ایران ضرباتی به اسرائیل زد که تا کنون ندیده بود
یک تحلیلگر انگلیسی-آمریکایی ضربات ایران به رژیم صهیونیستی در جنگ 12روزه را بیسابقه خواند و گفت: اسرائیل در طول این جنگ خسارات بسیار سنگینی متحمل شده، خساراتی که تاکنون هرگز تجربه نکرده بود.
«هلنا کُبان»، نویسنده و تحلیلگر انگلیسی-آمریکایی در برنامه زنده «انتفاضه الکترونیک» در جمع تحلیلگران دیگر با اشاره به اینکه «اسرائیل در طول این جنگ خسارات بسیار سنگینی متحمل شده، خساراتی که تاکنون هرگز تجربه نکرده بود» اظهار داشت: رسانههای ایالات متحده هیچ اشارهای به این موضوع نکردهاند.
کوبان همچنین با اشاره به پیامدهای این جنگ برای فلسطین و جهان، افزود: این جنگ بر توازن قدرت منطقهای تأثیر گذاشته، از جمله توازن قدرت مرتبط با مسئله غزه و موضوع آتشبس در غزه.
کوبان همچنین تاکید کرد: رسانههای آمریکایی خسارات وارده از سوی ایران را کماهمیت جلوه میدهند، چرا که آنها نمیخواهند اسرائیل را بهعنوان رژیمی «بسیار شکننده، محافظتنشده و آسیبپذیر» به تصویر بکشند.
دادههای جدید ماهوارهای نشان میدهد که موشکهای ایرانی در طول جنگ تهاجمی که اسرائیل در ۱۳ ژوئن آغاز کرد، مستقیماً به پنج پایگاه نظامی اسرائیل اصابت کردهاند. با این حال، اطلاعات مربوط به این خسارات به دلیل سانسور شدید نظامی در اسرائیل پنهان مانده است.
ایران پالایشگاه بازان را ویران کرد
همچنین وبگاه «اسرائیل دیفنس» که اختصاصاً در زمینه گزارشهای نظامی و اطلاعاتی فعالیت میکند، اعلام کرد: پالایشگاه بازان در اراضی اشغالی فلسطین در نتیجه حمله موشکی ایران دچار آسیبهای جدی شده و کابینه اسرائیل برای بازسازی سریع این تأسیسات، بدون نیاز به دریافت مجوزهای ساختوساز، دستور اضطراری صادر کرده است. این اقدام در حالی صورت گرفته که نگرانیهایی درباره بروز بحران انرژی در سرزمینهای اشغالی وجود دارد.
بنا بر این گزارش، پالایشگاه حیفا که حدود دو سوم سوخت مصرفی رژیم اشغالگر را تأمین میکند، از جمله تأسیسات حیاتیای است که بهشدت آسیب دیده و این خسارات بهویژه در ایستگاه مرکزی تولید برق، خطوط انتقال و زیرساختهای عملیاتی مشاهده شده است.
همین امر باعث شد وزارت داخلی رژیم صهیونیستی پیشنویس یک دستور اضطراری را ارائه دهد؛ دستوری که با اعمال محدودیتهای شدید زیستمحیطی، اجازه بازسازی سریع را بدون نیاز به دریافت مجوزهای ساختوساز صادر میکند.
اسرائیل دیفنس در ادامه این گزارش نوشت: عملیات بازسازی شامل اقدامات گسترده زیستمحیطی در مناطق آلودهشده بر اثر حمله خواهد بود. همچنین تهیه گزارشهایی برای تضمین عدم وخامت شاخصهای زیستمحیطی مطابق با مفاد قانون برنامهریزی و ساختوساز اسرائیل در دستور کار قرار دارد.
گفتنی است، 27 خردادماه 1404 پالایشگاه بازان اسرائیل اعلام کرد که نیروگاهی که مسئول بخشی از تولید بخار و برق مورد استفاده تأسیسات این گروه بود؛ به طور قابل توجهی آسیب دیده و تمام تأسیسات پالایشگاه و شرکتهای تابعه تعطیل شده است.
فارن افرز: حملات اسرائیل، مردم ایران را متحدتر کرده است
نشریه آمریکایی «فارن افرز» نیز نوشت: اسرائیل با حملات خود به دنبال فروپاشی حکومت ایران بود، اما نهتنها در این زمینه موفق نشد، بلکه باعث شد تا پشتیبانی مردم ایران از نظام جمهوری اسلامی بیشتر شود.
این نشریه با اشاره به به ترور شماری از فرماندهان ارشد نظامی ایران تصریح کرد: ایران توانست بهسرعت این نیروها را جایگزین کند و انسجام بیشتری را نیز در بین مردم خود ایجاد کند.
همچنین کارشناسان «فارن افرز» اذعان کردهاند که با تشدید حملات اسرائیل، هدف گرفتن زیرساختها و کشته شدن شهروندان عادی، بسیاری از ایرانیان به این نتیجه رسیدند که این حملات صرفاً جنگی علیه حکومت حاکم بر ایران نیست، بلکه جنگی «علیه ملت ایران» است.
این در حالی است که پیش از این، مسئولان اسرائیلی دائماً در اظهاراتی - بعضاً به زبان فارسی- خود را دوست مردم ایران معرفی و تأکید میکردند که با مردم این کشور کاری ندارند؛ اما کشتار صدها غیرنظامی، از جمله تعداد زیادی زن و کودک، دروغین بودن این سخنان را به اثبات رساند.
این نشریه آمریکایی در ادامه اشاره کرد: حالا مسئولان ایرانی بیش از پیش نسبت به مذاکره و روند دیپلماسی «بیاعتماد» هستند و به احتمال زیاد همچنان به پیشبرد برنامه هستهای خود ادامه میدهند. اکثریت مردم ایران نیز با وجود عقاید مختلف سیاسی و فکری، «امنیت ملی» را بر هر چیز دیگری ارجح میدانند و آن را اولویت خود قرار دادهاند.
به گزارش این نشریه، تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران موجب شده تا این کشور به سمت «ابهام هستهای» حرکت کند و تصمیم بگیرد که اطلاعات برنامه هستهای خود را دیگر با آژانس بینالمللی انرژی اتمی مطرح نکند.
گفتنی است، مجلس شورای اسلامی پیش از این در پی کارشکنیهای مسئولان آژانس انرژی اتمی، همکاری ایران با این آژانس را به حالت تعلیق درآورد و پس از آن نیز بازرسان این سازمان از ایران خارج شدند.
رژیم صهیونیستی به اذعان مسئولان این رژیم، برای فروپاشی ساختار حکومتی ایران به خاک این کشور تجاوز کرد. در پی این حمله حدود ۱۰۰۰ نفر از جمله فرماندهان و دانشمندان ایرانی شهید شدند اما در مقابل با دفاع مقتدرانه ایران مواجه و پس از ۱۲ روز مجبور به آتشبس شدند.