کد خبر: ۳۱۱۴۷۹
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۶
با حضور رئیس‌جمهور در سالروز آزادسازی خرمشهر صورت گرفت

افتتاح همزمان 59 هزار و 264 پروژه وزارت راه و شهرسازی

 
 
 
همزمان با سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر، 59 هزار و 264 پروژه بخش‌های راه،‌ شهرسازی، حمل‌ونقل، هواشناسی و مسکن به ارزش بیش از 94 همت سرمایه‌گذاری داخلی و 119 میلیون دلار به اضافه 39 میلیون یورو سرمایه‌گذاری خارجی، با حضور رئیس‌جمهور افتتاح شد.
همزمان با 3 خرداد، سالروز آزادی خرمشهر و با حضور مسعود پزشکیان،‌ رئیس‌جمهور پروژه‌های حوزه مسکن، راه و شهرسازی به ارزش بیش از 94 همت سرمایه‌گذاری داخلی و 119 میلیون دلار و 39 میلیون یورو سرمایه‌گذاری خارجی، در بخش‌های مسکن، حمل‌ونقل و هواشناسی به بهره‌برداری رسید.
این پروژه‌ها شامل 43 هزار و 521 واحد مسکن، اعم از 14 هزار و 521 واحد مسکن شهری و 29 هزار واحد مسکن روستایی، واگذاری 11 هزار و 500 قطعه زمین طرح جوانی جمعیت و 4 پروژه بازآفرینی شهری است. ارزش این پروژه‌ها در بخش مسکن شهری و روستایی، واگذاری زمین طرح جوانی جمعیت و پروژه‌های بازآفرینی شهری بالغ بر 37 همت است.
همچنین 4 هزار و 219 پروژه حمل‌ونقل به ارزش 58 همت با سرمایه‌گذاری داخلی و 119 میلیون دلار و 39 میلیون یورو در بخش سرمایه‌گذاری خارجی به بهره‌برداری می‌رسد.
از دیگر پروژه‌های افتتاح شده در این مراسم می‌توان به 20 پروژه هواشناسی به ارزش بالغ بر 85.5 میلیارد تومان و تامین 16.2 هزار هکتار زمین مورد نیاز بخش مسکن شهری اشاره کرد.
الحاق 2 فروند شناور جست‌وجو و نجات در خرمشهر و آبادان، افتتاح 29 کیلومتر خط‌آهن در کاشمر، بهره‌برداری از تاکسی هوائی کرج- قزوین با سه فروند پرنده MSSR، افتتاح 
6 ایستگاه هواشناسی، 2 ایستگاه اقلیم‌شناسی و 
4 ایستگاه باران‌سنجی، الحاق 2 فروند هواپیما 
200- 330A  به ظرفیت 528 صندلی به ناوگان هوایی، افتتاح 50 کیلومتر راه روستایی، افتتاح اولین رادار 
S MODE – MSSR  ساخت ایران، قطعه اول آزادراه کنارگذر شمالی اراک و افتتاح سامانه یکپارچه طرح‌های توسعه شهری و منطقه‌ای کشور و داشبورد مدیریتی آن برخی دیگر از پروژه‌هایی بودند که در این مراسم به دستور رئیس‌جمهور افتتاح و بهره‌برداری رسمی از آنها آغاز شد.
پزشکیان در این مراسم ضمن قدردانی از تلاش‌ها و زحمات وزیر و همه مسئولان و کارکنان وزارت راه و شهرسازی، برای رساندن این پروژه‌ها به مرحله بهره‌برداری، از رئیس و مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز که در مراسم دیروز 288 واحد مسکونی احداث شده برای خانواده‌های ایثارگران را تقدیم آنها کردند، قدردانی کرد و گفت: جا دارد در مراسمی که همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر برگزار شده، از همه ایثارگری‌ها و مجاهدت‌های شهدا، جانبازان و خانواده‌های آنان صمیمانه قدردانی کنم؛ ما مدیون ایثارگران هستیم و باید بیش از اینها برای خدمت به آنان تلاش کنیم.
 کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی 
و توسعه انرژی‌های پاک 
مسیر پیشرفت پایدار را هموار می‌کند
رئیس‌جمهور همچنین در نهمین کنفرانس بین‌المللی و ششمین جایزه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر، ضمن گرامید‌اشت یاد شهدای خدمت و پاسداشت سالروز آزادسازی خرمشهر، بر عزم جدی دولت برای توسعه همه‌جانبه انرژی‌های پاک تأکید کرد و آن را مسیر روشن آینده کشور دانست.
پزشکیان با اشاره به راهبرد دولت در گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله انرژی‌های خورشیدی، بادی و هسته‌ای، اظهار داشت: حرکت در این مسیر آغاز شده و به ‌صورت مستمر و منظم در جلسات روزانه و هفتگی دولت دنبال می‌شود.
وی با تأکید بر ضرورت جایگزینی برق به جای گاز در حوزه گرمایش، تصریح کرد: در تمامی ابعاد، اعم از تولید و واردات پنل‌های خورشیدی، تجهیز نیروگاه‌ها، اصلاح خطوط تولید لوازم سرمایشی و گرمایشی و مهندسی ساخت‌وسازها با هدف افزایش بهره‌وری انرژی، برنامه‌ریزی‌های دقیق و اجرائی در حال انجام است.
رئیس‌جمهور با اشاره به نقش حیاتی انرژی در توسعه کشور خاطرنشان کرد: هرچه بتوانیم وابستگی به سوخت‌های فسیلی را کاهش دهیم و انرژی‌های پاک را در شئون مختلف زندگی مردم جاری کنیم، مسیر توسعه پایدار هموارتر خواهد شد.
