کد خبر: ۳۳۴۴۸۷
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۴۰۵ - ۲۱:۵۹

نیویورک‌تایمز: تلفات آمریکا در اردن بالاست پنتاگون آمار واقعی را پنهان کرده است

سرویس خارجی-
روزنامه آمریکایی با اشاره به تلفات بالای ارتش آمریکا در حمله دقیق موشکی و پهپادی ایران به پایگاه این کشور در اردن، نوشت: پنتاگون آمار واقعی تلفات را پنهان می‌کند.
طی نزدیک به 5 ماهی که از جنگ ایران و آمریکا می‌گذرد، بسیاری از رسانه‌ها با انتشار گزارش‌های مستند به صراحت نوشته‌اند که در حملات موشکی و پهپادی ایران به 20 پایگاه آمریکا در منطقه تقریباً چیزی از این پایگاه‌ها باقی نمانده است. شبکه ان‌بی‌سی چندی پیش در گزارشی نوشته بود، میزان آسیب‌دیدگی پایگاه‌ها و تجهیزات آمریکا در خاورمیانه بسیار بیشتر از آن چیزی است که به صورت رسمی اعلام شده است؛ خسارت‌هایی که تعمیر آنها می‌تواند میلیاردها دلار هزینه روی دست دولت ترامپ بگذارد. برخی گزارش رسانه‌های آمریکایی نیز حاکی است تعمیر شماری از این پایگاه‌ها تقریباً غیرممکن است و تنها کاری که باید آمریکا انجام دهد خروج از این پایگاه‌ها است. موضوع تنها به نابودی پایگاه‌های استقرار نظامیان آمریکایی در منطقه خلاصه نمی‌شود بسیاری از گزارش‌ها حاکی است که پنتاگون جدای از این که سانسور شدیدی به انتشار اطلاعات درباره نابودی پایگاه‌های خود در منطقه اعمال می‌کند اجازه انتشار گزارش‌ها درباره تلفات انسانی ارتش آمریکا را نیز نمی‌دهد. در همین راستا روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز در گزارشی با اشاره به حملات دقیق موشکی و پهپادی ایران به پایگاه نیروهای آمریکایی در اردن از پنهان‌کاری پنتاگون درباره تلفات این حمله خبر داده است. این روزنامه در گزارش خود می‌نویسد: وزارت جنگ این کشور آمارهای مربوط به زخمی‌‌شدن ده‌ها نفر از نظامیان این کشور در جریان جنگ با ایران را مخفی کرده است. آن‌طور که نیویورک‌تایمز نوشته است، در هفته منتهی به حمله اخیر ایران در روز جمعه که منجر به کشته‌شدن دو سرباز آمریکایی و مفقودشدن یک نیروی دیگر در اردن شد، ایران سه حمله دیگر نیز علیه نیروهای آمریکایی در این کشور انجام داده بود.به گفته چند مقام آمریکایی که به‌دلیل صحبت درباره مسائل عملیاتی خواستند نام‌شان فاش نشود، آن حملات منجر به مجروح‌شدن ده‌ها نیروی آمریکایی و آسیب‌دیدن چند فروند بالگرد شده بود اما پنتاگون خبر این حملات قبلی و همچنین تلفات و خسارات ناشی از آنها را علنی نکرد. نیویورک‌تایمز نوشته است این پنهان‌کاری، جدیدترین نمونه از چالش میان پنتاگون و افکار عمومی در طول جنگ ایران است؛ جایی که مقامات نظامی از یک سو بر «ضرورت حفظ امنیت عملیاتی» دست می‌گذارند و از سوی دیگر، با «تعهد دولت به آگاهی‌بخشی به مردم» درباره روند جنگ مواجهند. یک مقام نظامی آمریکا در توضیح این پنهان‌کاری به نیویورک‌تایمز گفت که سنتکام موظف نیست آمار نیروهای مجروح را منتشر کند؛ به‌ویژه اگر آسیب‌دیدگان بلافاصله به محل خدمت خود بازگردند. مقام دیگری نیز افزود: چرا پنتاگون باید اطلاعاتی منتشر کند که به ایران برای نقطه‌زنی و هدایت دقیق‌تر موشک‌های بالستیک و پهپادهایش به سمت پایگاه‌های آمریکا در اردن و دیگر نقاط خاورمیانه کمک کند؟ به گزارش تسنیم به نقل از نیویورک‌تایمز، در چند ماه اخیر، دولت ترامپ از ارائه گزارش درباره میزان تحلیل‌رفتن ذخایر تسلیحاتی گران‌قیمت و حیاتی آمریکا در جنگ ایران، و همچنین نحوه بازسازی و حفظ توان موشکی ایران خودداری کرده است.
خسارات و تلفات سنگین در اردن
همزمان با انتشار گزارش‌ها درباره پنهانکاری پنتاگون در مورد تلفات سربازان خود در حملات ایران به اردن تصاویر ماهواره‌ای نیز  خسارت سنگین به پایگاه‌های ملک فیصل و موفق‌السلطی (الأزرق) در اردن را نشان می‌دهند. به گزارش تسنیم به نقل از  نیویورک‌تایمز و شبکه سی‌بی‌اس این پایگاه که میزبان جنگنده‌های اف-35 و بالگردهای بلک‌هاک آمریکایی است، طی چند روز متوالی هدف حملات قرار گرفته که به تأیید مقامات آمریکایی، کشته‌شدن سه سرباز، زخمی‌شدن ده‌ها نفر و خسارت به چندین فروند بالگرد و تأسیسات را در پی داشته است. تصاویر ماهواره‌ای منتشر شده، انهدام بخش‌هایی از تأسیسات نیروهای آمریکا را در پایگاه هوایی ملک فیصل در اردن نشان می‌دهد. براساس این گزارش در حالی که مقامات اردنی پیش‌تر از رهگیری چند موشک ایرانی خبر داده بودند، منابع آمریکایی از جمله نیویورک‌تایمز و سی‌بی‌اس به‌طور غیررسمی ابعاد وسیع‌تری از این حملات را تأیید کرده‌اند. 
