کد خبر: ۳۱۴۷۱۲
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۳

راهکارهایی برای کاهش خاموشی‌ها در روزهای گرم تابستان

با توجه به افزایش دمای هوا و آغاز یکی از گرم‌ترین هفته‌های تابستان، راهکارهایی برای عبور از این روزها مطرح شده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ، این شرکت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با توجه به ورود موج جدید گرما در هفته جاری، مدیریت مصرف به‌ ویژه در ساعات اوج بار، نقش کلیدی در پایداری شبکه ایفا می‌کند. در همین راستا این شرکت ضمن قدردانی از همراهی مشترکان تهرانی در مدیریت مصرف برق و به منظور حفظ پایداری شبکه، از هموطنان تهرانی درخواست دارد با رعایت حداکثری صرفه‌جویی در مصرف برق و کاهش استفاده از وسایل برقی پرمصرف در ساعات اوج بار صنعت برق را در تأمین برق پایدار و مطمئن یاری کنند.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: شایان ذکر است برای تمامی مشترکان تهرانی که مصرف برق آن‌ها بیش از الگوی تعیین شده است، پیامک هشدار ارسال شده و در صورت بی‌توجهی به این هشدارها و ادامه روند مصرف غیرمتعارف انرژی، این دسته از مشترکان در مراحل بعدی با اعمال محدودیت در اشتراک برق خود مواجه خواهند شد.
همچنین به اطلاع می‌رساند شهروندان تهرانی می‌توانند با استفاده از درگاه‌های اطلاع‌رسانی معرفی شده در پورتال اینترنتی این شرکت به نشانی tbtb.ir از زمان اعمال خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده برق شهر تهران به صورت هفتگی مطلع شوند.
 اوج تقاضای مصرف
به گزارش شرکت مدیریت شبکه برق ایران، بیشینه تقاضای مصرف برق کشور در هفته هجدهم سال جاری در روز پنجشنبه (هجدهم تیرماه) به ۷۴ هزار و ۹۶۹ مگاوات رسید. این میزان مصرف برق در روز مشابه سال قبل، ۷۴ هزار و ۳۰۳ مگاوات بوده است که در سال جاری یک درصد افزایش یافته است.
میزان تقاضای مصرف انرژی برق در طول روز اشاره شده، یک میلیون و 581 هزار مگا وات ساعت بوده است که نسبت به روز مشابه سال قبل نیم درصد افزایش نشان می‌دهد.
همچنین رشد تقاضای انرژی برق از ابتدای سال جاری تاکنون چهار و سه دهم درصد گزارش شده است.
میانگین دمای وزنی کشور در روز مذکور، 3۳ درجه سانتیگراد بوده است که نسبت به روز مشابه سال قبل ۷۴ صدم درجه افزایش نشان می‌دهد.
 سازمان هواشناسی هم هشدار داد
سازمان هواشناسی کشور هم از آغاز گرمای شدید در کشور خبرداده است. بر این اساس در این روزهای گرم، مصرف آب و برق کشور به شدت افزایش خواهد یافت. آن هم در شرایطی که میزان بارش‌های کشورمان با کاهش ۴۰ درصدی نسبت به سال گذشته همراه شده است.
این کاهش بارش‌ها از طرف دیگر بر میزان آورد رودخانه‌ها اثر گذاشته و موجب کاهش ورودی آب به سدها شده است.
 راهکارهایی برای کاهش خاموشی‌ها
به گزارش خبرگزاری فارس، راهکارهایی وجود دارد که می‌تواند زهر گرما را بگیرد و از خاموشی بکاهد، مشروط بر اینکه فورا در دستور کار یک دولت باشد:
فرماندهی متمرکز شبکه: تشکیل یک ستاد ملی تامین برق زیر نظر وزیر نیرو، اکنون باید کنترل تمام تصمیمات تامین انرژی را در دست گیرد. 
همچنین دست استانداران برای اختیار تعیین برنامه‌های منطقه‌ای خالی شود و کلیه مسئولیت و اختیارات به وزارت نیرو منتقل شود.
سهمیه‌بندی صنایع و تاکید بر روشن کردن نیروگاه‌های صنعتی: صنایع انرژی‌بر (فولاد، پتروشیمی، سیمان) ملزم به کاهش مصرف برق در ساعات اوج (۱۲ تا ۱۶ و ۲۰ تا ۲۴) شده‌اند.در کنار این محدودیت الزام به روشن کردن کلیه دیزل ژنراتور و نیروگاه‌های صنعت باید در دستور کار قرار گیرد.
اولویت‌بندی سوخت: مسئول تدارکات سوخت، موظف شود تامین گاز به نیروگاه‌ها را بر صادرات و مصارف داخلی اولویت دهد. ناوگان ‌تانکرها برای سوخت مایع هم با تمام ظرفیت مخازن گازوئیل نیروگاه‌ها را پر نگه دارند. 
ممنوعیت مصارف لوکس: با توجه به کمبود شدید شبانه، کلیه مصارف انرژی بر شبانه اعم از تابلو تبلیغاتی، مرکز خرید یا استخری نباید در زمانی که خانه‌ها در خطر خاموشی قرار دارند روشن باشد.
تابلوهای تبلیغاتی دیجیتال، مراکز خرید لوکس، استخرهای خصوصی و دفاتر دولتی غیرضروری مهم‌ترین مکان‌های کاهش انرژی هستند.
مشوق‌های خانگی: طرح مؤثر پاداش صرفه‌جویی در دو سال گذشته به افت مصرف برق بخش خانگی ختم شد. با وجود اینکه این طرح امسال کنار گذاشته شده اما اجرای مقطعی آن می‌تواند بسیار اثربخش باشد، مشروط به اینکه نرخ‌های پاداش برای مردم جذاب شود.
جلوگیری از خروج نیروگاه از مدار: تعمیرات نیروگاهی با ۶۶ روز تاخیر بالاخره تمام شد و حالا هرگونه خروج نیروگاه از مدار باید با هزینه بالا و برخورد از سمت دولت مواجه شود.
درصورتی که این اقدامات در دستور کار قرار نگیرد، خاموشی‌ها آزاردهنده خواهد شد.