kayhan.ir

کد خبر: ۳۲۸۹۵
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۶
وزیر اسبق نفت:

بلوکه‌شدن پول‌های نفت بیشتر شد

مسعود میرکاظمی وزیر نفت دولت دهم از افزایش بلوکه شدن درآمدهای نفتی کشور به رغم توافق ژنو خبر داد و گفت: متأسفانه با وجود اینکه دولت یازدهم خیلی در ژنو کوتاه آمد و امتیازات فراوانی را در مقابل به آمریکا داد ولی می‌بینیم تحریم‌ها بیشتر شده که کمتر نشده! و آمریکا کمتر از خطوطش عقب نشینی کرده است.


وی افزود: یکی از عواملی که می‌تواند در بودجه ما تأثير داشته باشد، درصد بلوکه شدن درآمدهای نفتی است.
 اگر درصد بلوکه شدن درآمدهای نفتی افزایش پیدا کند، ارزی که داخل کشور می‌تواند بیاید، در مرکز مبادلات و در دست فعالان اقتصادی کاهش مي‌یابد و این به معنی این است که از یک طرف حجم درآمد دولت کاهش پیدا کرده و از یک طرف پول کمتری می‌تواند وارد گردش شود.
این باعث می‌شود بانک مرکزی خودش بشود مشتری این ارزها. یعنی با افزایش خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی، پایه پولی‌اش افزایش می‌یابد و بانک مرکزی خودش همین دلارها را خریداری مي‌کند در حالی که نمی‌تواند جابه جایش کند و این معنی اي ندارد جز افزایش پایه پولی، نقدینگی و تورم. تورم هم یعنی اینکه بالاخره افراد قشر ضعیف جامعه باید این هزینه را پرداخت کنند. یعنی اگر مدیریت نشود، تا آنجا می‌تواند پیش برود.
وی درباره راهکارهای مقابله با کاهش قیمت نفت هم گفت: خب دولت باید یك سری اقداماتی انجام بدهد، اول همین دیپلماسی فعال رئیس‌جمهوري اهمیت مي یابد، باید با رؤسای جمهوري اعضای اوپک تماس حاصل شود و صحبت‌های آنها حاصل به دیدار مرتب وزرا شود، زمانی که ما اقداماتی را می‌خواستیم در اوپک انجام بدهیم، از قبل با وزرا هماهنگ می‌شدیم و نماینده ما در اوپک می‌رفت با نماینده‌های سایر کشورهای عضو صحبت می‌کرد و هماهنگی‌های لازم انجام می‌شد؛ دو سه نفر از وزرا قرار می‌گذاشتیم در رابطه با آن موضوع مشخص، قبل از اوپک چند دقیقه ای، قبل از اجلاس یا حتی در محل پذیرایی صحبت می‌کردیم یا قراری می‌گذاشتیم در هتل، صحبت می‌کردیم، هماهنگ می‌کردیم و هماهنگ می‌شدیم و وقتی وارد جلسه می‌شدیم، کاملاًً هماهنگی‌ها صورت می‌گرفت.
 یعنی چیز پیچیده‌ای نیست و جاهایی هم که خیلی مهم است، آقای رئیس‌جمهوري می‌تواند ضرورت این کار را با سایر رؤسای جمهوري مطرح کند، مي‌دانید که بعضی کشورهای آفریقایی و بعضی کشورهای آمریکای لاتین و حتی بعضی کشورهای منطقه خودمان، با ایران در اوپک همراه هستند و ایران را عضو مؤثر می‌بینند و منتظر اقدام ایران هستند بنابراین بدون هیچ تعارفی واقعاًً جای تأسف دارد که چرا ایران پیشتازی نکرده است.