جنایت تا روی تخت بیمارستان اسرائیل فقط زن و کودک نمیکشد!
در حملات ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی به خاک ایران، آشکارا مردم هدف قرار گرفتند؛ حملاتی که به شهادت بیش از ۶۲۷ ایرانی بیگناه و از بین رفتن برخی زیرساختهای بیمارستانی و لجستیکی در نظام سلامت منجر شد.
جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ۲۳ خرداد با تهاجم نیروهای این رژیم به تأسیسات و مراکز نظامی و هستهای آغاز شد و در همان لحظات اول به ترور و شهادت تعدادی از فرماندهان ارشد نظامی، نخبگان علمی و مردم عادی منجر شد.
به گزارش ایرنا، جنگ ۱۲روزه رژیم صهیونیستی صحنههای مختلفی از نقض قوانین بینالمللی و حقوق بشر داشت اما یکی از مهمترین موارد آن، حمله به مراکز درمانی و غیرنظامیان بود که نقض آشکار ماده ۱۸ و ۱۹ کنوانسیون چهارم ژنو و ماده ۵۲ پروتکل الحاقی اول آن است؛ قوانینی که مطابق آن حمله به مراکز درمانی و رسانهای در جنگها منع شده است.
براساس اعلام وزارت بهداشت، حمله رژیم صهیونیستی به ایران، زیرساختهای هفت بیمارستان، چهار واحد بهداشتی- درمانی و ۱۱ دستگاه آمبولانس را هدف گرفت. این حملات به شهادت ۶ پزشک و کادر سلامت و مصدوم شدن ۲۰ نفر دیگر از کادر درمان در ایران منجر شد که نقض آشکار حقوق بینالملل است.
این اقدام رژیم صهیونیستی بیسابقه نیست و در جنگ علیه مردم بیدفاع غزه نیز اسرائیل نشان داد که به هیچ یک از معاهدهها و قوانین بینالمللی پایبند نیست. گزارش کمیته بینالمللی صلیبسرخ نشان میدهد، رژیم اسرائیل در طول جنگ و حمله به غزه از سال ۲۰۲۳ به بیش از ۲۴ بیمارستان و مرکز بهداشتی غزه مستقیماً حمله کرد.
بمباران و تخریب بیمارستان غزه، بیمارستان کمال عدوان، بیمارستان المعدانی شفا، ناصر، الاندونسی، الاکسا و القدس فقط بخشی از یورش به زیرساختهای بهداشتی و درمانی غزه بود. حملات مکرر به این مراکز نشان میدهد که هدفگیری این زیرساختهای حیاتی بخشی از سیاست رژیم صهیونیستی بوده است؛ حملاتی که مردم را از دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی در شرایط جنگی محروم میکند و به نابودی آخرین پناه مردم منجر میشود. وقایع جنگ ۱۲روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران نیز نشان داد این سیاست در ایران نیز تکرار شده است؛ حملاتی که آسیب به بیمارستانهای فارابی کرمانشاه، بیمارستان مصطفی خمینی و بیمارستان حضرت فاطمه یوسفآباد تهران بخشی از نمونههای آن بود.
یورش به جان ۶۲۷ ایرانی
آمارهای رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان میدهد در یورش غیرقانونی رژیم صهیونیستی به ایران در ۲۳ خرداد تا پنجم تیر، ۶۲۷ نفر شهید و چهار هزار و ۹۳۵ نفر مصدوم شدهاند. از بین مجروحان نیز ۲۵۵ نفر در محل درمان شدند. چهار هزار و ۱۹۶ نفر به بیمارستان اعزام شدند و پس از دریافت خدمات درمانی مرخص شدند. ۳۹۷ مصدوم حوادث جنگ نیز هنوز بستری هستند که براساس گزارش وزارت بهداشت تاکنون ۹۶۶ عمل جراحی برای نجات آنها انجام شده است.
حملات رژیم صهیونیستی نهتنها برخلاف کنوانسیونهای بینالمللی برخی زیرساختهای درمانی ایران را از بین برد بلکه براساس آمار رسمی وزارت بهداشت حملات به شهادت دستکم ۶ پزشک و کادر سلامت و مصدوم شدن ۲۰ نفر دیگر از کادر درمان منجر شد که نقض آشکار قوانین بینالمللی است.
