کد خبر: ۳۱۴۹۳۰
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۴

رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه در دریای خزر آغاز شد

رزمایش «CASAREX۲۰۲۵ » با حضور نیروهای دریایی ایران و روسیه و ناظرانی از کشورهای ساحلی خزر در منطقه چهارم دریایی نداجا در حال برگزاری است.
شناور «SB738» متعلق به کشور فدراتیو روسیه، برای مشارکت در رزمایش مرکب امداد و نجات «دریای خزر 2025» (2025 CASAREX) وارد منطقه عمومی رزمایش در آب‌های ایران شد.
این رزمایش به‌میزبانی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و با حضور نمایندگانی از نیروهای دریایی کشورهای ساحلی خزر در حال برگزاری است و با هدف ارتقای هماهنگی‌های میدانی، تعاملات عملیاتی و همکاری‌های چندجانبه در حوزه امداد و نجات دریایی طراحی شده است. 
شناور روسی SB738 پس از ورود به منطقه رزمایش، توسط یگان‌های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مورد استقبال قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، مرحله اصلی این رزمایش پس از برگزاری جلسات هماهنگی مشترک میان نیروهای دریایی ایران و روسیه و همچنین با حضور ناظرانی از سایر کشورهای حاشیه دریای خزر، در منطقه چهارم دریایی امام رضا(ع) نداجا اجرا خواهد شد. رزمایش مرکب امداد و نجات خزر 2025 گامی در راستای تحکیم صلح، امنیت و همکاری‌های میدانی کشورهای منطقه در حوزه دریایی به‌شمار می‌رود.
 فرمانده شناور نیروی دریایی فدراتیو روسیه: هدف رزمایش مرکب بررسی توان نیروها 
و قدرت دو کشور روسیه و ایران است
فرمانده شناور نیروی دریایی فدراتیو روسیه در حاشیه رزمایش مرکب امداد، نجات و امنیت دریایی ۲۰۲۵ دریای خزر در بندرانزلی گفت: هدف از حضور و شرکت در این رزمایش، بالا بردن همکاری‌ها و بررسی توان نیروها و قدرت دو کشور روسیه و ایران است.
ناخدا دوم ماکسیم گلود دوشنبه ۳۰ تیرماه در حاشیه رزمایش مرکب امداد، نجات و امنیت دریای خزر در بندرانزلی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر دومین بار است که در این رزمایش شرکت می‌کنیم. هدف از حضور و شرکت در این رزمایش، بالا بردن همکاری‌ها و بررسی توان نیروها و قدرت دو کشور روسیه و ایران است.
وی افزود: امیدواریم این همکاری‌ها بیشتر شود تا با استمرار این تمرین‌ها و رزمایش‌ها بتوانیم در ادامه نیروهای خودمان را تقویت کنیم.