نقش آدمهای خودفروخته در تحریک اسرائیل و آمریکا به حمله (خبر ویژه)
آمریکا و اسرائیل در حمله به ایران دچار یک خطای محاسباتی شدند؛ یک سری آدمهای خودفروخته، اطلاعات غلط به آنها میدهند.
این تحلیل را علی حکمت، سردبیر روزنامه توقیف شده خرداد عنوان کرده است. وی به «جماران» گفت: در رابطه با ایران، آنچه که خیلی باید مورد توجه قرار بگیرد این است که هم آمریکاییها و هم اسرائیلیها دچار یک خطای محاسباتی شدند. آنها فکر میکردند که با یک یورش غافلگیرانه به ایران، میتوانند در داخل کشور ما ایجاد بحران کنند. مشکل اصلی آمریکا و دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی غربی و به خصوص اسرائیل این است که یک سری آدمهای خودفروخته اطلاعات غلط به آنها میدهند؛ و این اطلاعات غلط مبنایی میشود برای تصمیمگیریهایی که به هر حال غلط از آب در میآید. آنها تصور نمیکردند که ایران بتواند با یک مقاومت دلیرانه در مقابل تجاوز اسرائیل و آمریکا ایستادگی کند.
وی افزود: آنچه در مجموع اتفاق افتاد این بود که در طول این 12 روز ما حدود چهار هزار نفر شهید و مجروح داشتیم؛ اما وحدت ملی که بین مردم ایران به وجود آمد، ستایش برانگیز بود. خلاف چیزی که آنها تصور میکردند، مردم به یک همبستگی ملی، همیاری و همدلی رسیدند که پایههای استقلال و مقاومت ایرانیها را زیادتر کرد. ثمره این آسیبها این بود که ملت ما را یکپارچه و متحد کرد؛ و مهمتر از هر چیزی، دست یک سری عناصر خودفروخته را رو کرد. یکی از خوبیهای جنگ در طول تاریخ همین بوده که جبههها را مشخص میکند. معلوم میشود چه کسانی سر در آخور دشمن این کشور و ملت دارند و چه کسانی دلسوز این آب و خاک هستند.
حکمت گفت: ملتهای عرب در سراسر کشورهای عربی، لحظه به لحظه از طریق رسانههای عرب زبان، وقایع و اتفاقات ایران را رصد میکردند و با وجد و شعف فوقالعادهای از مردم، رهبری، ارتش و سپاه ایران راضی و خوشحال بودند و برای اینها دعا میکردند. الآن هم تصورم این است، چیزی که اتفاق افتاده، باعث واکنشی شده که در کشورهای مختلف برای ایران جشن گرفتند. یعنی فهم، درک و تلقی آنها از کل ماجرا این است که ایران پیروز شده و پیروزی ایران را جشن گرفتند. در افکار عمومی دنیای عرب، ایران با سرافرازی و سربلندی از این مخمصه بیرون آمد. اگر رسانهها را ببینید یا فضای مجازی کشورهای عربی و مردم عرب را رصد کنید، میبینید که سرشار از تحسین و آفرین گفتن به ایران و ملت ایران است. آنچه که اتفاق افتاده دقیقاً همین است؛ یعنی برای اولین بار طی این 80 سال یک کسی آمده و دارد اسرائیل را سر جایش مینشاند و میگوید اگر هواپیمای شما ما را بزند، موشک ما هم آنجا را میزند و مقابله به مثل میکند. تا به حال در هیچ مقطعی از مقاطع تاریخی این 80 ساله اسرائیل به این صورت وجود نداشته است.
یادآور میشود علی حکمت، دو سال قبل، با اشاره به تحرکات برخی عناصر رادیکال در نشریات مدعی اصلاحطلبی، به روزنامه شرق گفته بود: «همیشه به بچههای تحریریه میگفتم که حرف تند بزنید، ولی تند حرف نزنید. من با تیترهای تند مخالف بودم و چند تا تیتر تندی هم که در روزنامه خرداد هست، زمانی که من نبودم و دوستان دیگری بودند و در فضای خاصی اتفاق افتاده بود. ما باید میتوانستیم حرفهای اساسی و تند بزنیم، اما روزنامهنگار نباید انگشت در چشم مخاطب و جامعهاش کند. ما سه جور روزنامهنگار داریم؛ یکسری چریک هستند. قلم در دست گرفتهاند، ولی همان کارکرد ژ-3 و کلاشنیکف را از آن میخواهند... متأسفانه ما دوستان این شکلی هم داشتیم و لطمه هم خوردیم و به نظر من مطبوعات دوم خرداد از همین گروه لطمه خورد. من بهعنوان سردبیر خرداد نمیخواهم بگویم بیگناه هستم. خیلی راحت به شما میگویم؛ من دربهدر دنبال فضائی نسبتا آرام و منطقی هستم که همه ما، کسانی که دستاندرکار مطبوعات دوم خرداد یا به قول آقای شریعتمداری مطبوعات زنجیرهای بودند، بنشینیم و خودمان را نقد کنیم؛ از سلام گرفته تا روزنامه خرداد و روزنامههای دیگر. معتقدم ما اشتباهات زیادی
داشتیم».