کد خبر: ۳۱۴۸۰۶
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۹
از 7 اکتبر 2023 تا 23 ژوئن 2025 (بخش دوم و پایانی)

625 روز جنــگ چگونه گذشــت؟

ماجرای تجاوز، اشغالگری و جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی از هفتم اکتبر شروع نشده بلکه این رژیم جعلی بیش از هفتاد سال است که به جنایت و آشوب‌افکنی و ایجاد رنج برای ملت‌های مختلف منطقه و به طور خاص فلسطینی‌ها مشغول است و هفتم اکتبر تنها لایه‌های پنهان این شقاوت و رذالت را پدیدار ساخت. کشتارهایی نظیر «صبرا» و «شتیلا» در گذشته تنها نمونه‌ای از جنایات هفتاد‌و‌پنج ساله صهیونیست‌ها و عمال آنها است و عملیات «طوفان‌الاقصی» واکنش طبیعی ملتی بود که از خانه و کاشانه و سرزمین خود بیرون رانده شده و سپس در باریکه کوچکی به نام غزه تحت محاصره و رنج قرار گرفته است.
مطلب پیش‌رو قسمت دوم و پایانی بررسی تحولات مهم رخ داده در فاصله قریب به 2 سال از آغاز تهاجم گسترده صهیونیست‌ها به غزه، لبنان، سوریه، یمن و ایران است.
عزیزالله محمدی(امتدادجو)

‌21‌- ریز‌پرنده‌ها پدیده جدید و تاکتیکی رژیم صهیونیستی برای انجام ترورها و ایجاد رعب و وحشت و شناسایی اماکن و افراد بود که به طور فوق‌العاده‌ای سامانه‌های پدافندی ارتفاع پست را در تهران و سرتاسر کشور در طول تمام شبانه‌روز تحت تاثیر قرار داد.
22- موضوع لجستیک قطعات به داخل و یا تامین آنها در داخل، دپو و نگهداری قطعات، مونتاژ و عملیاتی ساختن ریز‌پرنده‌ها، آموزش افراد و کاربران، سازماندهی نیروهای عملیاتی و پشتیبانی، بسیار بسیار قابل تامل و عجیب بود که تقریبا بیش از هزاران ریز‌پرنده و افراد بسیاری در این خصوص شناسایی و با آنها مقابله صورت گرفت.
23- فارغ از ریز‌پرنده‌ها پهپادهای انتحاری و دوش‌پرتاب‌ها هم عملا وضعیت جنگی را علاوه‌بر مواجهه مستقیم ایران و اسرائیل در نبرد هواپیماها و موشک‌ها به سمت جنگ شهری سوق داده بود.
24- آگاهی نیروهای اطلاعاتی و مردم و انتشار چگونگی حمل‌ونقل ریز‌پرنده‌ها، نیروهای مردمی و انتظامی و اطلاعاتی را به طور جدی وارد صحنه نبرد کرد و خودروهای حمل ریز‌پرنده‌ها و محل‌های نگهداری و افراد جاسوس در شهرهای مختلف جمع‌آوری و دستگیر شدند.
25- با دستگیری عوامل خائن و جاسوس‌ها و کشف حداکثری ریز‌پرنده‌ها از میزان درگیری پدافند که صدای هولناکی از انفجارها سطح شهر را پُر می‌کرد کاسته شد؛ اما کماکان فعالیت این ریز‌پرنده‌ها تا روز آخر جنگ ادامه داشت و این، یعنی آنکه کماکان افراد خائن و جاسوسی که بخواهند اقدامات بعدی را در اشکال مختلف انجام بدهند حضور دارند.
26- به جهت حفظ جان مردم و تمرکز بر روی مقابله با حملات رژیم صهیونیستی و امکان دستگیری خائنین و جاسوس‌ها و برای کاستن از بار روانی جنگ نزد مردم، دستورالعمل دور‌کاری کارمندان اجرائی شد و به این ترتیب تهران تا حدود خیلی زیادی خالی شد تا اقدامات انتظامی برای شناسایی عوامل دشمن راحت‌تر صورت بگیرد.
27- بازگشت گشت‌های شهری و ایستگاه‌های ایست‌بازرسی (همانند ادوار گذشته) توسط بسیج و یگان‌های انتظامی آسودگی خیال جمعی برای مقابله با تهدیدات را فراهم کرد.
