کد خبر: ۳۱۵۵۵۰
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۶

اعتراض‌ها در پاکستان علیه ممنوعیت سفر زمینی زوار اربعین بالا گرفت

اعتراضات در پاکستان به تصمیم دولت برای ممنوعیت سفرهای زمینی اتباع این کشور به ایران و عراق در آستانه اربعین حسینی بالا گرفت. 
گزارش‌ها از پاکستان حاکی است حزب مجلس وحدت مسلمین، حزب تحریک اسلامی و شورای علمای شیعه این کشور با ابراز نگرانی عمیق از تصمیم غیرمنتظره دولت در ممنوع‌کردن سفرهای زمینی از مبدأ مرزهای پاکستان به ایران و عراق خواستار تجدید‌نظر فوری مسئولان و تأمین امنیت سفرهای زمینی زوار به‌‌جای اقدامات سختگیرانه شدند.
 به گزارش ایرنا رئیس حزب مجلس وحدت مسلمین روز سه‌شنبه طی نشست مطبوعاتی در اسلام‌آباد گفت که اعتراضات سراسری مسالمت‌آمیز علیه ممنوع‌شدن سفرهای زمینی به ایران و عراق در ایام اربعین به اجرا گذاشته می‌شود. سناتور علامه «ناصر عباس جعفری» گفت که ده‌ها هزار زائر اربعینی هزینه‌های سفر زمینی خود اعم از روادید ایران و عراق، حمل‌ونقل، رزرو هتل و مسافرخانه در دو کشور مقصد را از قبل پرداخت کرده و اکنون با این تصمیم غیرمنطقی دولت، چه کسی مسئول این خسارت کلان مالی زائران است. وی افزود: هرگونه تحریم و اعمال سختگیری بر آزادی مذهبی یعنی نقض ماده ۲۰ قانون اساسی پاکستان و ما چنین اقدامات غیرقانونی، غیر‌اخلاقی و نامشروع را هرگز نمی‌پذیریم. جعفری ضمن انتقاد از عملکرد وزارت امور مذهبی پاکستان خطاب به دولت گفت که اگر مسئولان اصرار بر بستن مسیرهای زمینی دارند آنان باید راهکار جایگزین را برای زائران اربعینی ارائه دهند.
گفتنی است روز یکشنبه وزیر کشور پاکستان اعلام کرد که اسلام‌آباد با هدف تضمین امنیت عمومی و ملی، تصمیمی «دشوار» مبنی‌بر ممنوعیت سفرهای زمینی زائران اربعین حسینی در سال جاری گرفته است و به همین‌ منظور برنامه افزایش سفرهای هوائی در دستور‌کار قرار دارد. وی اظهار داشت: پس از مشورت‌های گسترده با وزارت امور‌خارجه، دولت ایالت بلوچستان و سازمان‌های امنیتی، تصمیم گرفته شد که زائران اجازه سفر زمینی از پاکستان به ایران و عراق (برای اربعین امسال) را نخواهند داشت.