کد خبر: ۳۲۱۴۹۳
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۷
پس از 18 ماه تعلل طرف هندی

30 میلیون دلار سرمایه هند در بندر چابهار جذب شد!

در حالی حدود 18 ماه از امضای قرارداد سرمایه‌گذاری
120 میلیون دلاری هند در بندر چابهار می‌گذرد که مقام مسئول مناطق آزاد از جذب 30 میلیون دلار از این سرمایه‌گذاری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، اواخر اردیبهشت ماه سال گذشته طی مراسمی با حضور مهرداد بذرپاش؛ وزیر راه و شهرسازی سابق و وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهه‌های هند، قرارداد سرمایه‌گذاری شرکت هندی IPGL در بندر چابهار امضا شد.
بر این اساس قرارداد تجهیز و بهره‌برداری از پایانه‌های کانتینری و کالای عمومی بندر شهید بهشتی چابهار به مبلغ 
120 میلیون دلار و مدت 10 سال به امضای دو طرف رسید. حدود 18 ماه پس از این اتفاق، اخیراً مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار از ثبت نهائی قرارداد 120 میلیون دلاری سرمایه‌گذاری در این بندر خبر داد و گفت:‌ تاکنون 30 میلیون دلار این سرمایه‌گذاری تحقق یافته است.
گفتنی است، اواخر شهریور امسال وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا طی بیانیه‌ای از لغو معافیت تحریمی بندر چابهار خبر داد. این در حالی است که چند روز قبل سایت هندی «اکونومیک تایمز» در خبری اعلام کرد:‌ «معافیت از تحریم‌های آمریکا روز سه‌شنبه منقضی شد اما طبق اطلاعات موثق، هند توانسته این تمدید را تا اوایل سال آینده از آمریکا دریافت کند.».
بر اساس این گزارش، مذاکرات فشرده‌ای در این زمینه انجام شد و هند بر ضرورت عملیاتی بودن بندر چابهار در چارچوب طرح اتصال منطقه‌ای خود تأکید کرد. پیش‌تر نیز هند توانسته بود معافیت تحریمی آمریکا برای این بندر را تا 28 اکتبر دریافت کند.