کد خبر: ۳۳۴۱۷۶
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۴۰۵ - ۲۲:۲۸

ایده ترامپ برای تنگه هرمز کاربران فضای مجازی خندیدند، اعراب شوکه شدند

ایده متوهمانه ترامپ برای گرفتن عوارض از کشتی‌ها در تنگه هرمز، با انتقاد شدید سناتورهای آمریکایی، تمسخر کاربران شبکه‌های اجتماعی و بهت و حیرت متحدان عرب آمریکا در خلیج‌فارس مواجه شده است.
ترامپ رئیس‌جمهور جنایتکار و خودشیفته آمریکا که با حماقت خود در شروع جنگ علیه ایران‌، جهان را به‌هم ریخته است، در حماقتی تازه که از استیصال ناشی می‌شود، گفته است که «آمریکا بعد از این به نگهبان جدید تنگه هرمز تبدیل شده و از کشتی‌ها عبوری 20درصد عوارض خواهد گرفت.» این ادعا در حالی است که نیروهای مسلح کشورمان به صراحت اعلام کرده‌اند که این ایران است که قواعد رفت‌وآمد را در تنگه هرمز تعیین می‌کند و اجازه نخواهد داد آمریکا یا هر قدرت دیگری در آب‌های نیلگون خلیج همیشه فارس جولان دهد. 
طرح ترامپ با واکنش‌های گسترده‌ای همراه بوده است. در خود آمریکا «اندی کیم»، سناتور آمریکایی تأکید کرد که «هزینه سرسام‌آور ۲۰درصدی، هزینه کالاهای روزانه، از کود برای مزارع ما گرفته تا اسباب‌بازی برای فرزندانمان را افزایش می‌دهد.» این مقام آمریکایی، اقدامات ترامپ را برای اقتصاد جهانی یک «تهدید» توصیف کرده و افزوده است که «آمریکایی‌ها نزدیک به ۷۰میلیارد دلار برای افزایش قیمت بنزین هزینه کرده‌اند، در حالی که کشاورزان و مشاغل کوچک نمی‌توانند برنامه‌ریزی بلندمدت انجام دهند.» کیم نیز مانند شماری دیگر از سیاستمداران آمریکا جنگ با ایران را «اشتباهی پرهزینه» دانسته که فقط اوضاع آمریکا را «بدتر از قبل» کرده است. شرکت آلمانی هاپاگ‌لوید، از بزرگ‌ترین شرکت‌های کشتیرانی جهان نیز طرح رئیس‌جمهور آمریکا برای دریافت عوارض از محموله‌های عبوری از تنگه هرمز را محکوم کرد.‌ هاپاگ‌لوید که از نظر ظرفیت حمل‌ونقل دریایی در میان پنج شرکت بزرگ کشتیرانی جهان قرار دارد، به خبرگزاری رویترز گفت: هنوز نمی‌تواند پیامدهای مالی تنش‌های اخیر در منطقه خلیج‌فارس را بر فعالیت‌های خود به‌طور دقیق ارزیابی کند اما طرح گرفتن عوارض از سوی ایالات‌متحده اشتباه است.
تمسخر ترامپ از سوی کاربران
از سوی دیگر اظهارات دونالد ترامپ مبنی بر اینکه آمریکا قصد دارد هزینه حفاظت از تنگه هرمز را از کشورهایی مانند عربستان، قطر و امارات دریافت کند، کاربران بین‌المللی در شبکه اجتماعی ایکس را به خنده و تمسخر واداشته است. بسیاری از کاربران نوشتند تنگه هرمز پیش از آغاز جنگ آمریکا علیه ایران بدون مشکل برای کشتیرانی و تجارت بین‌المللی باز بود و اکنون واشنگتن می‌خواهد برای بازگرداندن شرایطی که خود برهم زده، از کشورهای منطقه پول دریافت کند.
به گزارش فارس، کاربری نوشته است: «آنها به شما پول می‌دهند، این جنگ شما برای محافظت از اسرائیل است، تمام مصیبت‌های جهان به خاطر اسرائیل است. ترامپ می‌خواهد جهان به آمریکا پول بدهد تا تنگه هرمز را- که قبل از حمله به ایران رایگان باز بود- بازگشایی کند، در حالی که جهان در عوض، هیچ پیشرفت ملموسی در رسیدگی به برنامه هسته‌ای ایران نمی‌بیند.» کاربر دیگری می‌نویسد: «ترامپ و آمریکا چطور از کشورهای خاورمیانه محافظت می‌کنند در حالی که ایران قبلاً تمام پایگاه‌های نظامی آمریکا در کل منطقه رو منفجر کرده. تازه، نیروی دریایی آمریکا حتی نمی‌تونه ۲۰۰ مایل از ایران‌رو هم پوشش بده. ترامپ دوباره داره دیوونه‌بازی درمیاره!!! چرا کشورهای عرب منطقه باید به آمریکا پولی بدهند در حالی که آمریکا و اسرائیل این درگیری غیرضروری رو با ایران شروع کردند!»
اعراب خوش‌خیال در شوک!
