نشست گفتوگوی اسلام و بودیسم برگزار شد
نشست گفتوگوی اسلام و بودیسم با عنوان «همکاری مسلمانان و بودائیان برای مقابله با خشونت و افراطگرایی» در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار شد.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در این نشست آیتالله محمدعلی تسخیری مشاور رهبر معظم انقلاب در امور جهان اسلام، آیتالله سيدمصطفي محقق داماد رئیس گروه اسلام فرهنگستان علوم، حجتالاسلام نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، دکتر ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حسن بلخاری مدیر گروه مطالعات عالی هنر دانشگاه تهران، «گالاگاما دامارانسی ترو» مشاور رئیسجمهوری سریلانکا، «آشین نیانسسارا» رئیس آکادمی مطالعات بینالمللی بودیسم از میانمار و «پرا کرو ویبول پاتتاناکیت» از تایلند، به سخنرانی پرداختند.
آیتالله تسخيری: هسته اصلی همه ادیان
خدمت به بشریت است
مشاور رهبری بر وجود مشترکات فکری بسیار بین اسلام و بودیسم، هسته اصلی همه ادیان مسئله محبت و شناخت حقیقت در راه خدمت به بشریت، ضرورت ارتباط ادیان با یکدیگر و بهدست آوردن مشترکات دینی و ابراز تأسف از انحراف مسیر ادیان به وسیله اهداف سیاسی و منافع شخصی مانند صهیونیزم، تأکید کرد.
دکتر ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی: به کرسی نشاندن باورهای بیریشه خشونت را گسترش میدهد
ضرورت همكاري بوديسم و اسلام براي مقابله با خشونت و افراطگرايي، پرهيز از آزار ديگران از اصول حقيقت والا در بوديسم، معرفی داعش به عنوان گروهی خشونتطلب و نابخرد، رها ساختن خود از بند اسارت كجانديشي و هوسهاي برتريجويانه و تأکید دين اسلام همچون آيين بودا بر صلح و دوستي و همچنين مدارا و همزيستي مسالمتآميز انسانی، محور سخنان وی در این نشست بود.
آيتالله محققداماد: سازمان فرهنگ برای بازخوانی الهیات تشيع تلاش كند
به جای بحث بر سر ادیان، تعقل بر فهم دینی را اصل و اصول عقلانی را پیشزمینه دینی قرار دهیم، پرهیز از گرایشهای احساسی صرف در امر دین و لزوم حرکت با بصیرت قبل از گرایش به دین از مهمترین محورهای سخنان رئیس گروه اسلام فرهنگستان علوم بود.
حجتالاسلام نواب: مسلمانان و بودائیان برای طراحی آینده روشنتر تلاش کنند
کمک زیاد پادشاهان ایران به گسترش بودیسم در آسیا، وجود مطالب زیادی راجع به بودا در متون قدیم اسلامی، معرفی جامع و کامل اسلام در تعالیم بودائیان در قرن دهم میلادی، تشکیل یک سوم جمعیت دنیا از مسلمانان و بودائیان و ضرورت تلاش این دو مکتب برای طراحی آینده روشنتر، زندگی در کنار همدیگر و نجات بشریت محور سخنان وی بود.
دکتر بلخاری: رهبران ادیان اسلام و بودا، پیروان خود را به عدم خشونت فراخوانند
وی با بیان اینکه «اسلام حتی خشونت بر حیوان را روا نمیداند» گفت: اولین اصل از فضایل پنجگانه بودیسم نیز عدم خشونت و آزار رساندن به جانداران است. ما کسانی که امروز به اسم بودا به مسلمانان حمله میکنند را بودایی نمیدانیم کما اینکه داعشیها را مسلمان نمیدانیم.
بلخاری با بیان اینکه «اعتدال جانمایه دو دین بودا و اسلام است»، گفت: بنمایه دینها یکی است منتهی اگر دین براساس هوس تسخیر شود، خشونت ایجاد خواهد شد.
آشين نيانسسارا، رئيس آكادمي مطالعات
بينالمللي بوديسم در ميانمار: اديان منبعي
براي ايجاد مشتركات هستند
تأکید بر اینکه افكار مثبت تأثير بسزايي بر جلوگيري از خشونتها به دنبال دارد، معرفی ادیان بهعنوان منبعی برای ایجاد مشترکات، لزوم محکوم کردن حركات خشونت آميز و افراطي گريها ازسوی رهبران ادیان و دعوت پیروانشان به صلح و ثبات و همزيستي مسالمت آميز، ضرورت تعريف صحيح از دين و تأکید بر اینکه تعريف صحيح از دين ميتواند از خشونتها جلوگيري كند، محور سخنان آشين نيانسسارا بود.
گالاگاما دامارانسي، مشاور رئيسجمهور سريلانكا در امور بودیسم: اشتراکات اسلام و بوديسم را از طريق رهبران ديني به مردم منتقل كنيم
وی در این نشست بر ضرورت اتحاد اسلام و بوديسم با يكديگر و دستیابی به درك متقابلي از همكاري و ارتباط مستمر و مقابله با خشونت و افراطگرايي، امکان هدایت اشتراکات اسلام و بودیسم به صلح و دوستی و انتقال آن اشتراکات به مردم از طریق رهبران دینی، تأکید
کرد.
این نشست روز گذشته در دانشگاه ادیان و مذاهب قم با انتشار بیانیهای به کار خود پایان داد، اندیشمندان و متفکران مسلمان و بودایی در این بیانیه ضمن محکوم كردن رفتارهای خشونتآمیز و افراطگرایانه تلاش و همکاری پیروان و رهبران ادیان و مکاتب برای زمینهسازی صلح توأم با عدالت را ضروری دانستند.