افشاگری نیویورک تایمز از حماقت ترامپ که باعث مرگ 82 آمریکایی در سیل تگزاس شد
همزمان با افزایش شمار قربانیان سیل مرگبار تگزاس، «نیویورکتایمز» فاش کرد که حماقت دولت ترامپ در خالی گذاشتن پستهای کلیدی ایالت تگزاس، دلیل این فاجعه است.
سیل ویرانگر تگزاس این روزها در صدر خبرهای رسانههای آمریکا قرار دارد. و این بار نیز مثل فاجعه آتشسوزی چندی پیش در لسآنجلس، سوءمدیریت دولت ترامپ دهها تن را به کشتن داده است. باران و طوفان در روزهای پنجشنبه و جمعه به گفته مقامات محل باعث وقوع سیلابهای مرگباری شده و نیروهای امدادی را وادار کرده است تا برای نجات افراد گرفتار به قایق و بالگرد متوسل شوند. تا به این جای کار اظهارات مقامات ایالتی تگزارس نشان میدهد که شمار کل جانباختگان سیل در این ایالت از 82 تن فراتر رفته است. پیکر ۲۸ کودک در میان قربانیان است. و جستوجو برای یافتن دخترانی که در یک کمپ تابستانی مفقود شدهاند، همچنان ادامه دارد. دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در منطقه کر تگزاس وضعیت فوقالعاده اعلام کرد تا کمکهای فدرال برای مقابله با سیلاین سیل ویرانگر فراهم شود. در کانون سیل که شهر «کِر» در مرکز ایالت تگزاس است، بیش از ۴۰ نفر جان خود را از دست دادند اما جسد قربانیان دیگری از سایر شهرها مانند« تراویس»، «برنت»، «کندال»،« تامگرین» و «ویلیامسون» از آب گرفته شد. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سرهنگ «فریمن مارتین» از مسئولان امنیتی تگزاس ابراز اطمینان کرده است که با یافتن اجساد بیشتر، شمار قربانیان در چند روز آینده افزایش خواهد یافت. فرماندار تگزاس خبر داده است که دستکم ۴۱ تن هنوز ناپدید هستند.
بر اساس گزارشها بالگردها هنوز در جستوجوی ناپدیدشدگان بر فراز رودخانه پرواز میکنند و تجهیزات سنگین مکانیکی تنههای درختان را از آب بیرون میکشند. گفته میشود هنگام وقوع سیل ۷۰۰ دختربچه در کمپ تابستانی «میستیک» در ساحل رودخانه گوادولوپ بودند. خانوادههای نگران دختربچههای ناپدیدشده که در جستوجوها مشارکت دارند با پیام معاون فرماندار روبهرو شدند که از «اهمیت باور به معجزه» سخن گفته است. بر اساس گزارشها تپههای اطراف رودخانه گوادالوپ در مرکز ایالت تگزاس جایی است که از بیش از یک قرن پیش به طور معمول میزبان اردوگاههای تابستانی کودکان و نوجوانان از سراسر آمریکا بوده و در روز طغیان رودخانه شمار مهمانان آن به دلیل جشن سالروز استقلال آمریکا بیش از ایام عادی بود.
ترامپ مقصر اصلی
به دنبال وقوع این سیل مرگبار، ترامپ با اعلام تگزاس به عنوان منطقه فاجعهزده، تلاش دارد خود را به عنوان یک رئیسجمهور مسئولیتپذیر در این بحران نشان دهد او حتی «کریستی نوم»، وزیر امنیت داخلی را برای هماهنگی میان مقامات ایالتی با نهادهای فدرال راهی منطقه کرده و احتمال داد که خود او نیز جمعه به تگزاس برود. با این وجود روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی فاش کرده است که خود وی مقصر اصلی این فاجعه بوده است.
زمانی که ترامپ روی کار آمد، وزارت کارآمدی وی به ریاست ایلان ماسک به بهانه کاهش هزینههای غیرضروری، کوچکسازی دولت و افزایش صرفهجویی در بودجه فدرال، هزارن کارمند و کارشناس را اخراج یا بازخرید کرد و همین به نوشته نیویورکتایمز دلیل این فاجعه بوده است. بر اساس گزارش نیویورکتایمز هزاران تن از کارکنان «اداره ملی اقیانوسی و جوی» که سرویس ملی هواشناسی زیر نظر آن است، در ماههای اخیر اخراج شدهاند.
