کد خبر: ۳۱۴۷۰۴
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۹

عراقچی: اروپا از سیاست فرسوده فشار و تهدید به اجرای مکانیزم ماشه دست بردارد

وزیر امور خارجه با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی‌اش با وزرای خارجه ۳ کشور اروپایی و خانم کالاس گفت: اگر اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی می‌خواهند نقشی ایفا کنند، باید مسئولانه رفتار کنند و از سیاست‌ فرسوده تهدید و فشار، از جمله تهدید به اجرای سازوکار «اسنپ‌بک»، دست بردارند.
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه روز جمعه ۲۷ تیرماه درباره کنفرانس تلفنی مشترکش با وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان و ‌همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: اگر اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی می‌خواهند نقشی ایفا کنند، باید مسئولانه رفتار کنند 
وی در این باره عنوان کرد: دیشب یک کنفرانس تلفنی مشترک با وزرای خارجه سه کشور اروپایی (E3) و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا داشتم و در آن نکات زیر را به‌روشنی بیان کردم
وزیر خارجه در تشریح مواردی که به همتایان اروپایی و کابا کالاس عنوان کرده، بیان کرد: این ایالات متحده بود که از توافقی که طی دو سال و با هماهنگی اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۵ حاصل شده بود، خارج شد، نه ایران؛ و این آمریکا بود که در ژوئن امسال میز مذاکره را ترک کرد و به‌جای آن گزینه نظامی را برگزید، نه ایران.
به گزارش فارس، عراقچی گفت: هر دور جدیدی از مذاکرات فقط زمانی ممکن خواهد بود که طرف مقابل برای یک توافق هسته‌ای عادلانه، متوازن و مبتنی بر منافع متقابل آمادگی داشته باشد.
وی افزود: اگر اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی می‌خواهند نقشی ایفا کنند، باید مسئولانه رفتار کنند و از سیاست‌ فرسوده تهدید و فشار، از جمله تهدید به اجرای سازوکار «اسنپ بک» که فاقد هرگونه مبنای اخلاقی و حقوقی برای آن هستند، دست بردارند.
پیش از این منابع اروپایی از تماس تلفنی وزرای خارجه سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس به همراه کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با عباس عراقچی خبر دادند. بر اساس بیانیه وزارت خارجه فرانسه، وزرای خارجه ۳ کشور و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این گفت‌وگو، بر تصمیم خود برای استفاده از سازوکار «بازگشت خودکار تحریم‌ها» اسنپ‌بک (مکانیزم ماشه)تأکید کرده‌اند. اروپایی‌ها از ایران خواسته‌اند هرچه سریع‌تر به مسیر دیپلماسی بازگردد و تا پایان تابستان پیشرفتی واقعی، قابل راستی‌آزمایی و پایدار در مذاکرات حاصل شود، چرا که مهلت توافق فعلی در مهرماه (اکتبر) به پایان می‌رسد.
رایزنی تلفنی عراقچی و همتای مصری درباره اوضاع منطقه از جمله سوریه
عراقچی و بدر عبدالعاطی وزیر خارجه مصر، پنجشنبه شب ۲۶ تیرماه در تماسی تلفنی درخصوص آخرین تحولات منطقه رایزنی و تبادل‌نظر کردند.
عراقچی در این گفت‌وگو با ابراز نگرانی شدید از تحولات اخیر در سوریه و حملات رژیم صهیونیستی به این کشور و لبنان و ادامه نسل‌کشی‌ در غزه، بر ضرورت اقدام هماهنگ کشورهای منطقه برای مقابله با سیاست‌های جنگ‌افروزانه و توسعه‌طلبانه رژیم صهیونیستی که برهم زننده ثبات و امنیت کل منطقه است، تاکید کرد.
وزیر خارجه مصر نیز بر موضع این کشور در حمایت از تمامیت سرزمینی سوریه و حفظ حقوق همه اقلیت‌ها و مقابله با تلاش‌ها برای تجزیه این کشور تاکید کرد.
گزارش عراقچی 
از حضور در نشست وزرای 
سازمان همکاری شانگهای در چین
عراقچی روز پنجشنبه ۲۶ تیرماه در گزارشی درباره سفرش به چین عنوان کرد: در روزهای اخیر به منظور شرکت در بیست و پنجمین اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به چین سفر کردم. 
وی که در این سفر با رئیس‌جمهور چین و وزرای خارجه روسیه، چین، هند، قرقیزستان، ازبکستان و پاکستان داشت، در این باره افزود: در حاشیه این اجلاس، فرصت ارزشمندی برای دیدار و گفت‌وگو با آقای شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین و همچنین وزرای امور خارجه کشورهای شرکت‌کننده فراهم شد که طی آن رایزنی‌های سازنده و مفیدی 
صورت گرفت.
عراقچی خاطرنشان کرد: در سخنرانی خود در این اجلاس، به تجاوزات و اقدامات جنگ‌طلبانه رژیم صهیونیستی با حمایت ایالات متحده در منطقه اشاره کردم و نسبت به نقض مستمر قوانین و حقوق بین‌المللی توسط این رژیم هشدار دادم.
رئیس دستگاه دیپلماسی بیان کرد: همچنین، ضمن تأکید بر حقوق مسلم ملت ایران در بهره‌مندی از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای، مراتب قدردانی جمهوری اسلامی ایران از حمایت‌های قاطع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در برابر جنگ تحمیلی اخیر رژیم صهیونیستی علیه کشورمان ابراز کردم.
وزیر خارجه در سخنرانی خود در این نشست در این باره گفت: بر اساس تصمیم شورای سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای (شماره ۲) 
مورخ ۷ ژوئن ۲۰۱۲، (بخش ۵، بند ۵.۲)، بدین‌وسیله به‌صورت رسمی از شورای سران سهش (سازمان همکاری شانگهای) درخواست می‌کنم که وضعیت تجاوز (علیه ایران) را در سریع‌ترین زمان ممکن مورد بررسی قرار داده و تصمیمی در جهت ارائه حمایت سیاسی لازم و سایر مساعدت‌های مرتبط به جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کند.