وضعیت بغرنج واکسیناسیون
در حالی که ۳۰ میلیون کودک در سراسر جهان، کاملاً واکسینه نشدهاند، وضعیت واکسیناسیون «امامآر» در انگلیس، در میان اعضای گروه ۷ کشور صنعتی جهان، بدترین است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، روزنامه گاردین نوشت سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد میلیونها کودک در جهان، به خاطر کاهش میزان واکسیناسیون در دوران نوزادی و ابتلای به بیماریهای خطرناک، با خطر مرگ روبهرویند. براساس گزارش این سازمان، بیش از ۱۴ میلیون کودک در جهان، حتی یک واکسن هم دریافت نکردهاند و کمتر از ۹۰درصد از افرادی که باید واکسن امامآر بزنند، پارسال یکبار این واکسن را دریافت کردند. به نوشته گاردین، این گزارش نشان میدهد وضعیت واکسیناسیون امامآر در انگلیس، در میان اعضای ۷ کشور ثروتمند و صنعتی جهان، در بدترین حالت قرار دارد. واکسن امامآر برای پیشگیری از سرخک، اوریون و سرخجه استفاده میشود. دوز اول این واکسن معمولاً حوالی ۹ تا ۱۵ ماهگی و دوز دوم بین ۲۵ ماهگی تا ۶ سالگی تجویز میشود و میان این دو دوز، باید دستکم ۱ ماه فاصله باشد. با دو نوبت واکسن،
۹۷٪ افراد علیه سرخک، ۸۸٪ علیه اوریون و ۹۷٪ علیه سرخجه مصون میشوند. این واکسن به صورت تزریقی تجویز میشود. واکسن امامآر به طور گسترده در جهان مورد استفاده است و پس از تجویز این واکسن، میزان مرگ سالیانه ناشی از سرخک کم شده است. میزان ابتلای به سرخک، در افرادی که واکسیناسیون انجام نمیدهند رو به افزایش است. روزنامه گاردین نوشت پارسال در مقایسه با سال پیش از آن، واکسیناسیون امامآر در سطح جهان، دو میلیون نفر افزایش نشان داد، اما در میان کشورهای ثروتمند و درآمد متوسط، شمار واکسیناسیون کم شد. به نوشته این روزنامه، سازمان جهانی بهداشت میگوید در میان ۵۳ کشور اروپایی و آسیای میانه، در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی، یک درصد از واکسیناسیون کودکان کم شد. همچنین در سال ۲۰۲۴ میلادی، بیش از نیمی از کشورهای مورد مطالعه، به هدف برنامه که واکسیناسیون ۹۵درصدی نوزادان بود، نرسیدند. یکسوم از این کشورها نیز گزارش دادند کمتر از ۹۰درصد نوزادان، پارسال واکسینه شدند.