هشدارهای یمن کارساز شد
لیست بلند شرکتهای هواپیمایی که پرواز به «بن گوریون» را تعلیق کرده اند
سرویس خارجی-
سفیر یمن در تهران با بیان اینکه دشمنان فقط با زبان زور عقبنشینی میکنند، گفت: «موشکها و پهپادهای یمنی، راه مذاکره را هموار کردهاند.» همزمان خبر میرسد که شمار زیادی شرکت هواپیمایی از سراسر جهان لغو پروازها به مقصد سرزمینهای اشغالی را به دلیل شرایط امنیتی تمدید کردهاند.
در تاریخ مقاومت یمن، یکی از ویژگیهای بارز و کمنظیر، همراستایی کامل میان گفتار و عمل بوده است؛ یعنی برخلاف بسیاری از بازیگران که در تهدیدهای خود اغلب گرفتار اغراق یا انفعال میشوند، انصارالله و ارتش یمن، آنچه را که وعده دادهاند، بهنحوی دقیق و عملیاتی اجرا کردهاند. این همسویی کلام و کنش، نهتنها در سالهای اخیر، بلکه از ابتدای شکلگیری جنبش انصارالله در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی قابل ردیابی است. به عنوان نمونه، پس از حمله ائتلاف سعودی-آمریکایی به یمن در مارس ۲۰۱۵ (اسفند ۱۳۹۳)، رهبران یمنی بارها هشدار دادند که اگر تجاوز ادامه یابد، مراکز حیاتی عربستان هدف قرار خواهند گرفت. کمتر از یک سال بعد، در خرداد 1396 (ژوئن ۲۰۱6)، فرودگاه «ملک خالد» ریاض و به تاریخ ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ (14 سپتامبر 2019) تأسیسات نفتی «آرامکو» در منطقه نجران هدف موشکهای بالستیک یمن قرار گرفتند؛ این آغاز یک روند بود، نه استثنا. در سپتامبر 2019 (شهریور 1398)، عملیات معروف «نصر منالله» در محور نجران، منجر به اسارت هزاران نیروی سعودی و مزدوران وابسته به آنها شد، در حالی که انصارالله پیشتر در بیانیههای خود دقیقاً چنین پاسخی را پیشبینی کرده بود.
با آغاز جنگ غزه در مهر ۱۴۰۲ (اکتبر ۲۰۲۳)، رهبر مقاومت یمن، «سید عبدالملک بدرالدین الحوثی»، هشدار داد که اگر محاصره غزه ادامه یابد، یمن از «اقدامات عملی» برای توقف تجاوز اسرائیل استفاده خواهد کرد. اینبار نیز، چند هفته بعد، با حمله به کشتیهای اسرائیلی در دریای سرخ، انسداد بندر استراتژیک ایلات و حمله پهپادی و موشکی به فرودگاه بنگوریون و حیفا، جهان شاهد تحقق تماموکمال این تهدیدات شد. جالب آنکه صهیونیستها و متحدان غربی آنها در رسانههای خود نیز به این تطابق بین تهدید و عملیات اذعان کردهاند. برای نمونه، روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» در اردیبهشت ۱۴۰۳ گزارش داد: «یمنیها هرگز بیهدف تهدید نمیکنند؛ هرآنچه را وعده دادهاند، دیر یا زود اجرائی کردهاند؛ و این، چالشی واقعی برای دستگاههای اطلاعاتی ماست.» به عبارتی، مقاومت یمن نهتنها در عمل نظامی، بلکه در صداقت سیاسی نیز برای دوست و دشمن شناخته شده است؛ تهدیدهای آن صرفاً بخشی از جنگ روانی نیست، بلکه نوعی «بیانیه اجرائی» است که اثر آن پیشاپیش محاسبه میشود. در میدانهای نجران، ریاض، بندر ایلات، و حالا تلآویو، این واقعیت بارها به اثبات رسیده که مقاومت یمن، نه یک نیروی واکنشی، بلکه بازیگری تهاجمی و پیشبینیپذیر است که گفتار آن، نقشه راهِ اقدام نظامیاش را ترسیم میکند.
