روحانی در اجلاس سالانه مجمع عمومی بانک مرکزی:
مهمترین مسئولیت بانک مرکزی کنترل تورم است
رئیس جمهور کشورمان تاکید کرد: دنیا چارهای ندارد، جز اینکه با جمهوری اسلامی ایران پای میز مذاکره بنشیند و راههای دیگر غلط است.
حجتالاسلام روحانی در پنجاه و چهارمین مجمع سالیانه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه اکثریت قاطع ملت به دنبال این هستند که زنجیره غلط و ظالمانه تحریمها را پاره کنند، اظهارکرد: دنیا چارهای ندارد، جز اینکه با جمهوری اسلامی ایران پای میز مذاکره بنشیند و راههای دیگر غلط است و آنها تجربه کردند و اگر دوباره امتحان کنند ضرر بیشتری خواهند کرد.
وی با تاکید بر اینکه فعالیتهای ما در زمینه هستهای شفاف، صحیح و قانونی بوده و است خاطرنشان کرد: در دنیا مذاکره منطقی و حساب شده میکنیم و بالاخره روزی کل مذاکرات ما پخش خواهد شد که با چه سختی و قدرت و استعداد و منطقی در این زمینه تلاش شده است.
روحانی با بیان اینکه من به مذاکرهکنندگان خودمان صد درصد اعتماد فنی، علمی و حقوقی دارم، گفت: تیم مذاکره کننده ما کارکشته است. پس مردم هم کاملا اعتماد داشته باشند؛ چرا که راه ما راه درست است و این راه را پیش میرویم. اما باید حواسمان باشد چطور راه را طی میکنیم.
رییسجمهور با اشاره به اینکه عدهای در 12 سال گذشته سنگی را به چاه انداختهاند گفت: امروز عدهای به ما میگویند زود باشید و عدهای میگویند این کار را رها کنید. که ما به حرف هیچ کدام گوش نمیدهیم و آرام آرام و حساب شده کار خود را ادامه خواهیم داد. چون هم طناب و هم راه و هم زور بیرون آوردن این سنگ را از چاه داریم.
وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی وظایف فراوانی دارد و مهمترین رسالت آن در قدم اول کنترل تورم است، خاطرنشان کرد: مهم است که بدانیم با ابزاری مثل بانک چگونه رفتار کنیم و از آن بهره بگیریم چون اصولا هدف نهایی بانکها خدمات به مردم است که بهتر است عمده خدمات در بخش تولید باشد.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه اعتماد و دقت و سرعت عمل اساس کار بانکهاست، اظهار کرد: باید کاری کنیم مردم از لحاظ دینی در مذاهب مختلف بتوانند راحت پولشان را نزد بانکها بگذارند و دلشان قرص باشد که فعالیتهای انجام شده در بانک براساس مقررات دینی است.
روحانی تاکید کرد: به جای صرف پول برای تاسیس شعب مجلل بهتر است این پول را در تولید استفاده کنیم و بانکهای دولتی هم سرمایهشان را به پول تبدیل کرده و در اختیار کارآفرینان مولد قرار دهند که این کار به نفع کشور است.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه دیدیم که تصمیمگیری برای مسکن مهر چه بلایی سر کشور آورده است، افزود: هر چه پول در تاریخ ایران چاپ شده بود چهل و چند درصد کل آن پول را برای مسکن مهر چاپ کردند، یعنی 45 هزار میلیارد تومان پول برای مسکن مهر در اختیار بانک مسکن قرار دادند که این پول از پول توجیبی مردم برداشته شد و کار بینظیری از نظر بیانضباطی مالی انجام شد و دولت بعدی هم مجبور شد که این راه را ادامه دهد.
روحانی افزود: پارسال دولتی را تحویل گرفتیم که تورم 12 ماهه بالای 40 درصد و تورم نقطه به نقطه 45 درصد را داشت. که این تورم ناشی از شرایط ایجاد شده در کشور بود.
رئیس دولت یازدهم با اشاره به اینکه اغلب کشورهای جهان امروز تورمشان یک رقمی است و ثبات دارند، خاطرنشان کرد: برنامهریزی ما در سیاست پولی و مالی به نحوی است که تورم سال آینده کمتر از امسال باشد و تا پایان 95 به مرز تک رقمی برسیم.
روحانی با بیان اینکه وقتی تورم پایین میآید باید نرخ بهره هم متناسب با آن باشد، تصریح کرد: رقم سود در کشور برای تولید معقول نیست و قدم به قدم بایستی آن را اصلاح کنیم البته نمیگویم کاری را یک روزه و بدون مطالعه انجام دهیم و در اقتصاد به هیچ وجه به اقدامات دستوری اعتقاد ندارم، چون اقتصاد را باید با آچار اقتصاد درست کنیم.
وی با بیان اینکه این دولت نه به بانک مرکزی و نه به مرکز آمار هیچ دستوری برای انجام نحوه محاسبات نداده است، گفت: مردم باید کاملا به این آمار و ارقام اعتماد داشته باشند و این دو نهاد نیز باید اطلاعات صریح و روشن و شفاف در اختیار مردم قرار دهند. چون اعتماد مردم برای ما به بانک مرکزی بسیار اهمیت دارد.
روحانی با بیان اینکه برای رونق در کشور بانکها بسیار تاثیرگذارند، افزود: خبرخوشی که امسال برای مردم داشتیم این بود که مقدار اعتبارات برای بودجه عمرانی بیسابقه بود و تا امروز 21 هزارمیلیارد تومان برای بخش عمرانی اختصاص دادیم که سال آینده نیز این رقم بیشتر خواهد شد، چون اگر بودجه جاری را محدود کرده و بودجه عمرانی را توسعه دهیم به مسیر حرکت رونق کمک کردهایم.
وی با اشاره به وجود تعداد زیادی پروژه نیمهتمام در کشور خاطرنشان کرد: بانکها و بخش خصوصی باید به میدان بیایند و در زمینه پروژههای نیمهتمام یا باید آنها را بفروشیم و یا به اقساط واگذار کنیم وگرنه این پروژهها از بین میرود.
روحانی با تاکید بر اینکه بانکها باید بنگاهداری را کنار بگذارند، افزود: قرار است بانکها واسطه بین مردم و تولید باشند وتسهیلات را عادلانه در اختیار کارآفرینان قرار دهند تا در کشور رقابت سالم ایجاد شود، چون رقابت ناسالم انحصار و گرفتاری ایجاد میکند و عدم رقابت نیز مشکلات خود را دارد، بانکها نیز در رقابتی سالم به دنبال ارائه تسهیلات به مردم و سود کمتر باشند، همانطور که در رقابت برای بالا بردن یک یا دو درصد حسابهای مالی مردم به دنبال کلاه شرعی میگردند.
وی خاطرنشان کرد: نباید به بانکها سختگیری کنیم و نباید آنها را رها کنیم، بلکه باید نظارت دقیق، قانونی و عادلانه در بانکها داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، رئیسجمهور با بیان اینکه شرایط آینده در زمینه بانکی بهتر خواهد شد، خاطرنشان کرد: باید خود را برای تعامل با دنیا آماده کنیم؛ چرا که در آینده نزدیک سرمایهگذاران فراوان به کشور ما میآیند و امروز شاهد ورود توریستهای فراوان به کشور هستیم که رقم آن دو برابرو حتی تا 3 برابر شدهاند.
گفتنی است رئیسجمهور در حاشیه جلسه مجمع عمومی بانک مرکزی از طرح جدید اسکناس ۲۰هزار ریالی رونمایی کرد.