کد خبر: ۳۲۰۳۰۰
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۰
معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری:

۷ هزار تخت به ظرفیت مراکز نگهداری معتادان تهرانی اضافه شد

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران درباره وضعیت نگهداری از معتادان در تهران توضیحاتی ارائه کرد.
امین توکلی‌زاده با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در حوزه آسیب‌های اجتماعی شهر تهران به ایسنا گفت: در این دوره، اقدام بزرگی در این حوزه انجام شد و شهرداری تهران مسئولیت کاری را پذیرفت که سال‌ها میان دستگاه‌های مختلف بدون متولی رها شده بود.
توکلی‌زاده با بیان اینکه زیرساخت‌های تهران در زمینه آسیب‌های اجتماعی به‌قدری محدود بود که حتی در صورت وجود اراده و برنامه، امکان اجرائی‌شدن آن وجود نداشت، ادامه داد: از این‌رو نخستین گام ما ایجاد زیرساخت بود و در این دوره، ۷هزار تخت به ظرفیت مراکز آسیب‌های اجتماعی شهر افزوده شد. همچنین مجموعه‌های جدید «یاورشهر» نیز به این ساختار اضافه شد تا پاسخگوی نیازهای موجود باشد.
وی با اشاره به موضوع «منع‌پذیرشی‌ها» افزود: بسیاری از افراد نیازمند، به‌ویژه کسانی که مبتلا به بیماری‌های خاص یا اختلالات روانی بودند، در هیچ مرکزی پذیرش نمی‌شدند. شهرداری تهران این مسئولیت را برعهده گرفت و اکنون این افراد در مراکز تخصصی و با حضور کادر درمانی ویژه پذیرش می‌شوند.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران درباره ساماندهی کودکان کار پایتخت نیز گفت: در گذشته بیش از ۳۰ طرح در تهران در این زمینه اجرا شده بود که هر کدام تا حدی موفقیت‌آمیز بودند. با استفاده از تجربیات گذشته، طرحی جدید طراحی و در «قرارگاه اجتماعی شهر تهران» تصویب شد. در این طرح، تلاش کردیم تا سازمان بهزیستی را در انجام مأموریت ذاتی خود یاری کنیم.
توکلی‌زاده بیان داشت: همکاران ما در سازمان بهزیستی از این طرح استقبال کردند و نمایندگان قوه قضائیه و فراجا نیز حضور داشتند. نتیجه این همکاری، اجرای تدریجی و بلندمدت طرح و ساماندهی کودکان کار خیابانی بود.
وی درباره ساماندهی کارتن‌خواب‌ها و معتادین متجاهر نیز اظهار داشت: مدتی با خلأ بودجه‌ای مواجه بودیم؛ چراکه دولت نتوانست منابع مالی موردنیاز ستاد مبارزه با موادمخدر را تأمین کند و در نتیجه، بودجه مراکزی که مسئول پذیرش معتادان متجاهر بودند، پرداخت نشد که در پی آن، برخی از این افراد پس از پایان دوره قانونی خود آزاد می‌شدند.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: اخیراً دکتر زاکانی با دولت مذاکره‌ای انجام داد و مقرر شد شهرداری هزینه‌ها را پرداخت کند و سپس در حساب‌های فی‌مابین با دولت تسویه شود. امیدواریم با همکاری سازمان برنامه و بودجه، مبالغ هزینه‌شده از سوی شهرداری در این حوزه بازگردد تا بتوانیم آن را مجدداً در تقویت زیرساخت‌ها مورد استفاده قرار دهیم.
توکلی‌زاده درباره تذکر یکی از اعضای شورای شهر در ارتباط با حادثه فرار گروهی از معتادان متجاهر از یکی از مراکز یاور شهر گفت: مراکز ماده ۱۶ تنها محل بهبود و درمان هستند؛ ما زندانبان نیستیم و نمی‌توان حواشی مربوط به این مراکز را «فرار» نامید. گاهی به‌دلیل بروز خللی در عملکرد مرکز، مشکلاتی پیش می‌آید که ممکن است منجر به خروج افراد از مراکز شود. با این حال، این افراد مجدداً جمع‌آوری و بازگردانی شدند. این مراکز مجهز به دوربین و تحت بازرسی‌های مستمر است و در صورت کوتاهی پیمانکاران در انجام وظایف خود، با آنان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.