نخستین دستگاه سونوگرافی «های-اند» ایرانی با هوش مصنوعی ساخته شد
برای نخستینبار در کشور، دستگاه سونوگرافی (High-end) کاملاً بومی با بهرهگیری از فناوری هوش مصنوعی طراحی و ساخته شد.
علی زمانی؛ دکترای مهندسی برق و استاد دانشگاه علومپزشکی شیراز در حوزه مهندسی پزشکی و مدیر فنی پروژه ساخت دستگاه سونوگرافی پیشرفته در یک شرکت دانش بنیان، به خبرگزاری تسنیم گفت: دستگاه سونوگرافی که توسط تیم ما طراحی و ساخته شده است از نوع دستگاه سونوگرافی هایاند (High-end) است که برای اولینبار در کشور به طور کامل داخلی شده و در سطح دستگاههای روز دنیا مانند فیلیپس و زیمنس قرار میگیرد.
وی افزود: این دستگاه از فناوری پردازش سیگنال پیشرفته و هوش مصنوعی بهره میبرد تا نویز تصاویر حذف و کیفیت آنها به شکل قابلتوجهی بهبود یابد.
زمانی با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی در این پروژه گفت: هوش مصنوعی ابزاری است که به ما کمک میکند تا پیچیدگیهای تصویربرداری را پشتسر گذاشته و قابلیتهایی را فراهم کنیم که با روشهای روتین قابل دسترسی نیست.
وی ادامه داد: دستگاه ما دقت و سرعت بالاتری در تصویربرداری دارد و در حال حاضر، پس از آزمایشهای داوطلبانه روی حدود 60 بیمار در چند درمانگاه، نتایج اولیه بسیار امیدوارکننده است.
مدیر فنی پروژه با اشاره به چالشهای مسیر تجاریسازی اظهار داشت: بروکراسی اداری در اخذ مجوزها بسیار کُند است و ما تاکنون حدود پنج ماه منتظر آغاز کارآزمایی بالینی هستیم. این فرآیند طولانی، مشکلاتی ایجاد کرده که امیدواریم با همکاری مسئولین رفع شود.