28- اظهارات دولت رژیم صهیونیستی و کارشناسان مبنی بر این موضوع بود که با ترور فرماندهان ارشد نیروهای مسلح و سپاه و با تداوم تهاجم رژیم صهیونیستی اعتراضات مردمی نیز شکل خواهد گرفت و حاکمیت فرو خواهد پاشید؛ در حالی که این اتفاق معکوس شد و انسجام و همبستگی ملی بین مردم ایجاد شد.
29- صدای فعالیت پدافند از ساعت‌های منتهی به صبحگاه، خواب شبانه را برای همه همراه با اضطراب و استرس و وحشت می‌کرد؛ اما آمیختگی صدای پدافند و انفجارها در میان نوای ملکوتی اذان صبح، دلها را قرص و آرامش را بر وجود می‌بخشید و ما بین آن همه صدای هولناک این صدای اذان صبحگاهی بود که ایمان را دوباره در جان‌ها سرشار می‌کرد و یقین به پیروزی و پایان ظلمت و تاریکی را افزایش می‌داد.
30- اصابت موشک‌ها و پهپادها و ریزپرنده‌ها علاوه‌بر مراکز نظامی و علمی به سمت بیمارستان‌ها و حتی منازل شخصی کشیده شد و با اعلام موضوع دورکاری کارمندان بخشی از مردم متمایل به خروج از تهران شدند و سمت شمال کشور به محل شلوغ و اجتماع گسترده مردم تبدیل شد که به خودی خود این تراکم جمعیتی می‌تواند مشکلات خاص خود از قبیل تامین مایحتاج و بنزین و... را داشته باشد.
31- تمرکز گسترده رژیم صهیونیستی به سمت زیر‌ساخت‌های موشکی و راداری بود و بعد از تهران بیشترین تهاجم را در غرب و شمال‌غرب و در کرمانشاه و تبریز و خرم‌آباد داشت.
32- شواهد و مدارک بسیار متقنی نسبت به استفاده از خاک آذربایجان و بعضی از کشورهای شمال دریای خزر وجود دارد که عمده پهپادهای که در شمال، مرکز، غرب و شمال‌غرب عملیات داشتند از این کشورها و بخصوص از آذربایجان برمی‌خاستند.
33- به تدریج رژیم صهیونیستی تحت به‌کار‌گیری استراتژی و تاکتیک اقدام جغرافیایی و سرامیکی، شعاع تجاوزات هوائی خود را گسترش داد و علاوه‌بر تبریز و تهران و همدان و کرمانشاه شهرهای اصفهان، شیراز، بوشهر، کرمان و اهواز و خوزستان نیز تحت تاثیر حملات و تهاجمات قرار گرفتند و به طور کلی به جز استان کردستان و سیستان و بلوچستان نقطه امن دیگری وجود نداشت.
34- همزمان با تهران و سایر شهرها، شهرستان‌های دیگر تهران از جمله اسلامشهر، بهارستان و به‌ویژه پاکدشت به‌شدت در معرض تهاجم ریز‌پرنده‌ها قرار داشت و صنایع پارچین هدف معین و مشخصی بود که در هر‌بار هجوم رژیم صهیونیستی مورد حمله و هدف قرار می‌گرفت.
35- شدت فعالیت عوامل نفوذی و اتباع و فعالیت ریز‌پرنده‌ها در این شهرستان‌ها افزایش پیدا کرده بود و در نهایت با هوشیاری مردم و عوامل اطلاعاتی بسیاری از این افراد خائن و جاسوس دستگیر شدند. 
36- فعالیت دیپلماتیک وزارت خارجه با کشورهای منطقه و اروپایی و روسیه و تحرکات آن افزایش پیدا کرد.
37- منطقه پارس‌جنوبی و به‌ویژه فاز 14 آن و نیز پالایشگاه تبریز و... و محل ذخیره نفت شهران در تهران مورد اصابت قرار گرفتند.
38- به‌رغم تمام وقایع، صف‌های پمپ بنزین در کمال آرامش مردم بود و همین‌طور نانوایی‌ها و خدمات برقرار بودند و خلاء ارائه خدمات جز خدمات بعضی از بانک‌ها مثل سپه و پاسارگاد که به طور کامل هک شده بودند احساس نمی‌شد.
