کد خبر: ۳۱۵۰۸۶
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۴
استاندار تهران:

۲۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف آب، معادل اجرای دو طرح بزرگ انتقال آب است

استاندار تهران گفت: اگر تنها ۲۰درصد کاهش مصرف داشته باشیم، معادل اجرای دو طرح بزرگ انتقال آب به ارزش هزاران میلیارد تومان صرفه‌جویی خواهیم داشت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمدصادق معتمدیان، در گفت‌وگویی تلویزیونی، ضمن تشریح آخرین وضع منابع آبی استان تهران، از استمرار خشکسالی، افت شدید ذخایر سدها، و مصرف بی‌رویه آب شرب به‌عنوان سه عامل اصلی بحران آبی پایتخت نام برد و بر لزوم مشارکت مردم در مدیریت مصرف تأکید کرد.
معتمدیان افزود: در حال حاضر ۸۷درصد ظرفیت سد‌های اصلی و چهارگانه تأمین‌کننده آب شرب تهران خالی و تنها ۱۳درصد از ظرفیت سد‌های لار، لتیان، ماملو، امیرکبیر پر است.
وی با اشاره به اینکه تهران برای پنجمین سال پیاپی درگیر خشکسالی است، ادامه داد: در یک قرن اخیر بی‌سابقه بوده که برای پنج سال متوالی کاهش بارندگی داشته باشیم و تنها در سال جاری ۱۵۶میلی‌متر بارندگی ثبت شده که نسبت به میانگین بلندمدت، کاهش ۴۲درصدی دارد.
استاندار تهران با بیان اینکه الگوی مصرف آب شرب در تهران بسیار بالاتر از میانگین کشوری است، اظهار داشت: در حالی که میانگین مصرف آب شرب در کشور حدود ۸درصد کل مصرف است، این عدد در تهران به حدود ۴۲درصد می‌رسد؛ عددی بی‌سابقه که ۵ برابر میانگین کشوری است.
معتمدیان عامل اصلی این تفاوت را تراکم بالای جمعیتی استان تهران عنوان کرد و گفت: میانگین جمعیت در کشور ۴۹ نفر در هر کیلومترمربع است، اما در تهران این عدد به بیش از هزار نفر می‌رسد و این یعنی بارگذاری جمعیتی در استان تهران ۲۱ برابر میانگین کشوری است.
وی همچنین با اشاره به طرح‌های دولت برای مقابله با بحران آبی تهران، افزود: انتقال آب از غرب و شرق استان با سرعت خوبی در حال انجام است و طرح انتقال آب از سد زیاران به بیلقان تا بیش از ۹۰درصد پیشرفت داشته و امیدواریم مرحله اول آن تا چند هفته آینده وارد مدار شود.
استاندار تهران از تکمیل رینگ قمر بنی‌هاشم به عنوان یکی از مهم‌ترین اقدامات برای متعادل‌سازی توزیع آب در استان یاد کرد و بیان داشت: در شمال تهران در حال اجرای لوله‌گذاری با قطر ۲متر در شرایط بسیار دشوار شهری هستیم که نیاز به همراهی مردم دارد.
معتمدیان با استناد به آمار‌های سال آبی جاری (از مهر ۱۴۰۳)، کاهش شدید بارندگی و حتی بارش برف غیرمعمول در خردادماه را نشانه‌ای از تغییرات اقلیمی دانست و اظهار داشت: دخالت‌های انسانی و گرمایش زمین از عوامل اصلی این وضعیت هستند.
وی همچنین هشدار داد: افزایش هر درجه دمای بالای ۳۹درجه سانتی‌گراد، مصرف آب را ۵درصد و مصرف برق را معادل ۲۵۰مگاوات افزایش می‌دهد که فشار مضاعفی بر منابع وارد می‌کند.
استاندار تهران با تأکید بر اینکه هیچ برنامه‌ای برای قطعی آب به صورت سراسری وجود ندارد، گفت: آنچه مردم با آن مواجه‌اند، کاهش یا تعدیل فشار آب است، طبق مقررات، بیشتر ساختمان‌ها باید به مخازن ذخیره و پمپ مجهز باشند.
معتمدیان ضمن تقدیر از همراهی مردم، از شهروندان خواست در مصرف آب صرفه‌جویی کنند و ادامه داد: بیش از ۶۲درصد مردم تهران دو برابر الگوی مصرف آب دارند و اگر تنها ۲۰درصد کاهش مصرف داشته باشیم، معادل اجرای دو پروژه بزرگ انتقال آب به ارزش هزاران میلیارد تومان صرفه‌جویی خواهیم داشت. همچنین نصب شیرآلات کاهنده می‌تواند تا ۳۰درصد در مصرف آب صرفه‌جویی ایجاد کند.