درخواست وزیر بهداشت برای حمایت گسترده از مردم غزه
وزیر بهداشت کشورمان در دیدار با دبیرکل سازمان جهانی بهداشت، خواستار حمایت گسترده از مردم غزه شد.
به گزارش وبدا، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت کشورمان و هیئت همراه، در حاشیه هفتادوهشتمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو، با دکتر تدروس آدهانوم گبرزیوس، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت دیدار و گفتوگو کردند.
ظفرقندی در این دیدار با اظهار تأسف عمیق و نگرانی از شرایط بحرانی و غمبار مردم و کودکان در غزه و کمبود غذا و دارو و تخریب زیرساختهای بهداشتی و درمانی، از مواضع شفاف و بسیار متین دبیرکل سازمان جهانی بهداشت درباره وضعیت انسانی أسفبار مردم غزه تقدیر کرد و خواستار حمایت گسترده از مردم غزه شد.
تأکید بر کمک همه کشورها به مردم غزه
وزیر بهداشت کشورمان همچنین در حاشیه هفتادوهشمین مجمع جهانی سلامت با مدیر منطقه مدیترانهشرقی سازمان جهانی بهداشت دیدار و در زمینه گسترش همکاری با دفتر منطقهای به بحث و گفتوگو پرداخت.
ظفرقندی در این دیدار ضمن تقدیر از سخنان انساندوستانه دکتر حنان بلخی در اجلاس وزرای منطقه مدیترانهشرقی در مورد مردم غزه و لبنان و تحت تاثیر قرار گرفتن حاضران، یادآور شد: همه کشورها باید در راستای کمک به مردم غزه و رفع مشکلات آنها تلاش کنند.
وی با اشاره به پذیرش و ارائه خدمات درمانی در بیمارستانهای کشورمان به بیش از 500 نفر از مجروحان حادثه انفجار پیجرها در لبنان، گفت: دو هزار عمل جراحی برای این مجروحان انجام دادیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در حوزه بهداشت عمومی حدود ۹۸درصد از مردم ایران تحت پوشش مراقبتهای بهداشتی اولیه هستند، افزود: در 20 سال گذشته، فلجاطفال و بسیاری از بیماریهای عفونی و واگیر در کشور ما ریشهکن و کنترل شده است.
ایران، پیشرو در اجرای برنامههای سلامت
مدیر منطقه مدیترانهشرقی سازمان جهانی بهداشت نیز در این دیدار، ایران را کشوری پیشرو در اجرای برنامههای سلامت دانست و گفت: در سفری که به اصفهان و تهران داشتم، برنامههای حوزه سلامت را بسیار پیشرفته دیدم و میدانیم ایران استعداد و تجارب زیادی در حوزه سلامت دارد.
حنان بلخی افزود: برنامه مراقبت بهداشت اولیه (PHC) از جمله برنامههای موفق جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه و سیستم نظارت در حوزه دارو و حمایت از صنایع دارویی ایران نیز بسیار موفق بوده چراکه ایران توانسته بیش از 90درصد نیازهای داخلی خود را تامین کند.
بلخی، با بیان اینکه ایران میتواند تامینکننده دارو و واکسن از طریق دفتر منطقه مدیترانهشرقی به کشورهای منطقه باشد، یادآور شد: با توجه به شایع بودن فلجاطفال در افغانستان و پاکستان، ایران میتواند نقش مؤثری در کنترل فلجاطفال با کمک دفتر منطقهای، ایفا کند.
تقدیر سازمان ملل متحد
از خدمات ایران به پناهندگان
همچنین محمدرضا ظفرقندی در حاشیه هفتادوهشتمین مجمع عمومی سازمان جهانی بهداشت با فیلیپو گراندی، کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، در محل دفتر مرکزی UCHCR دیدار و گفتوگو کرد.
گراندی، ضمن خوشامدگویی به ظفرقندی، وزیر بهداشت کشورمان و هیئت همراه، از خدمات شایان جمهوری اسلامی ایران در زمینه پناهندگان نهتنها در زمینه سلامت بلکه آموزش و اشتغال، علیرغم تحریمها و مشکلات مالی تقدیر و بر تلاش خود برای تداوم کمکهای این کمیساریا به کشورمان تاکید کرد.
علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز در این دیدار اظهار داشت: سلامت پناهندگان یک مسئولیت بینالمللی است و نباید فقط باری بر کشور میزبان باشد.