39- رژیم صهیونیستی که به‌شدت رو به سانسور خبری حملات ایران و آسیب‌ها و خسارات بسیار زیادی که به مراکز نظامی و تحقیقاتی و جاسوسی صهیونیست‌ها وارد شد حساب باز کرده بود به منظور خنثی‌سازی روایت ایران از جنگ و خاموش کردن صدای حقیقت، به ساختمان شیشه‌ای صدا‌و‌سیما و به طور خاص به استودیو شبکه خبر حمله موشکی کرد و به اراده خداوند و با شجاعت و رشادت شیر‌زن ایرانی و مجری قهرمان تلویزیون و شبکه خبر، خانم سحر امامی که با یک اقدام و کلام و رفتار حماسی مقابل دوربین تا لحظه آخر ایستاد و آنتن شبکه را ترک نکرد و در نهایت تبدیل به قهرمان ملی و نماد شجاعت مردم ایران با همان پوشش حجاب خود شد و با انگشت اشاره تهدید به سمت رژیم صهیونیستی تبدیل به نمادی شد که مشابه با حرکت دست و انگشت سید حسن نصرالله بود.
40- سحر امامی دقیقا لحظاتی بعد مجددا بر روی آنتن شبکه خبر قرار گرفت و پخش شبکه خبر با دلاوری و ایستادگی مدیر پخش که در لحظه حمله که در اتاق فرمان بود برای یک لحظه هم قطع نشد و جهانیان دیدند که که شجاعت مردم ایران چگونه است و تصویر محجبه سحر امامی و انگشت تهدید‌آمیز او برای رژیم صهیونیستی تبدیل به نمادی شد که هنرمندان ادبی و گرافیست و انیمیشن‌ساز بر روی آن در سرتاسر دنیا توجه کردند.
41- اقدام ناظر پخش شبکه خبر در اتاق رژی چند روز بعد، از طریق دوربین مدار بسته بیشتر مورد توجه قرار گرفت و در مصاحبه‌ای که داشت گفت: حتی ضربان قلبم نیز تغییر نکرد و من باید وظیفه‌ام را انجام می‌دادم و در کنار آنها برنامه زنده شبکه پویا و بعضی از برنامه‌های زنده رادیو که استودیو آنها در ساختمان شیشه‌ای بود جلب توجه کرد.
42- زمان هر‌چه به جلوتر می‌رفت در عرصه سیاسی گفتمان‌ها تغییر بیشتری به خود می‌گرفتند و به‌رغم آنکه در ابتدا صحبت سیاستمداران غربی و آمریکایی و اسرائیلی حاکی از هدف تغییر حکومت در ایران بود، وقتی میزان دفاع نیروهای نظامی و حملات موشکی مؤثر واقع شد؛ ابراز کردند که هدف در نهایت مراکز هسته‌ای و و موشکی است.
43- فضای مجازی در التهابی شدید از اخبار پی‌در‌پی دفاع و حمله به سر می برد و مردم علی‌رغم پیش‌بینی اولیه رژیم صهیونیستی و آمریکا، نه‌تنها واکنش‌های منفی به نظام و جنگ از خود نشان ندادند؛ بلکه با ابراز همراهی با نیروهای مسلح و حاکمیت، خواستار دفاع همه‌جانبه از ایران و تنبیه متجاوز شدند و با هر گرایش و سلیقه‌ای پیوند خود با میهن و پرچم و رهبری را اعلام کردند و امیدهای رژیم صهیونیستی برای همراهی مردم که در محاسبات اولیه داشت؛ بر هم خورد.
44- با بر هم خوردن محاسبات برای همراهی مردم با رژیم صهیونیستی و با دستگیری تعداد زیادی از عوامل نفوذی و جاسوسی و خرابکار و با هوشیاری مردم میزان خباثت و وحشی‌گری رژیم صهیونیستی افزایش پیدا کرد و تعداد دفعات حملات خود را که در روزهای ابتدائی یک الی دو بار بود به ساعات مختلف روز و نقاط مختلف کشور و به‌ویژه در تهران با گسترش دادن به اهداف افزایش داد و روزانه بارها و بارها پدافند در تهران و سایر شهرستان‌ها فعالیت می‌کرد و صدای انفجارهای متوالی نیز به گوش می‌رسید.
45-سوپر مارکت‌ها، تره‌بار، نانوایی‌ها، پمپ‌بنزین‌ها، مراکز درمانی و... هر‌‌ کدام به اندازه‌ای که نیاز مردم بر طرف شود و خدمات‌رسانی به مردم دچار اختلال نباشد باز بودند و مردم در کنار اینکه هر شب خط‌های متناوب قرمز پدافند را در آسمان مشاهده می‌کردند اما زندگی را ادامه می‌دادند.