پزشکیان با بیان اینکه توفیق در این عرصه نیازمند مشارکت گسترده نخبگان، سرمایه‌گذاران، مسئولان اجرائی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی است، گفت: دولت مصمم است با تکیه بر توان داخلی و خرد جمعی، ناترازی‌های موجود را برطرف سازد.
وی با دعوت از مردم برای همراهی در مدیریت مصرف، اظهار داشت: همان‌گونه که مردم در زمستان با صرفه‌جویی در مصرف گاز همکاری کردند، انتظار می‌رود در تابستان نیز با کاهش مصرف برق، یاری‌گر دولت باشند. استفاده از چراغ‌های کم‌مصرف به جای لوسترهای پرمصرف، گامی مؤثر در این مسیر است.
رئیس‌جمهور با اشاره به خسارات سنگین ناشی از قطعی‌های انرژی در سال گذشته، تصریح کرد: فقط در سال گذشته، بیش از 300 هزار میلیارد تومان خسارت ناشی از قطع گاز و برق به کشور وارد شده است. حل این معضل، بدون همراهی متخصصان و فعالان این حوزه، میسر نخواهد بود.
پزشکیان با تأکید بر اینکه اگر برق پایدار نداشته باشیم، تولید و توسعه بی‌معناست اظهار داشت: لاجرم باید انرژی مورد نیاز تجارت و صنعت را ایجاد و بعد برای توسعه برنامه‌ریزی کنیم.
وی در پایان ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این همایش، از دانشگاه‌ها، رسانه‌ها، نهادهای فرهنگی، ائمه جمعه و جماعات، بسیج و سایر بخش‌ها دعوت کرد تا با مشارکت فعال، زمینه‌ساز اصلاح الگوی مصرف و تحقق توسعه پایدار مبتنی بر انرژی‌های تجدیدپذیر شوند.
در این همایش و با حضور رئیس‌جمهور از سرمایه‌گذاران برتر، تولیدکنندگان صنعتی، سازمان‌های عمومی، دولتی و شهرداری‌ها، شرکت‌های ارائه خدمات‌ ای‌پی‌اس، شخصیت‌های علمی و پژوهشگران جوان و شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع برق برتر در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر تجلیل به‌عمل آمد.
 ابلاغ ۶  قانون مصوب مجلس
 از سوی دکتر پزشکیان به دستگاه‌های مربوطه
رئیس‌جمهور همچنین در اجرای اصل 123 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «قانون موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری مردمی بنگلادش به منظور حذف مالیات مضاعف در مورد مالیات‌های بردرآمد و جلوگیری از فرار و اجتناب مالیاتی» را که چهارشنبه 20 فروردین 1404 در مجلس شورای اسلامی تصویب و 10 اردیبهشت 1404 به تایید شورای نگهبان رسید و «قانون موافقتنامه بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فنلاند به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات‌های بر درآمد» را که چهارشنبه 20 فروردین 1404 در مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ سوم اردیبهشت 1404 به تایید شورای نگهبان رسید، برای اجرا به وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ کرد. پزشکیان همچنین «قانون موافقتنامه استرداد مجرمان میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بولیواری ونزوئلا» را که در جلسه علنی روز چهارشنبه 20 فروردین 1404 مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 10 اردیبهشت 1404 به تایید شورای نگهبان رسید، برای اجرا به قوه قضائیه و وزارت دادگستری و نیز «قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به موافقتنامه استفاده مشترک از اتاق‌های چرخ‌دار قطار(واگن‌ها) و بارگنج‌های (کانتینرهای) متعلق به کشورهای مستقل مشترک‌المنافع جمهوری آذربایجان، جمهوری گرجستان، جمهوری لتونی، جمهوری لیتوانی و جمهوری استونی» را که در جلسه علنی روز یکشنبه 24 فروردین 1404 مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ سوم اردیبهشت 1404 به تایید شورای نگهبان رسید، برای اجرا به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ کرد. پزشکیان «قانون ارجاع اختلاف بین سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی ایران) و شرکت ساتارم به داوری» را نیز که در جلسه علنی روز چهارشنبه 20 فروردین 1404 مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 10 اردیبهشت 1404 به تایید شورای نگهبان رسید، برای اجرا به وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز «قانون سند الحاقی (پروتکل)  ارزیابی اثرات زیست‌محیطی فرامرزی الحاقی به معاهده (کنوانسیون) چارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر» روز یکشنبه 24 فروردین 1404 مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 3 اردیبهشت 1404 به تایید شورای نگهبان رسید، برای اجرا به وزارت امور خارجه و سازمان حفاظت محیط زیست ابلاغ کرد.