کد خبر: ۳۲۵۱۶
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۲
روحانی در دیدار وزیر امور خارجه ترکیه:

تهران و آنکارا باید در زمینه مسائل منطقه‌ای اهداف مشترکی را دنبال کنند

رئیس جمهور تصریح کرد که تهران و آنکارا باید در زمینه مسائل منطقه‌ای اهداف مشترکی را دنبال کنند.


رئیس جمهور در دیدار «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه، گفت: همکاری‌های نزدیک دو کشور می‌تواند به استقرار ثبات و امنیت در کل منطقه کمک کند.
روحانی تصریح کرد: تهران و آنکارا باید در زمینه مسایل منطقه‌ای اهداف مشترک و مهمی را دنبال کنند.
وی با بیان اینکه ایران، ترکیه، عراق و سوریه چهار کشور مهم منطقه هستند، گفت: امروز تهران و آنکارا در زمینه مبارزه با تروریسم، حفظ تمامیت ارضی و استقرار ثبات و امنیت همسایگان اشتراک نظر دارند و می‌توانند از طریق رایزنی و گفت و گو در این مسیر موثر باشند.
وی یادآور شد: اراده سیاسی برای ارتقای سطح روابط در همه زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در هر دو دولت وجود دارد و باید گام‌های بلندتری در این زمینه برداشته شود.
به گزارش ایرنا، «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه نیز در این دیدار با اشاره به مذاکرات خوب و مفیدش با وزیرامورخارجه کشورمان و همکارانش در سفر به تهران، گفت: در این دیدارها روابط دوجانبه و مسایل منطقه‌ای با همه ابعاد مورد بررسی قرار گرفت و معتقدیم که می‌توانیم با کمک هم به راهکارهای قابل توجهی دست یابیم.
 لزوم افزایش رایزنی ها
وزیر امور خارجه ترکیه، عصر روز گذشته(چهارشنبه) با معاون اول رئیس جمهور نیز دیدار کرد.
اسحاق جهانگیری در این دیدار با اشاره به معضلات بین‌المللی و بخصوص مسایل جهان اسلام گفت: جمهوری اسلامی ایران و ترکیه دو کشور مهم اسلامی هستند و در مقطعی که جهان اسلام با چالش‌های زیادی رو بروست، ایجاب می‌کند مقامات تهران و آنکارا رایزنی‌های بیشتری با یکدیگر داشته باشند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: اقدامات گروه‌های تروریستی در منطقه هم منجر به ارایه چهره نامطلوبی از اسلام شده و هم باعث گردیده دشمنان فرصتی برای ترویج اسلام هراسی پیدا کنند که باید با تدابیر کشورهای اسلامی به این مسائل و مشکلات خاتمه داده شود.
وزیر خارجه ترکیه نیز در این دیدار با بیان اینکه دو کشور ممکن است در برخی موارد دیدگاه متفاوتی داشته باشند، تصریح کرد: با این حال اهداف دو کشور در خصوص مسائل و موضوعات بین‌المللی مشابه است و نگاه مشترکی نسبت به اتفاقات منطقه دارند.
 مقابله با تروریسم
«مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه در ادامه رایزنی‌ها با مقامات ایرانی،با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.
لاریجانی در این دیدار با اشاره به تحولات منطقه به ویژه اوضاع عراق و سوریه گفت: گسترش ناامنی و تروریسم در منطقه صرفنظر از هر تحلیلی در منشا و چگونگی پیدایش آن،‌ امنیت و ثبات منطقه را هدف گرفته است و در این راستا ضرورت همفکری و همکاری برای حل مشکلات منطقه بیشتر از هر زمانی احساس می‌شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به بی‌اثر بودن حملات ائتلاف ضد داعش به مواضع تروریست‌ها گفت: همفکری و هم سویی کشورهای منطقه بیش از دخالت‌های قدرت‌های غربی می‌تواند در حل مشکلات منطقه و جلوگیری از رشد تروریسم و افراطی‌گری موثر واقع شود.
مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه نیز در این دیدار با اشاره به علاقه دولت و پارلمان ترکیه به گسترش روابط خود با جمهوری اسلامی ایران گفت: رایزنی مستمر مقامات دولتی و پارلمانی دو کشور مورد توجه مسئولان و رهبران ترکیه می‌باشد و در همین راستا مجلس ترکیه از تبادل هیئت‌های پارلمانی در سطوح مختلف با مجلس شورای اسلامی استقبال می‌کند.