کد خبر: ۳۱۵۰۹۲
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۴
سخنگوی آتش‌نشانی تهران:

خاموش‌کننده‌‌ها نجات‌دهنده جان هستند اما جایی در خودروهای ما ندارند

با وجود کاهش چشم‌گیر آمار حوادث خودرویی در کشورهای پیشرفته به کمک خاموش‌کننده‌ها، اما هنوز خودروسازان داخلی از نصب این ابزار ساده و مؤثر در خودروها امتناع می‌کنند.
سخنگوی آتش‌نشانی تهران درباره اهمیت وجود تجهیزات ایمنی، به‌ویژه خاموش‌کننده‌های دستی در خودروها به ایسنا گفت: تجهیزات ایمنی آن‌قدر برای خودروها مهم است که بسیاری از کمپانی‌های معتبر دنیا، اقلامی مثل کمربند ایمنی، ایربگ و حتی کپسول‌های آتش‌نشانی را در خودروها به‌صورت پیش‌فرض قرار می‌دهند. در برخی کشورها مثل آمریکا که ما بررسی کردیم، برای کاهش آمار آتش‌سوزی در خودروها و کم‌کردن خطرات ناشی از آن، نصب خاموش‌کننده‌ها در خودروها الزامی شده. نتیجه‌اش هم کاملاً مشخص بوده؛ چیزی حدود ۶۰درصد از حوادث پس از آتش در تصادفات، کاهش پیدا کرده است.
جلال ملکی با اشاره به وضعیت خودروسازان داخلی اظهار داشت: نمی‌دانیم چرا خودروسازهای داخلی از نصب یک خاموش‌کننده ساده، که نه هزینه بالایی دارد، نه جاگیر است، امتناع می‌کنند. بارها با آنها صحبت کردیم و اهمیت موضوع را توضیح دادیم اما هنوز هم شاهد بی‌توجهی هستیم. آتش‌نشانی‌های سراسر کشور مسئول رسیدگی به حوادث شهری هستند. اما وقتی حادثه‌ای بین دو شهر اتفاق می‌افتد، رسیدن نیروهای آتش‌نشانی زمان‌بر است. در این شرایط اگر راننده خودرو خاموش‌کننده داشته باشد و بلد باشد چطور از آن استفاده کند، می‌تواند امدادرسانی اولیه را انجام دهد.
ملکی ادامه داد: متأسفانه هنوز استقبال خوبی از این موضوع نشده، نه اجباری برای خودروسازها وجود دارد و نه انگیزه‌ای در میان‌شان دیده می‌شود. ما جلساتی با آنها گذاشتیم، حتی دستگاه قضائی هم به موضوع ورود کرده، اما تا این لحظه اتفاق خاصی رخ نداده است. حالا که از طرف خودروسازها کاری صورت نمی‌گیرد، حداقل مردم برای حفظ جان خودشان اقدام کنند.
وی افزود: به عنوان یک کارشناس ایمنی و خادم هم‌وطنانم، از مردم خواهش می‌کنم حتی یک کپسول با قیمت کم هم که شده، برای خودرو خود تهیه کنند. یاد گرفتن طرز استفاده‌اش بسیار ساده است؛ با مراجعه چند دقیقه‌ای به نزدیک‌ترین ایستگاه آتش‌نشانی یا با یک جست‌وجوی ساده در فضای مجازی می‌توان آن را یاد گرفت.