کد خبر: ۳۲۷۱۵۶
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۱
برگزاری مجمع عمومی پشت درهای بسته و بدون حضور خبرنگاران

تصمیم‌گیری درخصوص انتخابات دی 1405 ریاست کمیته ملی المپیک در دوره بعد دوساله می‌شود؟!

سرویس ورزشی-
پنجاه و چهارمین مجمع عمومی کمیته ملی المپیک که یک ماه پیش لغو شد امروز یکشنبه برگزار خواهد شد؛ بررسی چگونگی انتخابات پیش روی این کمیته مهم‌ترین دستورالعمل این مجمع است.
پنجاه و چهارمین مجمع عمومی کمیته ملی المپیک امروز یکشنبه 12 بهمن‌ماه در سالن اجتماعات پارالمپیک برگزار می‌شود. دستور جلسه مهم این مجمع به مدت زمان دوره مدیریت آینده کمیته ملی المپیک بازمی‌گردد و قرار است در صورت تأیید اعضای مجمع، ریاست کمیته ملی المپیک «فقط در دوره بعد» دوساله شود، به این ترتیب انتخابات که طبق روال باید شهریور سال 1405 برگزار شود، بعد از بازی‌های آسیایی 2026 ناگویا با تأخیری چندماهه و احتمالا دی‌ماه به انجام خواهد رسید و دوره ریاست پس از دو سال یعنی بعد از المپیک 2028 لس‌آنجلس به پایان می‌رسد، بعد از آن مجدداً دوره‌ها چهارساله می‌شود و به روال عادی باز خواهد گشت.
به این ترتیب دوره‌های کمیته ملی المپیک از پایان هر المپیک تا پایان المپیک بعدی خواهد بود. در روال فعلی با روی کار آمدن هر کادر مدیریتی در کمیته ملی المپیک، زمانی دوساله در اختیار مسئولان وجود دارد که به ‌اعتقاد برخی کارشناسان این زمان برای برنامه‌ریزی کافی نیست. دستورالعمل‌های تعیین شده برای پنجاه و چهارمین مجمع عمومی و عادی کمیته ملی المپیک به این شرح هستند:
1- ارائه گزارش حسابرسی صورت‌های مالی دریافت و پرداخت‌های کمیته ملی المپیک در سال 1403
2- تعیین حسابرس 1404
3- ارائه گزارش عملکرد کاروان‌های اعزامی به بازی‌های آسیایی جوانان بحرین و بازی‌های کشورهای اسلامی ریاض
4- تعیین زمان مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک
5- تغییر اساسنامه جهت تطبیق دوره‌های انتخاباتی کمیته ملی المپیک با زمان‌بندی بازی‌های المپیک
موافقت وزیر ورزش اعلام شد
در این مجمع قرار است در صورت تأیید اعضای مجمع، ریاست کمیته ملی المپیک «فقط در دوره بعد» دوساله شود، موضوعی که به نظر می‌رسد خواسته وزیر ورزش و جوانان نیز هست. احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان اواخر آذرماه در زمان برگزاری سومین دوره انتخابات کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک در جمع خبرنگاران گفت: طبق اساسنامه قبلی کمیته ملی المپیک‌، مبنای انتخاب رئیس و هیئت اجرائی بعد از هر دور بازی‌های المپیک بود. اما ما در مقطعی مشکل اساسنامه پیدا کردیم و باید اصلاحاتی صورت می‌گرفت، بعد از آن با کرونا مواجه شدیم و سرجمع این جریانات دو سال تاخیر را در برگزاری انتخابات به وجود آورد. بنابراین برای این دوره با اهالی فن و کارشناسان تشریک مساعی کردیم که برای دوره آینده انتخابات را به صورت دو ساله برگزار کنیم که تا المپیک ۲۰۲۸ لس‌آنجلس این دوره تمام می‌شود. این موضوع باید در مجمع سالانه کمیته ملی المپیک مطرح شود و به تصویب برسد. طبق روال دوره چهارساله تیم فعلی شهریور‌ماه سال بعد به اتمام می‌رسد اما چون مقارن با بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ ناگویاست، پیشنهاد دادیم چهار ماه بعد در اوایل دی‌ماه انتخابات انجام شود. با این اتفاق از این به بعد به صورت روتین انتخابات چهار ساله بعد از هر دوره بازی‌های المپیک برگزار می‌شود. در حال حاضر دوستان موافقت کردند و تصمیم مدیریتی درستی است اما باید در مجمع مصوب و قانونی شود.
خبرنگاران اجازه حضور ندارند
با توجه به دستور جلسه این مجمع می‌توان گفت که این مجمع یکی از مهم‌ترین مجامع اخیر کمیته ملی المپیک است اما با تصمیم کمیته ملی المپیک بر خلاف همیشه این مجمع دور از چشم اصحاب رسانه برگزار می‌شود و خبرنگاران تنها می‌توانند برای پوشش نتایج مجمع و صحبت‌های سخنگوی کمیته ملی المپیک در پایان مجمع حضور داشته باشند. نکته قابل تأمل در برگزاری پنجاه‌وچهارمین مجمع عمومی کمیته ملی المپیک، عدم حضور اصحاب رسانه در جریان کامل این نشست مهم است؛ تصمیمی که در شرایطی اتخاذ شده که دستور جلسه مجمع شامل موضوعات حساس و اثرگذار بر آینده مدیریتی ورزش کشور از جمله تغییر دوره ریاست و اصلاح اساسنامه است. این در حالی است که چنین مجامعی به‌طور معمول با حضور خبرنگاران برگزار می‌شود تا فرآیند تصمیم‌سازی‌ها در فضائی شفاف و قابل رصد برای افکار عمومی دنبال شود.
 محدود شدن دسترسی رسانه‌ها به پوشش نتایج نهائی و اظهارات سخنگوی کمیته ملی المپیک در پایان مجمع، می‌تواند ابهاماتی درباره چرایی این تصمیم ایجاد کند؛ به‌ویژه آنکه رسانه‌ها به‌عنوان پل ارتباطی میان نهادهای ورزشی و جامعه، نقش مهمی در تبیین تصمیمات کلان و افزایش اعتماد عمومی دارند. انتظار می‌رود در مجامعی با چنین سطح از اهمیت، اطلاع‌رسانی گسترده‌تر و تعامل فعال‌تری با رسانه‌ها در دستور کار قرار گیرد.