kayhan.ir

کد خبر: ۳۲۲۸۰
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۴
در همایش ملی نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری مطرح شد

بیماری اقتصاد وابسته به نفت باید درمان شود

در همایش ملی نقش پژوهش در فرآیند قانون‌گذاری سخنرانان با اشاره به اتکای بودجه کشور به نفت بر ضرورت حرکت به سمت درمان این بیماری تاکید کردند.


علی لاریجانی صبح دیروز در سومین همایش نقش پژوهش در فرآیند قانون‌گذاری اظهار داشت: مجلس مظهر حکمت اداره کشور است و بر این اساس نیاز دارد تا تصمیمات آن براساس شناخت اتخاذ شود و چه تشکیلات در کشور باشد و چه نباشد، مجلس مظهر حکمت و به تعبیر رهبر انقلاب، ریل‌گذار است و باید براساس این شناخت، این کار را انجام دهد.
لاریجانی تصریح کرد: ما نیاز داریم تا مرکزی، شناخت کافی برای حکمت اداره کشور را تدوین کند و نکته‌ای که در اینجا قابل اشاره است این است که اداره کشور جزو مشکل‌ترین شناخت‌هاست.
رئیس قوه مقننه بیان داشت: گروه‌های مختلف در مرکز پژوهش‌ها باید قوانین موجود را مورد بررسی قرار دهند که کدام یک از این قوانین در چارچوب سیاست‌های کلی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب است و کدام یک از این سیاست‌ها از آن عدول کرده و باید اصلاح شوند و این غیراز بحث تنقیه قوانین است.
لاریجانی ادامه داد:  بسیاری از امور کشور ارتباطی به گرایش‌های روزمره سیاسی ندارد که نحله‌های مختلف سیاسی سر کار باشند و شرایط اداره کشور را تغییر دهند، بسیاری از سیاست‌های کشور موضوعاتی است که ارتباطی به سیاست‌های روز ندارد.
بهره‌وری در کشور ما پایین است
وی با بیان اینکه بهره‌وری در کشور ما پایین است، افزود: هر نحله سیاسی که در کشور بر سر کار باشد با این مسئله اساسی مواجه است که بهره‌وری در کشور پایین است و تا زمانی که به این موضوع پرداخته نشود، نمی‌توان از منابع بطور صحیح استفاده کرد.
رئیس قوه مقننه عنوان کرد: بخش متفکر جامعه ما خارج از اینکه چه گروهی بر سر کار است باید به موضوعات مهم اداره کشور بپردازد و مرکز پژوهش‌های مجلس باید این وسیله را فراهم کند.
بیماری اتکا به نفت در بودجه وجود دارد
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود گفت:  اقدام اخیر در بحث قیمت نفت که با تحریک آمریکا و برخی کشورهای منطقه انجام شد و شرایطی را به وجود آوردند که البته به ضرر کشورهای منطقه نیز هست، درصدد بودند تا شرایط اقتصادی ایران را سخت‌تر کنند و شرایطی که ما امروز با توجه به کاهش قیمت نفت در آن قرار داریم، با 6 ماه قبل متفاوت است.لاریجانی اضافه کرد: بودجه ارائه شده توسط دولت برای سال 94 با قیمت امروز نفت متفاوت است و چون بیماری اتکا به نفت در بودجه وجود دارد و این بیماری یک بیماری مستمر است، شرایط فعلی شرایطی است که ما باید اضطراراً اقداماتی را صورت دهیم تا وضع کشور سامان پیدا کند.
وی ادامه داد: در اینجا اولویت‌هایی وجود دارد و باید این اولویت‌ها را  درست تشخیص داد و مرکز پژوهش‌های مجلس الان که زمان بررسی بودجه است باید به این اولویت‌ها توجه کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان داشت: اگر بودجه عمرانی کشور به راه نیفتاد تولید کشور فعال نمی‌شود و مهم‌ترین مسئله امروز خروج از رکود است، شرایط فعلی شرایطی است که ما باید هم از رکود خارج شویم و هم بودجه عمرانی کلید فعال کردن بخش تولید است.
لاریجانی خاطرنشان کرد: زمانی که شرایط به گونه‌ای است که با بودجه جاری متورم مواجه هستیم باید راه‌حلی ارائه شود تا بودجه عمرانی را حرکت دهیم، با نوشتن بر روی کاغذ و اینکه 200 و خرده‌ای هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی نوشته شود دردی دوا نمی‌شود ،چراکه عملکرد مهم است.
