، توزیع و صادرات تولیدات داخلی تأکید کرد و گفت: شرکت‌ها و کارخانه‌های زیان‌ده باید به صورت اصولی مدیریت شوند و مدیرانی که کارآیی لازم را ندارند از مناصب و امتیازات محروم گردند.
به‌کارگیری افراد نالایق، خیانت به کشور است
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه برای اصلاح ساختارهای مدیریتی و صیانت از بیت‌المال گام‌های جدی برداشته می‌شود، گفت: بخش خصوصی و بدنه تولیدی کشور باید از بالاترین بهره‌وری برخوردار باشند. اگر افرادی صرفاً بر اساس توصیه‌ها و سفارش‌های سفارشی به کار گمارده شوند که فاقد کارایی و تخصص لازم هستند، این اقدام خیانت آشکار به کشور و منافع ملی محسوب می‌شود.
وی اظهار داشت: ما در بخش مدیریت مصرف سوخت، انرژی و افزایش بهره‌وری، به مشارکت همگانی نیاز داریم. ملت ایران چیزی کمتر از کشورهای منطقه و همسایگان ندارد؛ تنها کافی است به این باور برسیم که «می‌توانیم». تقویت این خودباوری، کلید رسیدن به قله‌های پیشرفت و توسعه است و با اتکا به ظرفیت‌های داخلی می‌توان بر تمامی موانع فائق آمد.
پزشکیان با تأکید بر اینکه ملاک دولت در توزیع یارانه‌ها، رضایت اکثریت جامعه است، تصریح کرد: یارانه باید به شکل کاملاً عادلانه توزیع شود. هیچ منطقی نمی‌پذیرد کسانی که از تمکن مالی بالایی برخوردارند، سهم بیشتری از یارانه‌های دولتی ببرند. ستون اصلی کشور و مدافعان راستین نظام، توده‌های عموم مردم هستند و جلب رضایت اکثریت جامعه، نارضایتی اقشار خاص و زیاده‌خواه را بی‌اثر خواهد کرد. در این مسیر، محرومان و مرزنشینان بیش از هر گروه دیگری از کشور دفاع کرده‌اند و حمایت از آن‌ها اولویت قطعی ماست.
رئیس‌جمهور در پایان با اشاره به عزم جدی دولت برای توزیع متوازن منابع، توسعه مناطق محروم و خنثی‌سازی تحریم‌های مرزی گفت: دشمن برای ایجاد مانع در تبادلات تجاری و بستن مرزهای ایران با همسایگان برنامه‌ریزی کرده است، اما با همبستگی ملی و تلاش شبانه‌روزی مسئولان و مردم، قطعا این توطئه شوم را خنثی خواهیم 
کرد.

captcha