کد خبر: ۳۱۴۵۵۵
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۲
جدیدترین گزارش اوپک نشان داد

افزایش قیمت نفت ایران پس از رکوردشکنی در صادرات

جدیدترین گزارش ماهانه اوپک نشان می‌دهد قیمت نفت سنگین ایران در ژوئن (خرداد- تیر)، پنج دلار و ۸۸ سنت نسبت به ماه پیش از آن افزایش یافته و به ۶۹ دلار و ۱۳ سنت در هر بشکه رسید.
به گزارش ایسنا، سبد نفتی اوپک در ژوئن، به ۶۹ دلار و ۷۳ سنت در هر بشکه رسید که شش دلار و ۱۱ سنت در مقایسه با ماه مه افزایش داشت. میانگین سبد نفتی اوپک از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون، ۷۲ دلار و چهار سنت در هر بشکه بوده است.
تولید نفت اوپک در ژوئن به 27 میلیون و 235 هزار بشکه در روز رسید که بر مبنای ماه به ماه، ۲۲۰ هزار بشکه در روز افزایش داشت. تولید نفت ایران هم با ۶۲ هزار بشکه در روز کاهش، به سه میلیون و 241 هزار بشکه در روز رسید.
همچنین جدیدترین گزارش ماهانه اوپک نشان می‌دهد قیمت نفت سنگین ایران در ژوئن(خرداد- تیر)، پنج دلار و ۸۸ سنت نسبت به ماه پیش از آن افزایش یافته و به ۶۹ دلار و ۱۳ سنت در هر بشکه رسید.
تولید نفت هم پیمانان اوپک در گروه اوپک پلاس در ژوئن،
 به 14 میلیون و 323 هزار بشکه در روز رسید که بر مبنای ماهانه، ۱۲۹ هزار بشکه در روز افزایش داشت. مجموع تولید اوپک و متحدانش طی ماه میلادی گذشته، به 41 میلیون و 560 هزار بشکه در روز رسید که ۳۴۹ هزار بشکه در روز افزایش داشت.
گفتنی است به تازگی پایگاه خبری بلومبرگ هم بر‌اساس آمارهای ورتکسا خبر داد که واردات نفت خام چین از مبدا ایران، در ماه ژوئن (خرداد- تیر) با رسیدن به بیش از یک میلیون و هفتصد هزار بشکه در روز به بالاترین سطح خود از ماه مارس (اسفند- فروردین) رسید.
اسفندماه سال گذشته نیز آمارهای شرکت اطلاعاتی کپلر از رسیدن صادرات نفت ایران به چین به یک میلیون و 740 هزار بشکه در روز در ماه فوریه (بهمن‌ماه) حکایت داشت.
فرآیندهای تولید، ذخیره‌سازی، صادرات و حتی لجستیک نفت کشور، همگی با منسجم‌ترین برنامه‌های مدیریتی و فناورانه اداره شدند تا ایران بتواند نه فقط از پس بحران برآید، بلکه سهم خود در بازارهای حیاتی همچون چین را با جهشی چشمگیر ارتقا دهد.
آمارهای رسمی و تحلیلی مؤسسات بین‌المللی نشان می‌دهد که تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۵، تحت تأثیر توسعه میادین جدید، تعمیرات اساسی مخازن قدیمی و ورود تکنولوژی‌های بومی، از مرز سه و نیم میلیون بشکه در روز فراتر رفته است. 
کارشناسان با اشاره به افزایش چشمگیر «ضریب برداشت» از چاه‌های قدیمی، معتقدند که سیاست‌های وزارت نفت در مهار افت تولید و افزایش بهره‌وری، کشور را در جمع پویاترین صادرکنندگان جهان قرار داده است.
اخیراً سازمان کشورهای صادرکننده نفت نیز در گزارشی اعلام کرده بود که تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۴ در میان کشورهای عضو اوپک رکوردشکنی کرده است.
افزایش صادرات نفت و دستاوردهای مدیریتی در سال ۲۰۲۵ برای اقتصاد ایران نه‌تنها دستاورد مالی مستقیم رقم زده بلکه باور سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به دوام‌پذیری اقتصاد ملی را تقویت کرده است. 
تحلیلگران اعتقاد دارند اگر همین رویکردهای فناورانه، مدیریت ریسک، و دیپلماسی اقتصادی ادامه یابد، ایران بزودی می‌تواند جایگاه خود به عنوان یکی از سه صادرکننده بزرگ نفت به آسیا را تثبیت کند.