حامیان FATF از تجربه آژانس انرژی اتمی هم درس نگرفتند
با وجود اینکه تجربه آژانس بینالمللی انرژی اتمی نشان میدهد نهادهای بینالمللی تحت تسلط آمریکا قرار دارند و FATF هم با وجود تصویب پالرمو، تغییری در وضعیت پرونده ایران ایجاد نکرده است، رئیس مرکز اطلاعات مالی میگوید مجمع باید سریعتر CFT را هم تصویب کند.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ گروه ویژه اقدام مالی (FATF) بعد از نشست اخیر در ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد) بار دیگر ایران را در لیست سیاه نگه داشت و در بیانیه پایانی خود اعلام کرد با توجه به اینکه ایران کنوانسیونهای پالرمو و CFT را مطابق با استانداردهای FATF تصویب نکرده است، کشورها باید اقدامات متقابل مؤثر را طبق توصیه شماره ۱۹ این نهاد برای ایران اعمال کنند.
در این بیانیه همچنین گفته شده تا زمانی که ایران برنامه اقدام را به طور کامل اجرا نکرده است در لیست کشورهای با ریسک بالا باقی خواهد ماند و در صورتی که کنوانسیونهای پالرمو و CFT را مطابق با استانداردهای FATF تصویب کند، این گروه درباره گامهای بعدی از جمله امکان تعلیق اقدامات تقابلی تصمیمگیری خواهد کرد.
همین موضوع نیز باعث انتقاداتی به دولت و مجمع تشخیص شد که با وجود اصرار بر تصویب پالرمو و CFT و اجرای برنامه FATF این نهاد هیچ اشارهای به تلاشها نکرده و تغییری نیز در وضعیت ایران ایجاد نکرده است.
به دنبال این قضیه، دیروز «هادی خانی»، رئیس مرکز اطلاعات مالی، در توجیه بیتوجهی FATF به تصویب کنوانسیون پالرمو در ایران عنوان کرد که تصویب این کنوانسیون هنوز در قالب گزارش پیشرفت برنامه اقدام به دبیرخانه FATF اعلام نشده است. علاوهبر این برای تعلیق اقدامات تقابلی FATF علیه ایران هر دو کنوانسیون پالرمو و CFT باید تصویب شوند.
رئیس مرکز اطلاعات مالی نسبت به کسانی که این موضوع را مطرح کردهاند هم انتقاد کرده و آن را ناهماهنگ با فضای همدلی فعلی دانسته است.
هرچند در بیانیه FATF صراحتا گفته شده که بعد از تصویب پالرمو و CFT این نهاد درباره گامهای بعدی تصمیمگیری میکند و ممکن است اقدامات تقابلی تنها تعلیق شوند، با این حال رئیس مرکز اطلاعات مالی همچنان اصرار دارد مجمع تشخیص باید سریعتر CFT را نیز تصویب کند تا پرونده ایران در FATF عادی شود.
این موضوع نشان میدهد برخی در داخل ایران تمایلی به درک ذات نهادهای بینالمللی ندارند چراکه این نهادها علاوهبر اینکه پیش از این نشان دادهاند تنها به نفع چند کشور خاص عمل میکنند.
با جنگ ایران و رژیم صهیونیستی و تجربه عملکرد آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز کاملا مشخص شد که هرچقدر هم ایران تلاش کند این نهادها را راضی نگه دارد باز هم تاثیری در وضعیت آن ندارد.