نیویورکتایمز مینویسد: نبود نیروهای متخصص در ادارههای هواشناسی منطقه از عوامل اصلی شکلگیری این بحران جدی بوده است. به طوری که در دفتر هواشناسی «سنآنجلو»، که مسئولیت پایش مناطق سیلزده را بر عهده دارد، پستهای حساسی همچون کارشناس ارشد آبشناسی، پیشبینیکننده هوا و مدیر هواشناسی خالی بوده است. وضعیت در دفتر «سنآنتونیو» نیز بحرانی گزارش شده؛ جایی که نبود کارشناس هماهنگی هشدار و مسئول فنی، ارتباط حیاتی با ستاد مدیریت بحران را مختل کرده است. به گفته سازمان کارکنان هواشناسی ملی، از ابتدای سال 2025 تعداد پستهای بلاتصدی در دفاتر آسیبدیده به دو برابر افزایش یافته است. این سازمان که پیشتر 4000 نیروی متخصص داشت، اکنون با کاهش 600 نفری کارکنان خود روبهرو است. بازنشستگیهای پیش از موعد، اخراج کارکنان و توقف استخدام در دوره ریاستجمهوری ترامپ از دلایل اصلی این کاهش نیرو عنوان شده است.
نیویورکتایمز میافزاید:چند پُست کلیدی نیز در دفاتر محلی سازمان ملی هواشناسی خالی مانده بودند، آن هم، زمانی که صبح جمعه بارندگی شدید بخشهایی از مرکز تگزاس را دربر گرفت. این موضوع باعث شد برخی کارشناسان این پرسش را مطرح کنند که آیا کمبود نیروی انسانی کار هماهنگی این سازمان با مدیران اضطراری محلی را، هنگامی که سیلابها بالا میآمدند، دشوارتر کرده است یا نه. بر اساس این گزارش مقامهای تگزاس ظاهراً سازمان هواشناسی را مقصر دانستند که چرا در روز چهارشنبه پیشبینیهایی منتشر کرده بود که میزان بارندگی را کمتر از واقعیت نشان میداد. اما مقامهای پیشین این سازمان گفتند با توجه به حجم بسیار زیاد بارندگی و شدت گرفتن غیرمنتظره طوفان، پیشبینیها تا حد ممکن دقیق بودهاند. این مقامهای پیشین افزودند که کمبود نیرو مشکل متفاوتی را نشان میدهد: از دست رفتن کارکنان باتجربهای که معمولاً در ساعتهای پس از صدور هشدارهای سیل ناگهانی، نقش مهمی در برقراری ارتباط با مقامهای محلی ایفا میکردند.
این گزارش میافزاید: این کمبود نیرو یکی از عواملی است که احتمالاً با افزایش شمار قربانیان سیلابها مورد بررسی دقیق قرار خواهد گرفت. در عین حال، پرسشهایی نیز درباره میزان آمادگی جوامع محلی مطرح شده است، از جمله اینکه چرا شهرستان کِر ظاهراً هیچ سامانه هشداردهنده سیلاب نداشته است. بیشتر تلفات نیز در همین شهرستان، واقع در حدود ۸۰ کیلومتری شمالغربی سنآنتونیو، رخ داده است. «راب کلی»، قاضی شهرستان کر و عالیترین مقام منتخب آن، در گفتوگویی اعلام کرده است که این شهرستان سامانه هشدار نداشته چون چنین سامانههایی پرهزینهاند و ساکنان محلی با هزینههای جدید مخالفت میکنند.کلی گفت: «مالیاتدهندهها هزینهاش را نمیپردازند.» وقتی از او پرسیده شد که آیا ممکن است مردم پس از این فاجعه نظرشان را عوض کنند، پاسخ داد: «نمیدانم.» خواکین کاسترو، عضو مجلس نمایندگان از ایالت تگزاس که دموکرات است هم به شبکه سیانان گفت: باید کارکنانی داشت که بتوانند بهترین تحلیلها و پیشبینیها را ارائه کنند وگرنه فاجعه به بار میآید. روز یکشنبه نیز از ترامپ پرسیده شد که نظر به بحران تگزاس آیا هنوز قصد ادامه انحلال تدریجی آژانس مدیریت بحران فدرال را دارد؟ او در پاسخ گفت فعلاً مشغول تلاش برای رفع این بحران هستیم.