46- عرصه دیپلماسی هر‌چه بر میزان شلیک موشک‌های ایران افزوده می‌شد فعال‌تر می‌شد و این نشان از آن داشت که موشک‌ها به اهداف خود در سرزمین‌های اشغالی می‌رسند و میزان تاب‌آوری مردم این سرزمین‌ها کاهش پیدا کرده و این میزان از هجوم موشک‌ها در محاسبات آنها نبوده است.
47- ایران به لحاظ تاکتیکی به تدریج از تعداد شلیک موشک‌ها کم کرد و در عوض با به‌کارگیری نسل‌های جدیدتر موشک‌های خود که هم در قدرت تخریب و هم در دقت اصابت بسیار بهتر عمل می‌کردند دشمن را در شوک فرو برد و به این ترتیب لحظه‌ای صدای آژیر خطر در سرزمین‌های اشغالی قطع نمی‌گردید.
48- سرلشکر موسوی با ارائه بیانیه و سخنرانی اعلام کرد که از این به بعد صدای آژیر در سرزمین‌های اشغالی قطع نخواهد شد و اهالی غاصب این سرزمین‌ها باید به حضور در پناهگاه‌ها عادت کنند و چنین شد که ساعت‌های متوالی مردم تلاویو و حیفا و اشدود و... در پناهگاه‌ها بودند.
49- میزان سانسور در سرزمین‌های اشغالی به حدی بود که هیچ‌گونه تصویری از اصابت موشک‌ها منتشر نمی‌شد و اندک تصاویری هم که بود با سناریو طراحی‌شده آنها، فقط مناطق مسکونی را نشان می‌داد که در این مناطق سامانه‌ها و تجهیزات پدافندی بوده است.
50- به مجرد آنکه هر لحظه هدف خاص و معینی در ایران مورد حمله قرار می‌گرفت؛ بلافاصله دقایق یا ساعاتی بعد به مراکز و اهداف مشابهی در سرزمین‌های اشغالی حمله موشکی صورت می‌گرفت که از مراکز تحقیقاتی و یا پالایشگاه‌ها و یا فرودگاه‌ها و یا... می‌توان نام برد و با توجه به عمق استراتژیک و راهبردی و طول جغرافیای سرزمین‌های اشغالی، لحظه‌به‌لحظه از میزان تاب‌آوری و امید رژیم صهیونیستی کاسته می‌شد.
51- راهبرد اطلاع‌رسانی نیروهای مسلح از طریق سخنگو‌های ستاد کل و سپاه پاسداران پیگیری می‌شد که بعد از هر حمله موشکی بیانیه‌ای صادر و از طریق سخنگو‌های نیروهای مسلح قرائت می‌شد.
52- شدت و سرعت تحولات به حدی بود که اقدامات دیپلماتیک نیز تحت تاثیر قرار گرفت و تردد آقای عراقچی به کشورهای مختلف مؤید بر خبرهای خاصی بود.
53- پویش‌های خاص مجازی در جهان برای نابودی اسرائیل ‌ ویژه در اروپا تحت عنوان «just do it»
 به راه افتاد که خواستار حملات بیشتر ایران به اسرائیل بودند.
54- پدافند هوائی ایران در کنار نیروی تهاجمی موشکی و پهپادی شگفتانه‌های جدیدی در شکار هواپیماهای فوق‌مدرن F-35 و پهپادهای متنوع و ریزپرنده‌ها رونمایی کرد که تعجب کارشناسان دنیا را برانگیخت.
55- این اتفاق به‌رغم حملات اولیه و غافلگیر‌کننده رژیم صهیونیستی به سامانه‌های راداری و موشکی پدافند اتفاق افتاد و نشان از این داشت که سیستم‌های هک‌شده پدافند بازیابی و به چرخه عملیاتی بازگشتند.
56- رهگیری و انهدام بیش از 3 فروند F-35، انهدام چندین فروند پهپاد جاسوسی هرمس، انهدام چندین پهپاد آمریکایی ‌هاروپ و...
