kayhan.ir

کد خبر: ۳۳۶۱۸
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۲

شبکه استانی یا نیمه استانی؟!(یادداشت خبرنگار)

صدا و سیمای مرکز لرستان به عنوان یکی از رسانه‌های فراگیر در استان نقش بسزایی در فرهنگ‌سازی دارد، اما به نظر می‌رسد این رسانه تاکنون نتوانسته از امتیاز ویژه گسترده و فراگیر خود بهره کافی را ببرد. شاید مهمترین دلیل آن، تمرکز بخش برنامه‌ها برای یک گروه یا قوم خاص باشد.


در اینجا باید به این نکته اشاره شود که در لرستان نیز همچون بیشتر استان‌ها اقوام مختلفی ساکن هستند اما صدا و سیمای مرکز لرستان از زمان افتتاح شبکه «افلاک» و ماهواره‌ای شدن این شبکه تاکنون موفق نشده نسبت به معرفی و جذب و رضایت همه فرهنگ‌ها و اقوام ساکن در استان گامی اساسی بردارد و به تعبیر عامیانه شهرهای این طرف گردنه مورد کم‌لطفی و بی‌مهری قرار گرفته‌اند.
بدون شک یکسویه‌نگری و توجه نکردن به تمام فرهنگ‌ها در شبکه‌های استانی علاوه بر کاهش تنوع و کیفیت برنامه‌ها منجر به بی‌رغبتی بینندگان خواهد شد و یکی از دلایلی که باعث شده شبکه افلاک در شرق لرستان کمترین بیننده را جذب کند، همین موضوع است.
سال گذشته که مدیر صدا و سیمای مرکز لرستان تغییر کرد مردم شرق لرستان امیدوار شدند که تغییراتی  اساسی در جهت اصلاح نگاه‌های گذشته صورت گیرد اما دیری نپایید که این تغییر با جنبه منفی مواجه شد به گونه‌ای که در پخش اخبار استان، الیگودرز با دو رتبه سقوط در رده ششم قرار گرفت. عملکرد صدا و سیمای مرکز لرستان به گونه‌ای شد که چندی قبل استاندار لرستان لب به گله گشود و گفت: برخی تولیدات صدا و سیمای مرکز لرستان به فرهنگ این استان لطمه وارد می‌کند. هوشنگ بازوند در نشست اتاق فکر فرهنگی استان افزود: ما باید به دنبال تولید آثاری باشیم که همواره فرهنگ این استان را زنده نگه می‌دارد، این در حالی است که ما شاهدیم صدا و سیمای لرستان آثاری را تولید می‌کند که به فرهنگ لرستان کمک نمی‌کند.
بی‌شک انتقاد مدیر ارشد لرستان به خاطر ضعف در انجام بخشی از رسالت شبکه افلاک است و به نظر می‌رسد این انتقاد به لحاظ موفق نبودن شبکه افلاک در فرهنگ‌سازی و توجه نکردن به آئین و فرهنگ اقوام ساکن در لرستان است.
در همین رابطه نماینده مردم الیگودرز در جمع خبرنگاران از یکسویه‌نگری صدا و سیمای مرکز لرستان انتقاد کرد و گفت: شبکه افلاک به شهرهای شرق لرستان توجه نمی‌کند و حتی در پخش اخبار بدون توجه به ارزش خبری تنها به مناطق خاص نگاه می‌کند که شاید چنانچه مدیریت آن از نیروهای غیربومی بود، بهتر عمل می‌کرد.
کسب رضایت تمام مخاطبان برای یک رسانه امری محال است اما، رسانه‌های استانی بویژه صدا و سیما می‌توانند با دعوت از کارشناسان هر استان و کسانی که با فرهنگ، آداب و رسوم ساکنان آن استان آشنا هستند گام‌های بلندی برای ساخت برنامه‌های متنوع و گوناگون بردارد و خرده فرهنگ‌های هر منطقه‌ای را به دیگران معرفی کنند تا مردم با شناخت آداب و رسوم یکدیگر بهتر بتوانند در کنار همدیگر زندگی کنند و در مسیر گسترش تعاملات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی قرار گیرند.
عباس شاه‌علی