کد خبر: ۳۱۴۸۱۱
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۹
نگاهی به فیلم «شام آخر» و انیمیشن «شاه شاهان»

اوانجلیست‌ها در انتظار پادشاه

فاطمه قاسم آبادی

‌در تفکرات مسیحیان اوانجلیست، بازگشت حضرت مسیح‌(ع) و به اصطلاح تولد دوباره او به عنوان پادشاه روی کره زمین، به جنگ‌های آخرالزمانی گره خورده است و طبق تفکرات این فرقه از مسیحیت که زیرشاخه پروتستان‌ها هستند، بر‌عکس دیگر مسیحیان، یهودیان قوم برگزیده خداوند هستند!
در حال حاضر مدتی می‌شود که در سریال‌ها و برخی فیلم‌های‌ هالیوودی‌، روی موضوع بازگشت حضرت مسیح‌(ع) به عنوان پادشاه، تاکید زیادی شده است. در این ساخته‌ها که معمولا از روی کتاب مقدس یا همان عهد جدید، داستان زندگی حضرت عیسی‌(ع) به تصویر کشیده می‌شود، همیشه امید به بازگشت او مطرح است.
فیلم «شام آخر» ساخته «مائورو بورلی» و انیمیشن «شاه شاهان» ساخته «سئونگ هو جانگ»، هر دو محصول سال 2025 آمریکا هستند و زندگی حضرت عیسی‌(ع) را با توجه به کتاب عهد جدید بررسی می‌کنند. 
داستان کتاب مقدس
داستان فیلم «شام آخر» و انیمیشن «شاه شاهان»، به صورت کلی زندگی حضرت عیسی(ع) و حواریونش را به تصویر می‌کشد.
در انیمیشن «شاه شاهان»، مخاطبین چارلز دیکنز را می‌بینند که به خاطر اتفاقاتی تصمیم می‌گیرد داستان کوتاه «زندگی سرور ما» را بنویسد. 
ماجرا از جایی شروع می‌شود که «والتر» پسر پُر‌جنب‌و‌جوش دیکنز باعث می‌شود تا پدرش داستان حضرت مسیح را برای او بیان کند و در روند این داستان گویی، والتر با حواریون احساس همذات‌پنداری می‌کند و در نهایت هم توسط حضرت عیسی از غرق شدن نجات پیدا می‌کند... در فیلم «شام آخر» اما همه‌چیز به‌شدت جدی است. حضرت عیسی و حواریون ثانیه‌به‌ثانیه به شب آخر نزدیک می‌شوند و طبق روند فیلم، بالاخره خیانت رخ می‌دهد و بقیه اتفاقات مو‌به‌مو می‌افتند و در‌نهایت هم حضرت عیسی بعد از به صلیب کشیده شدن، باز زنده می‌شود و به سمت حواریون می‌آید و به آنها در مورد آینده و بازگشتش به عنوان پادشاه بشارت می‌دهد... 
در انتظار بازگشت پادشاه
در‌ هالیوود و مخصوصا در یک دهه اخیر، بیشتر پیامبران به صورت پادشاهان به تصویر کشیده شده‌اند و نه پیامبر الهی که دارای معصومیت هستند و بری از هر‌گونه گناه!
البته که این نوع نگاه به پیامبران الهی به دلیل نگاه قالب و صهیونیستی به پیامبران است که تا جایی که بتواند، رابطه آنها را با خداوند انکار می‌کند!
برای مثال حضرت سلیمان قبل از اینکه پادشاه بی‌رقیبی باشد که جن و انس در خدمت او بودند، یک پیامبر الهی و مؤمن بود ولی بنی‌اسرائیل به خاطر لجاجت‌ها و حسادت، این مسئله را کتمان کردند و به خاطر همین هم در تورات، از حضرت سلیمان تنها با عنوان پادشاه نام برده می‌شود و نه پیامبر خدا.
این مسئله در مورد حضرت داوود هم به همین منوال بوده است و حالا هم همین روش را در مورد حضرت عیسی، در ‌هالیوود دنبال می‌کنند!
به خاطر این دلایل، در ساخته‌های جدید مخاطبین حضرت عیسی‌ای را می‌بینند که قرار است برای پادشاهی بیاید ولی روی وجه پیامبری و الهی‌اش کمتر تمرکز شده است.
از دیگر نکات قابل توجه در فیلم «شام آخر» و انیمیشن «شاه شاهان»، این مسئله است که در هر‌دو ساخته، زنان یهودی خیلی روی حجاب و کلا مردم روی شریعت تاکیدی ندارند ولی این قضیه مانند دیگر ساخته‌های این‌چنینی، دروغ محض است چرا‌که حداقل در دوران زندگی حضرت عیسی و قرن‌ها بعد از آن، شرعیات به‌شدت بین مردم عام مهم بوده ولی اینکه چرا سازندگان ‌هالیوودی سعی می‌کنند نقش شریعت را در زندگی مردم گذشته کم‌اهمیت جلوه بدهند، جای بحث‌های زیادی دارد که شاید مهم‌ترینش قدرت یهودیان صهیونیست در ‌هالیوود باشد که هیچ اعتقادی به شرعیات ندارند و تنها روی وجه قوم‌گرایی یهودیان تمرکز دارند.