57- جنگ هر‌چه به پیش رفت خطاهای استراتژیک رژیم صهیونیستی بیشتر شد و 5 خطای استراتژیک و محاسباتی آشکار شد:
1- برآورد از توان بازسازی و توان رزم بعد از ترور فرماندهان. 2- توهم شورش‌های اجتماعی بدنه جامعه که معکوس شد.3- توانایی ایران در دستگیری مزدوران و شبکه جاسوسی و اتباع.4- توانایی هجومی و موشکی و ضربه اطلاعاتی جمهوری اسلامی به اماکن حیاتی و حساس به واسطه اطلاعات به دست آمده 5- بر‌هم زدن توهم استراتژی مرد دیوانه که ایران متقابلا به جای ترس و عقب‌نشینی اقدام مؤثر و مقابله به‌ مثل 
کرد.
58- در روزهای پایانی رژیم صهیونیستی به دلیل شکست در میدان و به جهت پاسخگویی به افکار عمومی داخلی و بین‌المللی رو به مظلوم‌نمایی آورد و با بر‌جسته کردن اصابت موشک‌های ایرانی به اماکنی مثلا بیمارستانی که در محوطه نظامی بود و یا مناطق مسکونی سعی در پوشش شکست مفتضحانه خود داشت.
59- تحلیل کارشناسان بین‌المللی و غربی این بود که ایران در حال جنگیدن در جنگی است که آینده جهان را تعیین خواهد کرد و ایران با «غرب شرور» و «وحشی» رو‌به‌روست که کاملا متعهد به نسل‌کشی و توسعه‌زدایی از هر کشوری است که جرات مخالفت با هژمونی آن را داشته باشد.
60- رسانه‌های دنیا به طور تلویحی به مقابله با رژیم صهیونیستی برخاسته بودند و حتی نخست‌‌وزیر اسرائیل را چوپان دروغگو خطاب می‌کردند.
61- با ظاهر شدن علائم شکست رژیم صهیونیستی صحبت بر سر ادامه مذاکرات جدی شد و میدان دیپلماسی شاهد تحرکات وزارت خارجه ایران بود.
62- همزمان با میل به مذاکره آمریکا زمزمه‌های مشارکت در جنگ او نیز به دلیل آشکار شدن شکست رژیم صهیونیستی به گوش می‌رسید. 
63- با نمایان شدن جلوه‌های شکست رژیم صهیونیستی زمزمه‌های آتش‌بس و ادامه مذاکرات به گوش می‌رسید که آمریکا سعی داشت به عنوان میانجی بین ایران و اسرائیل عمل کند که این بازی نیز از نظر ایران یک فریب بود و حاوی نکاتی خاص:
1) تغییر نقش آمریکا از مهاجم به میانجی. 
2) جابه‌جایی جایگاه متجاوز. 3) نمایش موفقیت عملیات آمریکا بعد از حمله به فردو و نطنز و اصفهان. 4) زمینه‌سازی برای تداوم حملات. 5) ارزیابی فضای داخلی ایران.
64- با پُر‌رنگ شدن موضوع مذاکره برای آتش بس، همانند آنچه که در ابتدای جنگ رژیم صهیونیستی در دل مذاکرات جنگ را شروع کرد؛ آمریکا به سه نقطه فردو، نطنز و اصفهان به منظور از بین بردن توان هسته‌ای ایران انجام داد و به طور مستقیم وارد جنگ با ایران شد که در وهله اول این یعنی شکست کامل اسرائیل و مداخله تهاجمی آمریکا به غیر از سایر نقش‌های که در حوزه پدافندی، پشتیبانی تجهیزاتی و اطلاعاتی داشت.
65- حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران حدود ساعت 2:10 بامداد روز یازدهم جنگ اتفاق افتاد و بعد از آن ترامپ، ضمن اطلاع‌رسانی درخصوص حمله به ایران با هواپیماهای B-2 اعلام آتش‌بس کرد و گفت حالا پایان جنگ است.
66- در رسانه‌های داخلی هیچ کس تا چند ساعت بعد خبر خاصی را اعلام نکرد و خلأ اطلاع‌رسانی دقیق کاملا در هیاهو و غوغای رسانه‌ای جبهه سلطه احساس می‌شد.
67- چند ساعت بعد، شبکه خبر نیز به طور رسمی حمله به تاسیسات هسته‌ای را تایید کرد و کارزار ایران با آمریکا نیز آغاز شد.
68- تصاویر اولیه به دست آمده از طریق خبرنگار خبرگزاری فارس در محل فردو گویای آن بود که اتفاق جدی نیفتاده و علی‌رغم خبرها، هیچ‌گونه نشت رادیو اکتیو و یا تشعشعات وجود نداشته است.
