کد خبر: ۳۱۳۶۱۹
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۹
بر اساس اعلام شرکت بهره‌بردار

پالایشگاه حیفا تا ۳ ماه دیگر خاموش است

بر اساس اعلام مالک و بهره‌بردار پالایشگاه نفت حیفا، بازگشت کامل این پالایشگاه به فعالیت عادی تا پیش از ماه اکتبر (مهرماه) ممکن نخواهد بود.
در پی عملیات موشکی مستقیم نیروهای مسلح ایران به تاسیسات انرژی رژیم صهیونیستی، شرکت بازان (مالک و بهره‌بردار پالایشگاه نفت حیفا) اعلام کرده که بازگشت کامل این پالایشگاه به فعالیت عادی تا پیش از ماه اکتبر (مهرماه) ممکن نخواهد بود.
بر اساس بیانیه رسمی این شرکت که روز یکشنبه در بورس تل‌آویو افشا شده، فعالیت‌ها به صورت تدریجی و محدود از سر گرفته شده‌اند، اما آسیب‌های وارده به تاسیسات حیاتی همچون خطوط لوله و زیرساخت‌های برق‌رسانی، مانع از بازگشت کامل به تولید پیشین در آینده نزدیک خواهد بود.
به گفته رسانه‌های اسرائیلی، یکی از موشک‌های ایرانی مستقیماً به ایستگاه برق داخلی پالایشگاه اصابت کرده و موجب توقف کامل فعالیت آن شد. گروه بازان در همان تاریخ اعلام کرد که برخی واحدهای تکرار به طور محدود فعال مانده‌اند، اما بیشتر بخش‌های پشتیبانی و تولیدات جانبی به صورت پیشگیرانه تعطیل شده‌اند.
منابع رسمی اسرائیل از جمله وزیر انرژی این رژیم، سعی در کوچک‌نمایی ابعاد فاجعه داشته و مدعی شده‌اند که «نظام انرژی اسرائیل در طول جنگ با کارایی بالا عمل کرده»، اما آمار و اطلاعات موجود خلاف این ادعا را نشان می‌دهد. 
پالایشگاه حیفا که بزرگ‌ترین مرکز پالایش نفت اسرائیل محسوب می‌شود، ظرفیت پردازش روزانه حدود ۱۹۷ هزار بشکه نفت را دارد و سهم عمده‌ای از بنزین و گازوئیل مصرفی سرزمین‌های اشغالی را تأمین می‌کند. توقف چند هفته‌ای این پالایشگاه، آن هم در شرایطی که پالایشگاه اشدود نیز همزمان به دلیل تعمیرات از مدار خارج شده، رژیم را با بحران واقعی در تأمین سوخت داخلی مواجه کرده است.
گفتنی است به اعتقاد کارشناسان، مهم‌تر از خود پالایشگاه حیفا، بر باد رفتن آرزوهای کریدوری نتانیاهو است. در پی حمله موشکی ایران به این بندر راهبردی در سرزمین‌های اشغالی، مهم‌ترین مرکز راهبردی کریدور آیمک که قرار بود هند را از طریق کشورهای جنوب خلیج‌فارس به سرزمین‌های اشغالی متصل کند آسیب دید و حالا آینده این طرح تجاری با ابهام و خطر رکود استراتژیک مواجه شده است.
 رکورد ۱۴ ساله بدهی دولت رژیم‌ صهیونیستی شکست
داده‌های بانک مرکزی اسرائیل هم نشان می‌دهد نسبت بدهی عمومی دولت صهیونیستی به تولید ناخالص داخلی (GDP) این رژیم تا انتهای سال ۲۰۲۴ به ۶۹ درصد رسیده و پس از سال ۲۰۲۰ (دوره کرونا)، رکورددار ۱۴ سال اخیر بوده است. همچنین براساس برآوردهای مؤسسه بین‌المللی اس‌اند‌پی گلوبال، با پاسخ موشکی ایران به حملات اسرائیل، زیرساخت‌های حیاتی صهیونیست‌ها آسیب چشمگیری دیده که این موضوع سبب شده هزینه‌های دولت اسرائیل افزایش یابد.