وزارت بهداشت و دیگر سازمانهای مرتبط با نظام سلامت ایران از همان ساعات اولیه شروع جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران، با تشکل ستاد بحران اقدامات لازم را برای خدماترسانی به مردم انجام دادند، نیروهای بیمارستانی اعم از پزشک وپرستار و سایر ردهها به حالت آمادهباش درآمدند، بیماران عادی و غیراورژانسی در بسیاری از مرکز ترخیص شدند تا امکان خدمات رسانی به مجروحان جنگ فراهم شود و خدمات درمانی به این مجروحان اعم از اورژانس، بستری و جراحی کاملاً رایگان شد.
سکوت برابرِ رژیمی که بیمحابا بیماران، زنان
و کودکان را بمباران میکند
در این جنگ علاوه بر نیروهای نظامی، مردم عادی و غیرنظامی بارها مورد حمله قرار گرفتند به طوری که بخش عمده شهدای این جنگ از جمله ۴۹ زن و ۱۳ کودک، غیرنظامی هستند؛ افرادی که هیچ نقشی در جنگی نداشته و بیپناه و مظلومانه بر اثر شلیک بمب و حملات پهپادی رژیم صهیونیستی جان خود را از دست دادند.
دکتر «محمدرضا ظفرقندی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده از میان ۶۲۷ شهید حملات اخیر، ۹۵ درصد شهدا در همان لحظات حمله و در زیر آوار جان باختند و بقیه پس از انتقال به بیمارستان به دلیل شدت جراحات وارده، شهید شدند.
جنگ هم قوانین خود را دارد. اصول و قوانین بینالمللی برای این وضع شده است که در درگیریهای نظامی و جنگها مردم عادی آسیب نبینند و مراکز درمانی پزشکان، پرستاران و کادر درمان به عنوان آخرین پناه مردم و مجروحان محافظت شوند. وزارت بهداشت اعلام کرد که از فرصت آتشبس برای بازسازی و تجهیز مراکز درمانی استفاده میکند تا خدماترسانی به مردم دچار اختلال نشود. همزمان خدمات مشاوره روانی رایگان را از طریق سامانه ۴۰۳۰ برقرار کرده است زیرا بخش مهمی از آسیبهای جنگ ترس و اضطراب و آسیبهای ناپیدای روانی است که با عنوان اختلال روانی پس از سانحه یا PTSD میتواند تا مدتها پس از جنگ ادامه پیدا کند و زندگی هزاران و بلکه میلیونها نفر را تحت تأثیر قرار دهد.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده در مناطق دچار جنگ و بحران، از هر پنج نفر یک نفر دچار اختلال روانی پس از سانحه میشود و این جدا از آمار، حدود ۲۰ تا ۲۵ درصدی شیوع بیماریهای روانی است که در اغلب جوامع وجود دارد.
وزارت بهداشت، کارشناسان بهداشتی، پزشکان، پرستاران، روانشناسان و رسانهها از همان روزهای اول جنگ برای کاهش آسیبهای روانی جنگ، اطلاعرسانی گستردهای را آغاز کردند و هشدار دادند که شهروندان برای کاهش این آسیبها چند اصل مهم را رعایت کنند از جمله اینکه کودکان را در معرض بیش از حد اخبار جنگ قرار ندهند و خودشان نیز اخبار جنگ را در موارد معدودتر و از منابع موثق کسب کنند.
با وجود همه این مشکلات و آسیبها و نقض آشکار قوانین بینالمللی از سوی رژیم صهیونیستی پزشکان، پرستاران و کادر درمان کشورمان در بدترین شرایط جنگی اینبار هم مثل دوران جنگ تحمیلی و کرونا از خدمات دلسوزانه خود برای درمان و مراقبت از مردم دریغ نکردند و آسیب به بیمارستانهای و شهادت کادر درمان نیز خللی در خدماترسانی درمانی به مردم ایجاد نکرد.
در همین حال، سکوت نهادهای بینالمللی سلامت از جمله سازمان بهداشت جهانی، کمیته بینالمللی صلیبسرخ در این حملات و آسیبهای ضدحقوقبشری نیز بخشی از واقعیتهای تلخ این روزهای جهان امروز است.