آمریکا از منطقه خارج شود
با افزایش میزان تلفات آمریکا در جنگ و همچنین افزایش قیمت بنزین به 4 دلار و قیمت نفت به بیش از 90 دلار انتقادها از ترامپ نیز تشدید شده است. بسیاری از رسانه‌ها، مقامات سابق و سناتورهای آمریکایی طی روزهای گذشته با انتقاد شدید از ترامپ وی را بازنده جنگ خطاب کرده و خواهان پایان جنگ شده‌اند. رئیس سابق مبارزه با تروریسم در آمریکا هم با تاکید بر اینکه واشنگتن باید ایران را به عنوان یک قدرت بزرگ منطقه‌ای به رسمیت بشناسد، خواستار خروج آمریکا از منطقه و تعطیلی پایگاه‌های این کشور شد. به گزارش مهر به نقل از راشاتودی، «جو کِنت»، از دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا خواست تا نیروهای خود را از خاورمیانه خارج کرده، پایگاه‌هایش در منطقه را تعطیل کند و ایران را به عنوان یک قدرت بزرگ منطقه‌ای به رسمیت بشناسد. کِنت هشدار داد که هرگونه تشدید تنش بیشتر، می‌تواند منجر به خسارات سنگینی شود که هم اقتصاد آمریکا و هم اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرار دهد. 
وی با تأکید بر اینکه «راه‌حل نظامی» برای این جنگ وجود ندارد، هشدار داد که ادامه خصومت‌ها، خطر تلفات بیشتر آمریکایی‌ها را به همراه داشته و ثبات منطقه را بیش از پیش متزلزل می‌کند.وی پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه را «تعهدات و بقایای دوران گذشته» توصیف و تاکید کرد که پایان دادن به درگیری با تهران و بازگرداندن جریان آزاد نفت از طریق تنگه هرمز که حدود ۲۰درصد از محموله‌های نفت خام و گاز طبیعی مایع جهان از آن عبور می‌کند، باید بالاترین اولویت دولت آمریکا باشد. کِنت گفت: «جنگ، منطقه را تغییر داده است؛ ایران به عنوان یک قدرت بزرگ منطقه‌ای ظهور کرده و هر اندازه که سریع‌تر این واقعیت را بپذیریم و موضع خود را براساس آن تنظیم کنیم، موقعیت ما قوی‌تر خواهد بود.» کِنت که خود از نظامیان سابق نیروهای ویژه ارتش آمریکا و افسر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) است مارس(اسفند) گذشته در اعتراض به جنگ واشنگتن علیه ایران از سمت خود استعفا کرد.
ترامپ مجبور است
نشریه آمریکایی فورچن هم با اشاره به اهرم راهبردی ایران در تنگه هرمز گزارش داد که آمریکا گزینه نظامی مؤثری برای بازگشایی این آبراه در اختیار ندارد و احتمال دارد فشار ناشی از افزایش قیمت نفت و نزدیک‌شدن انتخابات میان‌دوره‌ای، دولت ترامپ را به پذیرش نقش تهران در مدیریت این گذرگاه وادار کند. 
به گزارش ایسنا، مجله آمریکایی فورچن در گزارش خود نوشته است: دولت ترامپ اکنون میان دو گزینه قرار گرفته است؛ یا با پذیرش نقش ایران در کنترل تنگه هرمز، امکان دریافت هزینه عبور کشتی‌ها از سوی تهران را بپذیرد و یا به جنگی طولانی و پرهزینه مشابه جنگ اوکراین تن دهد. براساس این گزارش گزینه نظامی مؤثری برای بازگشایی تنگه هرمز وجود ندارد و ایران در این زمینه اهرم فشار قابل‌توجهی در اختیار دارد و بعید است عقب‌نشینی کند زمان هم احتمالاً به سود ایران است. این گزارش همچنین یادآور شده است که ذخایر راهبردی نفت آمریکا به پایین‌ترین سطح خود طی ۴۳سال گذشته رسیده و در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا، فضای بازار انرژی بیش از گذشته شکننده شده است. به گزارش این رسانه، به نظر می‌رسد که جهان چاره‌ای جز تن دادن به خواست ایران برای امنیت تنگه هرمز ندارد و بعید است آمریکا بتواند مانع این طرح شود. 
فورچن در ادامه گزارش خود می‌نویسد با نزدیک‌شدن انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا و نگرانی دولت ترامپ از تورم و قیمت سوخت، احتمال نرمش واشنگتن در قبال نقش ایران در تنگه هرمز افزایش یافته است. براساس این گزارش، دولت ترامپ تصور می‌کرد می‌تواند با حملات سریع و گسترده، ایران را وادار به تغییر رفتار یا پذیرش خواسته‌های واشنگتن کند، اما این ارزیابی با واقعیت‌های میدانی همخوان نبود و ایران توانست از موقعیت جغرافیایی و ظرفیت‌های راهبردی خود بهره ببرد.