وی افزود: در شرایط موجود می‌توان از بودجه جدید به بودجه جاری جواب داد و کمی به بودجه عمرانی رسید که تحولی در بودجه عمرانی رخ نمی‌دهد و تعدادی از پروژه‌های نیمه‌کاره همچنان باقی می‌ماند.رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از راه‌هایی که می‌‌توان در زمینه خروج از رکود و توجه به پروژه‌های عمرانی ارائه کرد این است که پروژه‌های عمرانی به بخش خصوصی واگذار شوند، افرادی مخالف این اقدامند که بهتر است پاسخ دهند راه‌حل دیگر چیست؟
وابستگی به نفت باید هر سال کاهش یابد
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز طی سخنانی در این همایش با بیان اینکه ما امروز به نفت وابسته‌ایم، گفت: وابستگی ما به بودجه نفت باید هر سال کمتر شود.
به گزارش فارس علی اکبر ولایتی با بیان اینکه ما امروز به نفت وابسته‌ایم و بزرگان این موضوع را با عنوان اقتصاد تک محصولی تأکید کرده‌اند، بیان داشت: وابستگی بودجه ما به نفت باید هر سال کمتر شود و به جایی برسیم که بودجه جاری به نفت وابسته نشود که متأسفانه این طور نشده و حالا که خرید نفت ما را محدود کرده و پولش را نمی‌دهند مشخص شد این موضوع چه قدر حیاتی بوده است.
وزیر اسبق امور خارجه در ادامه سخنان خود به ادعای آمریکایی‌ها در رابطه با کدخدایی جهان اشاره کرد و اظهارداشت: امروز آنها نیز دیگر معتقد نیستند که می‌توان جهان را تک قطبی اداره کرد، در این چند روزه در اخبار خبری مبنی بر رزمایش مشترک چین و روسیه مخابره شده اما شما حال بنگرید که پیش‌تر در سیاست می‌گنجید که این دو کشور در دریای مدیترانه رزمایش مشترک برگزار کنند.
ولایتی با بیان اینکه قدرت ما در منطقه برای هیچ کس قابل توجه نبود و همه امروز ناچارند به آن اعتراف کنند، خاطرنشان کرد: امروز ایران از یمن تا لبنان نفوذ اساسی دارد.
نباید کشور را موجی اداره کنیم
حجت الاسلام علی اکبر ناطق نوری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این همایش طی سخنانی ضمن انتقاد از حرکت موجی مسئولان در دوره‌های مختلف گفت: نباید وقتی گروه جدیدی روی کار می‌آید فراش قبلی مدرسه را هم تغییر دهد.
وی با اشاره به اینکه براساس قانون اساسی مجلس ایران جزء مقتدرترین مجالس دنیا است، یادآور شد: کنگره آمریکا که کشوری مقتدر است در برخی مواقع قابلیت انحلال دارد و مصوباتش نیز گاهی اوقات وتو می‌شود اما ما در قانون اساسی خود هیچ اصلی برای انحلال مجلس نداریم.
رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری با اشاره به فرآیند قانون‌‌گذاری در کشورمان گفت: وقتی قانونی تصویب شود و به تصویب شورای نگهبان برسد هیچ کس نمی‌تواند این مصوبه را وتو کند و این اقتدار در کمتر کشوری وجود دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزاری 35‌انتخابات در 35 سال گذشته را از افتخارات نظام جمهوری اسلامی برشمرد و خاطرنشان کرد: این دموکراسی و آزادی است که نیاز به ابزار دارد و ابزار آن احزاب است. چرا که بدون حزب نمی‌شود این کار را انجام داد.وی با بیان اینکه مردم و قشرهای مختلف برای انتخاب رهبر اهل خبره نیستند یادآور شد: این کار نیاز به خبره دارد و اگر اینچنین نباشد ما دچار قومیت و قبیله‌بازی می‌شویم.
ناطق‌نوری بر همین اساس به تشریح آسیب‌شناسی در این زمینه پرداخت و از حرکت موجی انتقاد کرد و گفت: ما می‌بینیم که مسائل کشور روی موج حرکت می‌کند در حالی که نباید کشور را موجی اداره کرد که با هر موج یک گروه سر کار بیاید ضمن اینکه ما در کشور ابزار نداریم و قاعده بازی را هم بلد نیستیم.رئیس اسبق مجلس ادامه داد:‌وقتی که گروهی روی کار می‌آید ما می‌بینیم تا فراش مدرسه را عوض می‌کند و می‌گویند آنها زدند ما هم می‌زنیم در حالی که اگر پس از 35 سال از اداره کشور هنوز هم مبتدی عمل کنیم قابل قبول نیست.