69- چند روز قبل از آن نیز به تاسیسات آب‌سنگین اراک و خنداب حمله شده بود.
70- خیلی زود با توجه به شواهد و قرائن اثبات شد ترامپ در حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران مبالغه کرده و خبرنگارهای داخلی آمریکا او را به چالش کشیدند.
71- درخصوص میزان خسارت وارده به تاسیسات هسته‌ای مقامات ایرانی به جهت نگهداشتن طرف مقابل در حالت گیجی هیچ‌گونه اظهار نظر ابتدائی نداشتند و به تدریج اعلام شد که اورانیوم غنی‌شده روزهای قبل از فردو خارج شده و این خبر شکست بزرگ اطلاعاتی و نظامی برای آمریکا و رژیم صهیونیستی محسوب گشت.
72- با اعلام خروج اورانیوم غنی‌شده از فردو و وارد شدن خسارات جزئی به تاسیسات هسته‌ای جنگ نظامی به جنگ روانی و رسانه‌ای تغیر ماهیت و رویکرد داد و عملا روایت‌های مختلف بودند که ترامپ و نتانیاهو را تحت فشار قرار داده بودند.
73- پالس‌های پذیرش آتش‌بس از سوی ایران بعد از رفت‌و‌آمدهای دیپلماتیک منطقه‌ای کم‌کم احساس می‌شد؛ اما ایران اعلام کرد که پاسخ تجاوز آمریکا را خواهد داد و تصورات اولیه بر آن بود که تنگه هرمز بلافاصله بسته خواهد شد؛ اما به‌رغم اقدامات جزئی این اتفاق نیفتاد و تنگه هرمز کماکان به عنوان یک ابزار فشار به آمریکا و همپیمانانش باقی ماند.
74- تحرکات منطقه‌ای در سطح سیاسی بسیار بالا گرفت و رفت‌و‌آمدهای خاصی مبنی بر تبادل پیام‌های طرفین توسط کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به عنوان میانجی صورت می‌گرفت و قطر نقش محوری در این زمینه داشت.
75- روز آخر جنگ شدت حملات رژیم صهیونیستی به حدی افزایش داشت که او می‌خواست زیر‌ساخت‌های مختلف و تاسیسات حیاتی و نیروهای مؤثر را هر طور شده حذف کند.
76- ترور فرمانده تیپ ثارالله و حمله به مقر فرماندهی یگان ویژه و ستاد بسیج مستضعفین و زندان اوین بخشی از حملات روز آخر رژیم صهیونیستی بود که این حملات حاوی یک پیام بود و آن اینکه تمام‌قد می‌خواهد به شورش‌های اجتماعی قدرت ببخشد.
77- ایران نیز در پاسخ حملاتی فوق پیش‌بینی آمریکا و اسرائیل به سرزمین‌های اشغالی داشت و سنگین‌ترین حملات را با موشک‌های سجیل و خیبر‌شکن به اسرائیل انجام داد و مراکز حساس امنیتی و اطلاعاتی و پژوهشی را به ویرانه تبدیل کرد.
78- به‌رغم تمام پیام‌های که رد ‌و‌ بدل شد ایران تصمیم به تنبیه آمریکا داشت و در نهایت با ملاحظاتی خاص پایگاه نظامی آمریکا در قطر را مورد حمله موشکی خود قرار داد و به این ترتیب هم آمریکا و هم رژیم صهیونیستی جواب در خوری را از ایران دریافت کردند و ایران توقف تبادل آتش را به آمریکا و رژیم صهیونیستی تحمیل کرد.
* ادامه این روایت به دو موضوع انعکاس نظرات کارشناسی و رسانه‌ای در سه بخش (پیش، حین و بعد از جنگ) و ارائه آمار و ارقام شامل (تعداد و نوع حملات، تجهیزات و میزان به‌کار گرفته شده، مناطق مختلف هدف طرفین جنگ، خسارات و تلفات نیروی انسانی و...) خواهد بود.
* و در بخش پایانی، علاوه‌بر روایت وقایع داخلی سرزمین‌های اشغالی، تحلیل کلی و جامع با توجه به فرآیندهای شکل گرفته و پیش‌رو نسبت به آینده این جنگ با ظرفیت بازخوانی «نظام بین‌الملل» و «نظم‌های نوین» ارائه خواهد شد.