اسکان 139 خانواده آسیبدیده از حملات رژیم صهیونیستی در تهران
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: تا امروز ۴۰۷ نفر در قالب ۱۳۹ خانوار در مکانهای مشخص شده ساکن شدهاند.
به گزارش پایگاه خبری شهر، علی نصیری در نشست خبری «قرارگاه ایران» با بیان اینکه پایگاههای مدیریت بحران به عنوان یک بخش خدماترسان به شهروندان فعالیت میکنند، اظهار داشت: این پایگاهها هرگز کارکرد اسکان اضطراری نداشته و ندارند. در ابتدای دوره ۴۶ پایگاه به ما تحویل داده شده بود و تعدادی از پایگاهها در اختیار سایر مجموعهها بود. امروز ۱۰۹ پایگاه در سطح شهر داریم که اکثریت آن تحویل داده شده و یک یا دو مورد دیگر داریم که به ما تحویل داده خواهد شد.
45 نقطه مورد اصابت در ۱۲ منطقه تهران اماکن مردمی است
نصیری با تأکید بر اینکه ۴۵ نقطه مورد اصابت در ۱۲ منطقه، اماکن مردمی است، یادآور شد: در ۸۵ پایگاه نیروهای اورژانس مستقر بودند. سازمان انتقال خون نیز از ما درخواست پایگاه داشت که در یک پایگاه مستقر شدند. وی با بیان اینکه صحنه حوادث پیچیدگیهای زیادی داشت، ادامه داد: از نیروهای آتشنشانی و نیروهای امدادی تقدیر میکنیم؛ چراکه زیر بمباران و موشکباران در حال امدادرسانی بودند. تا زمانی که یک انسان زنده و یا شهید زیر آوار باشد، وظیفه آواربرداری برعهده سازمان آتشنشانی است که انجام شده است. آواربرداری سنگین نیز برعهده وزارت راه و شهرسازی است. رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران با بیان اینکه در مواردی تعمیرات جزئی وجود دارد که شهرداری به هیچ عنوان وظیفه قانونی در آن ندارد، افزود: شهردار تهران مناطق را موظف کرد که شیشههای ساختمانهایی که شیشه آنها شکسته بود، جایگزین کنند که حجم بالایی نیز داشت.
شهرداری تهران
هیچ مسئولیتی در مورد اسکان اضطراری نداشت
نصیری با تأکید بر اینکه سازمان مدیریت بحران و شهرداری تهران هیچ مسئولیتی در مورد اسکان اضطراری نداشتند، افزود: چهار هتل خارج از شهرداری از جمله هتل شهر و شیان در اختیار شهروندانی قرار گرفت که منزل آنها آسیب دیده بود. افراد به مسجد و مدرسه نمیروند و به هتلها میروند. شهرداری به جز هتلهای خود، از هتلهای مناسبی استفاده کرده است. فرض ما بر این است که حداقل دسترسی به غذا و استراحت برای این شهروندان فراهم شود.
وی بیان داشت: تا امروز ۴۰۷ نفر در قالب ۱۳۹ خانوار در این مکانهای مشخص شده ساکن شدهاند. هرچند برخی از خانوادهها بعد از معرفی به هتلها، از اسکان در آن خودداری کردند.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: اگر کسی در رابطه با اسکان و یا آسیب جزئی به ساختمان و ارزیابی خسارت و ایمنی در زمان جنگ مشکل و خواستهای داشت میتواند با شماره ثابت ۰۲۱۹۶۰۲۴۲۲۹ و تلفن همراه ۰۹۹۲۱۶۰۸۷۳۹ در معاونت عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تماس بگیرد تا مشکلاتاش پیگیری شود.
نصیری افزود: از این ۴۵ صحنه حادثه مردمی که در ۱۲ منطقه شهرداری اتفاق افتاد، ۱۹ صحنه هنوز نسبتاً به شرایط مناسب نرسیده است که در آنجا چادر سازمان بحران نصب شده و ما در آنجا میز خدمت داریم و پاسخگوی شهروندان هستیم. در ۸ نقطه نیز چادرهای بزرگ ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی نیز خواهیم داشت.
جمعبندی خسارات زمانبر است
سخنگوی شهرداری تهران نیز در این نشست با بیان اینکه شهرداری تهران با هدایت شهردار و با همراهی اعضای شورای شهر و بهویژه رئیس شورا در دوره ۱۲ روزه، کارنامه مثبتی داشت، اظهار داشت: در حوزه نگهداشت، خدمات شهری، مدیریت بحران، آتشنشانی و خدماترسانی به آسیبدیدگان و همچنین در مناطق اقدامات خوب و ارزندهای صورت گرفت.
عبدالمطهر محمدخانی در پاسخ به پرسشی در مورد زیرساختهای شهر در این دوران یادآور شد: به دلیل تنوع در نهادهایی که آسیب دیدند، جمعبندی خسارات زمانبر خواهد بود.