کد خبر: ۳۱۳۷۸۸
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۵

اتباع دستفروش از مترو طرد می‌شوند

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران از ساماندهی دستفروشان پایتخت با اولویت متروی تهران خبر داد و اعلام کرد: اتباع دستفروش از مترو و سطح شهر طرد می‌شوند.
مجتبی اقوامی‌پناه با اشاره به طرح ساماندهی دستفروشان در تهران، به خبرگزاری تسنیم گفت: طبق نامه‌ای که به مدیرعامل شرکت متروی تهران زدیم، مقرر شد دستفروشان اتباع خارجی که حدود 300 تا 400 نفر از مجموع حدود سه هزار دستفروش مترو را شامل می‌شوند، اجازه فعالیت نداشته باشند.
اقوامی‌پناه با بیان اینکه تفاوتی ندارد که این افراد، اتباع مجاز هستند یا غیرمجاز، ادامه داد: تحقق این امر با کنترل ورود آن‌ها از گیت‌های مترو امکان‌پذیر است و در حال حاضر نیز تغییرات محسوسی در همین راستا ایجاد شده است.
وی افزود: در گام دوم برنامه ساماندهی، مقرر شده است سایر دستفروشان مترو که پیش‌تر شناسایی شده‌اند، در قالب گروه‌های 500 نفره، در جلسات آموزشی شرکت کنند. این آموزش‌ها با همکاری آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای برگزار خواهد شد. در کنار آن، تفاهم‌نامه‌ای نیز با «صندوق کارآفرینی امید» به امضا رسیده که براساس آن، تسهیلاتی به این افراد تعلق خواهد گرفت. هدف این است که دستفروشان با یادگیری مهارت و دریافت تسهیلات، از رسته‌ی دستفروشی خارج‌شده و صاحب کسب‌وکار شوند.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران اظهار داشت: برای افرادی هم که تمایل دارند همچنان در زمینه فروش فعالیت کنند، بازارهای فاخری تدارک دیده شده تا فعالیت‌شان را از مترو و سطح شهر به این بازارها منتقل کنند. با این حال، اولویت اصلی ما ساماندهی دستفروشان مترو است.
اقوامی‌پناه درباره اینکه برنامه طراحی‌شده تا چه حد قابلیت اجرا دارد و چقدر واقع‌بینانه است، گفت: در تمام دنیا دستفروشی وجود دارد؛ ما نیز با دیدگاه ایده‌آل‌گرایانه یا رویکرد «سنگ بزرگ علامت نزدن است» وارد عمل نشده‌ایم. هدف ما ورود به این مسئله است تا بتوانیم در گام اول اتباع خارجی از عرصه دستفروشی مترو که حدود 10 درصد از مجموع دستفروشان مترو را شامل می‌شوند، حذف کنیم.
وی افزود: در مرحله بعد، تلاش داریم حدود 30 درصد دیگر از افراد غیراتباع را چه از طریق مهارت‌آموزی، چه با هدایت به بازارهای فاخر ساماندهی کرده و از فضای مترو خارج کنیم اما در این مسیر، رویکرد ما سلبی نیست.
اقوامی‌پناه تصریح کرد: نظر شهردار تهران این است که با استفاده از اقدامات ایجابی، برای این افراد دوره‌های آموزشی برگزار کنیم و کارهای فرهنگی مستمر به ‌صورت دوره‌ای (مثلاً هر شش‌ماه) انجام دهیم تا بتوانیم آن‌ها را متقاعد کنیم به سمت حرفه‌های مهارتی حرکت کنند.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران تصریح کرد: با وجود اولویت‌دادن به رویکردهای فرهنگی و حمایتی، در برخی موارد ناچار به برخورد سلبی هستیم مانند برخورد با اتباع که مجبور به طرد آنها هستیم و در این برخورد مصمم و جدی هستیم، علاوه‌بر این با مافیا هم برخورد می‌کنیم که آنها را شناسایی کرده‌ایم و طی هماهنگی با برخی ارگان‌ها مانند نیروی انتظامی با آنها برخورد می‌کنیم