اوانجلیست‌ها و حمایت از ترامپ 
اگر بخواهیم فیلم‌های مربوط به بازگشت حضرت عیسی را بررسی کنیم، باید توضیح کوتاهی در مورد فرقه اوانجلیست‌ها که روی این مسئله تاکید دارند، بدهیم.
کلمه اوانجلیسم به معنی «گرویدن به کتاب مقدس» است و جالب است که در هر دو ساخته جدید ‌هالیوودی از زندگی حضرت عیسی، مبنای اصلی، کتاب عهد جدید است.
فرقه اوانجلیست‌ها به نوعی از زیر‌شاخه‌های پروتستان‌ها هستند، آنها معتقدند که مسیحیت نهایتا بر جهان حاکم خواهد شد و پس از آن، روز قیامت فراخواهد رسید. ولی این در جریان عادی، می‌تواند زمانبر باشد. از این‌رو اوانجلیست‌ها باید سرعت این روند را بالا ببرند!
یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که فرقه اوانجلیست‌ها را از دیگر مسیحیان متمایز می‌کند، باور آنها به قوم برگزیده بودن یهودیان است! اوانجلیست‌ها بر‌خلاف دیگر مسیحیان، یهودیان را عامل مرگ حضرت عیسی نمی‌دانند و برعکس، به یهودیان اهمیت ویژه‌ای می‌دهند.
آنها جنگ و ویرانیِ بزرگ برای رسیدن به مرحلۀ ظهور را موضوعی اجتناب‌ناپذیر می‌دانند و بر این اساس، حتی با برخی از اقداماتی که در سطح بین‌الملل برای برقراری صلح جهانی انجام می‌شود، مخالفند!
در حال حاضر همه می‌دانند که در هر دو دوره ریاست‌جمهوری، دونالد ترامپ، حمایت مستقیم اوانجلیست‌ها را پشت خود داشته است.
در دوره اول ترامپ، سعی کرد با به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و همچنین تصمیم به انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به این شهر، اوانجلیست‌ها را از خودش راضی کند.
در حال حاضر هم تمام خدمات ترامپ به یهودیان صهیونیست، در راستای همین قضیه است. 
به خاطر همین مسائل، عجیب نیست که چرا در ساخته‌های جدید‌ هالیوودی، رد پای مسیحیان اوانجلیست به‌شدت مشهود است و سعی در همگام کردن بقیه مردم با آنها، به وضوح دیده می‌شود.
این شاخه مرموز از مسیحیت تحریف‌شده، از قضا طرفداران ثروتمند و پُر‌نفوذ بسیاری هم در آمریکا دارد که معمولا در کنار لابی‌های صهیونیستی، اهداف‌شان را جلو می‌برند.
نظر منتقدین و مخاطبین
فیلم «شام آخر» از نظر منتقدین غربی، نمرات بسیار بالایی را در سایت‌های مخصوص نقد به دست آورد، ولی جالب است که مردم عادی به‌شدت این فیلم را پس زدند و پایین‌ترین نمرات را به آن اختصاص دادند... در نقطه مقابل انیمیشن «شاه شاهان»، با توجه به تیم حرفه‌ای و دوبلورهای معروفش که داستان زندگی حضرت عیسی را به نوعی برای کودکان به نمایش در‌آوردند، هر‌چند از منتقدین نمرات خوبی نگرفت ولی مخاطب عام این انیمیشن را پسندید و نمرات قابل‌قبولی در سایت‌های مخصوص به آن داده شد و در گیشه هم این انیمیشن بیشتر از دو‌ برابر بودجه ساختش فروخت و سود قابل‌توجهی به جیب تهیه‌کنندگانش ریخت.
در کل می‌توان گفت ساخته‌های امسال ‌هالیوود در مورد مسائل مذهبی و مخصوصا داستان‌های کتاب مقدس (عهد قدیم و عهد جدید) نسبت به گذشته زیاد بودند و این مسئله به معنای این است که تاکید روی مسائل مذهبی و آخرالزمانی در ‌هالیوود رو به افزایش است و البته که چنین اتفاقاتی معمولا زیر‌نظر اتاق‌فکرهایی است که تصمیم گرفته‌اند ذهن مردم را به سمت مسائلی ببرند که مد‌نظرشان است.