کد خبر: ۳۲۷۲۷۱
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۷

امریکن کانزرواتیو: ترامپ از ایران سرسپردگی می‌خواهد نه مذاکره

ترامپ درباره تسلیم ایران خیال‌پردازی می‌کند و دنبال مذاکره نیست اما اینکه ایران تسلیم شود، با عقل جور درنمی‌آید.
نشریه آمریکایی امریکن کانزرواتیو با غیر عملی توصیف کردن توهمات ترامپ نوشت: دولت آمریکا در حال حرکت به سوی بحرانی دیگر در خاورمیانه است، بحرانی که این‌بار خود عامل آن است. همچنان مشخص نیست که رئیس کاخ‌سفید امید دارد با این کار به چه چیزی برسد.
واشنگتن نتوانسته برای ایران یک هدف روشن و مشخص تعریف کند. استفاده از زور به‌خودیِ‌خود به هدف تبدیل شده، جدا از اهداف راهبردیِ روشن و دست‌یافتنی. از این رهگذر تمامی نتایج استراتژیک را که می‌توانست به دنبال داشته باشد، از دست داده است. ادامه این مسیر خطر فاجعه را به همراه دارد. اقدام نظامی بیشتر آمریکا علیه ایران نه برای حفاظت از منافع مشخص، بلکه برای پیشبرد یک دستورکار منطقه‌ای شکست‌خورده خواهد بود که دهه‌هاست سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا را هدایت کرده است. اهداف مبهم، بزرگ‌نمایی تهدیدها و خیال‌پردازی‌های تغییر رژیم می‌تواند آمریکا را به سوی جنگی پرهزینه بکشاند که مردم آمریکا خواهان آن نیستند. ترامپ باید فوراً به سمت مذاکره با تهران با انتظاراتی واقع‌بینانه تغییر مسیر دهد.
به نظر می‌رسد ترامپ بیشتر به سرسپردگی و تسلیم ایران علاقه داشته باشد تا خودِ مذاکره. با این همه، اینکه تهران حاضر باشد تن به این خواسته‌ها بدهد با عقل جور درنمی‌آید. هرگونه مذاکره احتمالی، تا زمانی که واشنگتن بر خواسته‌های زیاده‌خواهانه خود تاکید داشته باشد، راه به جایی نخواهد برد و این درست همان چیزی است که هواداران حمله آمریکا به ایران روی آن حساب می‌کنند.
طرح فعلی ترامپ برای ایران هیچ‌گونه ضمانت اجرائی ندارد. حملات هوائی صرف نمی‌تواند هدف تغییر نظام را تحقق بخشد و به‌کارگیری تهدید و ارعاب نیز نمی‌تواند مبنایی واقع‌گرایانه برای توافق‌های دیپلماتیک باشد. نباید از یاد برد که اقدام نظامی آمریکا می‌تواند آشوب و بی‌ثباتی را به‌سرعت در منطقه گسترش دهد. این تصور که اقدام نظامی می‌تواند منافع آمریکا را در خاورمیانه برآورده کند، شکست خود را در تجربه‌های پیشین به اثبات رسانیده است. ایران ممکن است با حمله به منافع آمریکا در منطقه به این اقدامات پاسخ دهد و تلاش خواهد کرد به هر نحوی که شده نشان دهد اجازه ادامه تهدید را نمی‌دهد.