آماده ارائه خدمات آموزشی برخط به دانشآموزان افغانستانی هستیم
وزیر آموزشوپرورش در دیدار با کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، از اعلام آمادگی ایران برای ارائه خدمات آموزشی برخط و مجازی به دانشآموزان افغانستانی خبر داد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی وزارت آموزشوپرورش، فیلیپو گرندی، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان که برای رایزنی با مقامهای کشورمان به تهران سفر کرده است، با علیرضا کاظمی، وزیر آموزشوپرورش دیدار و درباره مسایل آموزشی دانشآموزان اتباع مقیم ایران، گفتوگو کرد.
وزیر آموزشوپرورش در این دیدار گفت: کشور جمهوری اسلامی ایران همواره با نگاه انساندوستانه و دینی، میزبان پناهندگان کشورهای مختلف به ویژه کشور افغانستان بوده و بیش از چهار دهه است که اقدامات بسیار ارزشمندی را به پناهندگان و اتباع خارجی ارائه داده است و این در حالی است که ایران در شرایط تحریمهای ظالمانه قرار دارد؛ از اینرو انتظار میرود این مهم، در مجامع جهانی و بینالمللی تبیین و چهره انساندوستانه این کشور از سوی سازمان ملل متحد به جهانیان بیشتر نمایانده شود.
علیرضا کاظمی ضمن تشریح خدمات ارائهشده از سوی آموزشوپرورش ایران به دانشآموزان اتباع، افزود: ایران به مهاجرین و پناهندگان خارجی در حوزه آموزش عمومی، خدمات گستردهای ارائه میدهد که از آن جمله میتوان به ثبتنام و تحصیل رایگان دانشآموزان، تأمین کتب درسی موردنیاز، همانند دانشآموزان ایرانی، سنجش بدو ورود و غربالگری آنان از نظر وضعیت بهداشتی و سلامت، سنجش هوش و دیگر معاینات پزشکی اشاره کرد.
وی با اشاره به خدمات بهداشتی ارائه شده از سوی آموزشوپرورش به دانشآموزان تبعه سایر کشورها در ایران، ادامه داد: ارائه خدمات بهداشتی رایگان، بهداشت دهان و دندان، مشاورههای رایگان، شرکت در اردوهای آموزشی، علمی و فرهنگی، خدمات مددکاری، ارائه فرصت استفاده از امکانات ورزشی رایگان، امکان استفاده از فعالیتهای فوقبرنامه و برگزاری کلاسهای تقویتی و جبرانی، تنها بخشی از خدماتی است که کشور جمهوری اسلامی ایران به دانشآموزان افغانستانی ارائه میدهد.
وزیر آموزشوپرورش اذعان داشت: طبق برآوردها، ایران سالانه ۱۰۰میلیون دلار برای ارائه خدمات به اتباع هزینه میکند، این در حالی است که در دو سال اخیر کمک کمیساریا در این بخش، کمتر از یکدرصد بوده است!
کاظمی با اشاره به مشکلات و تهدیدهای حضور پناهندگان در ایران گفت: اکنون که کشور افغانستان به ثبات و آرامش خوبی دست پیدا کرده، بهتر است افغانستانیهای عزیز، با عزّت و با حفظ کرامت انسانی، به کشورشان بازگردند و برای اعتلای کشور و مردم جامعه خود، خدمت کنند.
وی با تأکید بر اینکه با وجود همه مشکلاتی که کشور با آن دستوپنجه نرم میکند، هیچگاه از خدمات ارائهشده به پناهندگان کم نکرده است، گفت: ما مانند دانشآموزان ایرانی، کماکان بهترین خدمات را به مهاجرین و میهمان افغانستانی که به صورت رسمی و مجاز در ایران هستند، ارائه میدهیم و حتی روز گذشته «دستورالعمل ثبتنام دانشآموز اتباع» را به ادارات کل آموزشوپرورش کشور ابلاغ کردیم؛ همانگونه که در سالهای گذشته نیز اجازه ندادیم هیچ دانشآموز افغانستانی، از آموزش محروم بماند.
وزیر آموزشوپرورش با توجه به مشکلات پیشروی دانشآموزان در کشور دوست و همسایه افغانستان، اذعان داشت: ما آمادگی داریم در راستای حمایت آموزشی، تمامی دانشآموزان افغانستانی را با استفاده از شبکه آموزش بومی و در چارچوب تفاهمنامه همکاری سهجانبه، آموزش داده و براساس اساسنامه مدارس مجازی مصوب شورای عالی آموزشوپرورش، به آنان مدرک تحصیلی معتبر ارائه دهیم.
در ادامه این جلسه فیلیپو گرندی، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، دلیل اصلی سفر خود را تشکر از ارائه خدمات آموزشی به پناهندگان از سوی ایران اعلام کرد و گفت: ایران خدمات ارزندهای به پناهندگان ارائه میدهد و بارها این موضوع را در مجامع مختلف جهانی بیان کردهام و بسیار تأکید داشتم که در این زمینه از کشور شما الگو بگیرند.
گرندی افزود: بیانیه رهبر انقلاب درباره ثبتنام دانشآموزان افغانستانی بدون مدرک هویتی در سال ۲۰۱۵، اقدام تاریخی و ارزندهای بود که همه را شگفتزده کرد چرا که حتی بسیاری از کشورهای مرفه نیز چنین اقدامی را انجام نمیدادند.