زبان زور
«ابراهیم محمد الدیلمی»، سفیر یمن در تهران، دیروز، در اولین کنگره بینالمللی «الگوی حکمرانی شهید سید ابراهیم رئیسی» با تأکید بر جایگاه استراتژیک غزه در معادلات منطقهای گفت: «غزه، آخرین سنگر و سپر دفاعی امت اسلامی در برابر دشمن صهیونیستی است و لعنت خدا بر کسانی که در برابر این نبرد سرنوشتساز، سکوت یا خیانت پیشه کنند.» وی با بیان اینکه یمنیها با تکیه بر توانمندیهای نظامی خود از جمله موشکها و پهپادها، توانستند معادلهای جدید در مذاکره با آمریکا و رژیم صهیونیستی ایجاد کنند، افزود: «تجربه نشان داده که تنها ابزار مؤثر در برابر این دشمنان، زبان زور است؛ زیرا آنها هیچ زبان دیگری را نمیفهمند... غرب کافر، امروز میکوشد خود را به عنوان حامی صلح و مخالف تجاوز به غزه معرفی کند، در حالی که این نمایش چیزی جز فریب نیست. آنها میخواهند فشار خود را بر رژیم صهیونیستی نشان دهند، اما نه از سر بیداری وجدان، بلکه از سر منافع. ما نباید بار دیگر فریب شعارهای دروغین آنها در زمینه حقوق بشر و صلح بینالمللی را بخوریم.»
دولتهای مرتجع عربی نماد ذلت و ایران حامی مقاومت
آنطور که «ایسنا» نوشته است، الدیلمی با اشاره به نشستهای اخیر برخی کشورهای عربی گفت: «در روزهای گذشته نشستهایی در برخی کشورهای عربی برگزار شد که متأسفانه میزبان جنایتکاری همچون ترامپ بودند. این نشستها نماد ذلت و خواری برخی حکام عرب است که خود را خوار و ذلیل در برابر آمریکا کردهاند...» او در پایان با گرامیداشت یاد شهدای حادثه سقوط بالگرد رئیسجمهور ایران گفت: «جمهوری اسلامی ایران، در خط مقدم حمایت از محور جهاد و مقاومت قرار دارد و همواره در تمام صحنههای اسلامی حضور مؤثر دارد. ما باید در این مسیر، با اتحاد و ایستادگی، راه مقاومت را ادامه دهیم.»
این لیست بلند...
همزمان با این تهدیدات، در میدان نیز تبعات عمل مقاومت یمن هویداست. شرکت هواپیمایی «بریتیش ایرویز»، روز جمعه، لغو پروازها از مبدأ و به مقصد سرزمینهای اشغالی فلسطین را به دلیل شرایط امنیتی، تا ۳۱ ژوییه (۹ مرداد) تمدید کرد. این شرکت هواپیمایی پیش از این، همه پروازهایش را تا اواسط ژوئن (۲۵ خرداد) متوقف کرده بود. اما این تنها شرکت نیست و در ادامه نام برخی از دیگر شرکتهایی که به دلیل ترس از حملات یمن پروازهای خود به فرودگاه بنگوریون را تعلیق کردهاند، خواهید خواند: «ترانساویا»؛ «یونایتد ایرلاینز»؛ «LOT»؛ گروه «لوفتهانزا» (لوفتهانزا، سوئیس، آسترین ایرلاینز، آلیتالیا، بروکسل ایرلاینز و یورووینگز)؛ «ایبریا اکسپرس»؛ «ایزیجت»؛ «ایر فرانس»؛ «ایر کانادا» و... مسیرهای مختلف شرکتهای هواپیمایی، در حال حاضر، به مدت چند روز یا چند هفته دیگر متوقف شدهاند که ممکن است دوباره تمدید شود، زیرا این شرکتهای هواپیمایی، بارها تاریخ بازگشت خود را پس از انجام ارزیابیها، به تعویق انداختهاند. براساس گزارش «تایم اسرائیل» در بحبوحه این تعلیقها، شرکتهای هواپیمایی خارجی از وزارت حملونقل رژیم خواستهاند که وضعیت امنیتی ویژهای اعلام کند و حقوق جبران خسارت مسافران را به طور موقت محدود کند تا از سرگیری خدمات پروازی به سرزمینهای اشغالی امکانپذیرتر شود.