تأکید پزشکیان بر ضرورت آسیبشناسی و رفع اشکالات امنیتی آشکار شده در جنگ 12 روزه
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه برخورد و رفتار ما با مردم باید کاملا محترمانه باشد، گفت: باید مواجهه ما با کسانی که نسبت به ما موضع و نقدهایی داشته و یا دارند و یا آنهائی که تصور میکردیم، دشمن ما بودند، در حالی که ما را نقد میکردند و یا اساسا ما را قبول نداشتند، اما در زمان جنگ تحمیلی پای ایران ایستادند، اصلاح شود.
جلسه هیئت دولت، به ریاست مسعود پزشکیان، رئیسجمهور تشکیل جلسه داد.
در این جلسه گزارش مبسوطی توسط دبیرخانه هیئت دولت از عملکرد وزارتخانهها، دستگاههای دولتی و استانداریها در طول دوره جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی و برنامهها و خدماتی که در این مدت از طرف دستگاههای اجرائی ارائه شده بود، ارائه شد.
رئیسجمهور ضمن تشکر از تلاشها و زحمات همه دستگاهها اظهار داشت: اصلیترین نقش را در این مدت مردم داشتند و لذا باید از نقشآفرینی جدی و مؤثر مردم و تشکلهای مردمنهاد و همه بخشهای خصوصی و مردمی دیگر قدردانی کرد. مدیران و مسئولان همه بخشها مکلف هستند که همه سعی و تلاش خود را برای حل مشکلات مردم به کار بگیرند و آن را مهمترین وظیفه خود بدانند.
پزشکیان در ادامه افزود: باید برخورد و رفتار ما با مردم کاملا محترمانه باشد، باید مواجهه ما با کسانی که نسبت به ما موضع و نقدهایی داشته و یا دارند و یا آنهائی که تصور میکردیم، دشمن ما بودند، در حالی که ما را نقد میکردند و یا اساسا ما را قبول نداشتند، اما در زمان جنگ تحمیلی پای ایران ایستادند، اصلاح شود.
وی با تاکید بر ضرورت اصلاح برخی اشتباهات گذشته تصریح کرد: باید برای حفظ وفاق و همدلی که بین مردم و دولت ایجاد شده است، در رفتارهایمان تغییر ایجاد کنیم و همه مسئولان، مدیران و سیاسیون کاری کنند که این وفاق و همدلی تقویت شود و تداوم یابد.
رئیسجمهور همچنین از مدیران و وزرا خواست که گزارشی از اقدامات و دستاوردهای خود در این مدت به رسانهها بهخصوص صدا و سیما ارائه دهند و یادآور شد: باید به شکل مناسب درباره اقدامات دولت در دوره جنگ که باعث شد زندگی به صورت عادی در جامعه جریان یابد، به مردم توضیح داده شود.
در جلسه همچنین وزرای اطلاعات و کشور گزارشی از حضور خود در مجلس شورای اسلامی و مباحث و سؤالات مطرح شده از سوی نمایندگان ارائه کردند. رئیسجمهور ضمن تشکر از تلاشها و زحمات نهادهای امنیتی در طول جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: در جنگ اخیر معلوم شد که در زمینههای امنیتی اشکلات اساسی داشتهایم؛ باید آسیبشناسی لازم در این زمینه صورت بگیرد تا آسیبها به کشورمان در این موارد به حداقل برسد.
همچنین در این جلسه علاوهبر طرح موارد اجرائی توسط اعضای دولت، خانم مهاجرانی گزارشی از سفر به بوسنی و شرکت در مراسمی که از طرف گروه «مادران بوسنی» تشکیل شده بود و ملاقاتها و بازدیدهایی که در جریان این سفر داشت، ارائه کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز گزارشی از آخرین وضعیت و مشکلات صنعت و کارخانههای بعد از جنگ 12 روزه ارائه داد.
در این جلسه گزارش کاملی هم از سوی وزیر کشور درباره نحوه ساماندهی اتباع خارجی و کم و کیف بازگشت اتباعی که غیرقانونی وارد کشور شدهاند، ارائه شد.
تاکید پزشکیان بر تهیه راهکارهای جدی و جدید
جهت حل مشکلات حوزه اقتصاد دیجیتال
رئیسجمهور همچنین در جلسه شورای عالی فضای مجازی که برگزار شد، با یادآوری مسئولیتها و وظایف خطیر این شورا در ارتقای کیفیت خدمات در این عرصه و رفع دغدغههای امنیتی بهویژه در شرایط حساس کنونی، اظهار داشت: لازم است بررسی کنیم که اهداف ترسیمشده در حوزه فضای مجازی تا چه میزان محقق شدهاند و همچنین دلایل احتمالی عدم تحقق برخی از این اهداف را شناسایی و برطرف کنیم.
پزشکیان همچنین بر لزوم برنامهریزی در زمینه رفع خلأها و ارتقای تابآوری زیرساختهای کشور تأکید کرد.
وی در ادامه با تأکید بر ضرورت توجه به قابلیت اجرائی راهکارهای ارائه شده، متناسب با واقعیات موجود، منابع در دسترس و ظرفیتهای کشور، تصریح کرد: متأسفانه امروزه بخش قابلتوجهی از اسناد و برنامههای موسوم به راهبردی، به دلیل نادیدهگرفتن این ملاحظات، عملاً بلااستفاده مانده و به بایگانی سپرده شدهاند.
رئیسجمهور همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، بر لزوم بازنگری اساسی در صیانت فیزیکی و چندلایه از دادههای کشور تأکید کرد و این موضوع را از اولویتهای ضروری در حکمرانی فضای مجازی دانست.
پزشکیان همچنین در ابتدای جلسه پس از ارائه گزارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره وضعیت کسب و کارهای حوزه اقتصاد دیجیتال و مشکلات آنها، گفت: لازم است راهکارهای جدی و جدیدی جهت حل مشکلات حوزه اقتصاد دیجیتال تعیین شود تا این عزیزان با مشکلات کمتری روبهرو شوند.
همچنین در جلسه، معاونت امنیت مرکز ملی فضای مجازی گزارش مبسوطی از وضعیت امنیت سایبری کشور در ایام اخیر و موفقیتهای بزرگ متخصصان کشور در دفع حملات سایبری ارائه کرد و بنابر تاکید اعضا و دستور رئیسجمهور، دبیرخانه شورایعالی فضای مجازی موظف شد، نسبت به ارتقای مداوم دستورالعملها و بازمهندسی فرآیندهای امنیت سایبری اقدام لازم را انجام دهد.
در ابتدای جلسه نیز سید محمدامین آقامیری دبیر شورایعالی فضای مجازی ضمن تمجید از فعالیت کسب و کارهای حوزه اقتصاد دیجیتال در ایام جنگ تحمیلی
12 روزه، گفت: حوزه اقتصاد دیجیتال با فعالیت شبانهروزی در ایام جنگ، اجازه نداد که زندگی مردم در حوزههای مختلف اعم از خرید و فروش، حملونقل، بیمه و بانکی و... تعطیل شود و این جای تشکر دارد.
اعضای شورایعالی فضای مجازی نیز در این جلسه، بر لزوم پیگیری مجدانه تحقق شبکه ملی اطلاعات، ارتقای امنیت سایبری، حمایت از حوزه اقتصاد دیجیتال و... تاکید کردند.
در پایان این جلسه، آئیننامه اجرائی کمیته «تسهیل فعالیت کسب و کارهای اقتصاد رقومی (دیجیتال)» با اتفاق آرای اعضای شورایعالی فضای مجازی به تصویب رسید.