گزارش‌ها حاکی است طرح جدید ترامپ برای دریافت عوارض 20درصدی از محموله‌های عبوری از تنگه هرمز،‌ باعث شوکه‌شدن متحدان عرب آمریکا در منطقه شده است. پایگاه خبری آکسیوس عصر دوشنبه گزارش داد که یک منبع ارشد در کشورهای عربی حاشیه‌ای خلیج‌فارس به این پایگاه خبری گفته است که واشنگتن در مورد مسئله عوارض احتمالی برای تأمین امنیت تنگه هرمز با متحدان خود در منطقه صحبت نکرده است. براساس این گزارش ترامپ در حالی به دنبال دریافت عوارض از کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز است که مقام‌های آمریکا و سایر کشورهای غربی در ماه‌های گذشته ادعا کرده‌اند که انجام چنین اقدامی از سوی ایران مغایر با قوانین بین‌المللی است. 
اولتیماتوم کنگره به پنتاگون 
خبر دیگر اینکه سناتورهای دموکرات کنگره برای دولت ترامپ و وزارت جنگ این کشور ضرب‌الاجل تعیین کرده‌اند تا ظرف یک هفته آینده، یافته‌های تحقیقات ارتش این کشور درباره حمله ۲۸ فوریه(9 اسفند) به مدرسه دخترانه شجره طیبه در میناب را افشا کنند. براساس گزارش رویترز سناتورهای دموکرات به رهبری کرستن گیلیبرند، روز دوشنبه به وقت محلی از دولت دونالد ترامپ خواستند ظرف یک هفته آینده، یافته‌های تحقیقات ارتش این کشور درباره حمله ۲۸ فوریه(9 اسفند) به مدرسه دخترانه در میناب را افشا کند. به نوشته رویترز گروهی متشکل از بیش از ۲۴ سناتور آمریکایی از جمله جک رید، دموکرات ارشد کمیته نیروهای مسلح سنا، در نامه‌ای خواستار آن شدند که ارتش آمریکا تحقیقات خود را نهائی کند، کنگره را در جریان بگذارد و طرحی برای حصول اطمینان از عدم تکرار چنین اشتباهی ارائه دهد. در این نامه آمده است: «هیچ توجیهی برای مخفی نگه داشتن یک گزارش غیرمحرمانه از آنچه رخ داده، آنچه اشتباه پیش رفته و آنچه وزارت جنگ برای جلوگیری از تکرار آن انجام می‌دهد، وجود ندارد.» یکی از مقامات پنتاگون در پاسخ به درخواست برای اظهارنظر به رویترز گفت: «تحقیقات در جریان است. در حال حاضر به‌روزرسانی برای اعلام 
نداریم.»
خبرگزاری رویترز برای اولین‌بار در ۵ مارس(14 اسفند) گزارش داد که یک تحقیق اولیه و داخلی ارتش آمریکا نشان می‌دهد که نیروهای آمریکایی احتمالاً مسئول این حمله مرگبار در میناب، در نخستین روز آغاز جنگ علیه ایران، بوده‌اند. در این نامه تصریح شده: «ارتش آمریکا یک تعهد قانونی و اخلاقی دارد که تمام اقدامات احتیاطی ممکن را برای جلوگیری از آسیب به غیرنظامیان به کار گیرد. وقتی یک حمله آمریکا منجر به کشته‌شدن غیرنظامیان می‌شود، وزارت دفاع به کنگره، مردم آمریکا و خانواده‌های قربانیان، یک شرح واضح از آنچه رخ داده و یک برنامه معتبر برای جلوگیری از شکست‌های آینده بدهکار است.» در نامه نمایندگان کنگره اشاره شده که این حادثه بزرگ‌ترین رویداد تلفات غیرنظامی توسط ارتش آمریکا از سال ۱۹۹۱ به این‌سو خواهد بود؛ زمانی که آمریکا یک پناهگاه را در عراق بمباران کرد و بیش از ۴۰۰ غیرنظامی کشته شدند.
دریاسالار آمریکایی برد کوپر، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی (سنتکام) که هدایت تلاش‌های جنگی را برعهده دارد، در ماه می(اردیبهشت) در توجیه این جنایت آمریکا، شهادت داد که این تحقیقات «پیچیده» است و مدعی شد که این مدرسه در محل یک پایگاه فعال موشک‌های کروز ایران واقع شده بود. از طرف دیگر، ترامپ نیز در تلاش برای بی‌گناه جلوه دادن آمریکا گفت: «یکی گفت موشک ما بوده، شاید هم موشک ما نبوده. اما من چیزی ندیده‌ام که باعث شود باور کنم کار ما بوده است.» ترامپ در ۲۴ ژوئن(3 تیر) این سخنان را بیان کرد و افزود: «فکر نمی‌کنم کار ما بوده باشد.» وی حتی مدعی شده بود که ایران خود با موشک تاماهاوک! مدرسه میناب را هدف قرار داده است.
گفتنی است رژیم صهیونیستی و آمریکا در جنایتی آشکار در روز اول جنگی که علیه ایران به راه انداختند، به مدرسه میناب در استان هرمزگان حمله کرده و بیش از ۱۷۵ کودک و معلم را به شهادت رساندند.